Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Czujnik temperatury wylotu spalin Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona7 / 9Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
PAndrzej
![]() |
pompę mam wymienić na co ?
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Nie wymienić tylko w ustawieniach zmienić jej funkcję na kotłowa
![]() |
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
ok dzięki jak tak robię to pojawia się mi bufor.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Na schemacie tak to wygląda , ale tak ma być ( ciągła praca pompy mieszającej ) . Przetestuj i zdecyduj sam, która opcja będzie lepsza , bardziej ekonomiczna dla Ciebie
![]() |
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
ok jak dotej pory od wczoraj po ustawieniach rwelka
![]() dodane 2021-12-30 09:26sory verb jak kogoś obraziłem ale powiedz po co wyważać otwarte drzwi ? |
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
PAndrzej
![]() |
coś jeszcze trzeba zmienić tylko co ?
dodane 2021-12-30 09:29jakim cudem temperatura powrotu jest wyższa od zasilania ? dodane 2021-12-30 09:29wygląda na zamianę miejsc. dodane 2021-12-30 09:31wruciłem na mieszającą. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Niestety tak to wygląda , sprawdź czujniki oraz ich kalibrację .
|
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
jak wrócę do domu to ogarnę.
dodane 2021-12-30 09:33czujniki mam dobrze podłączone sam łączyłem według schematu. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jeszcze jedno pytanie o moc tej pompy mieszającej w porównaniu do pompy CO ?
|
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
mam ustawioną na auto więc jak jestem w kotłowni to pompa mieszająca ustawia się na 22 a pompa co na 13 wat
dodane 2021-12-30 09:37według biegów to mieszająca na 4 a co na 2 dodane 2021-12-30 09:40pompki mam takie. https://aquatik.eu/eei-25-40180-energooszczedna-pompa-obiegowa-do-co-pieca-cwu-p-748.html?gclid=CjwKCAiAzrWOBhBjEiwAq85QZxZ1mUSnx0rcsqO23xpRFAIIQqj29Ep9ZF7BPrmcjCKbPkH5G3ZARxoCbQMQAvD_BwE |
|||
|
||||
leON22
![]() |
No i tu może być pies pogrzebany , zmniejsz moc pompy mieszającej
![]() |
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
ok ale to w domu ogarnę ba internetowo się nie da.
![]() |
|||
|
||||
gmaj22
![]() |
@Faco Przeczytaj ten cytat z innego wątka:
" -adek Posty: 38Ostrzeżenie: 0Ignoruj: ja popieram autora postu coś się ostatnio spier.....o z zaworem 4 drogowym. U mnie było podobnie i nagle się tak stało. Zaktualizowałem sterownik do najnowszej wersji, jak w sofcie pokazywał mi otwarcie na 80% to na skali była 5 (skala od 1-10) dałem w tryb ręczny przekręciłem na 8 i ponownie włączyłem w automat i teraz jest ok - to co pokazuje sterownik tak jest na zaworze. Może spróbuj tak u siebie mi pomogło |
|||
|
||||
faco
![]() |
No tak mi się wydaje ze po ostatniej aktualizacji sterownika coś tam nie halo. Będę tak za godzinę w domu to zajrzę tam na te ustawienia co tam pokazuje.
|
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
patrzyłem wczoraj na zawór 4D i zgadza się z pozycją i z wskazaniami pracy przy zamykaniu i otwieraniu myślę że jednak pompka wali na maxa dlatego takie dziwolągi wychodzą.
dodane 2021-12-30 09:56wczoraj czyściłem piec jak zrobię zdjęcie to pokażę wam jaki kalafior mi się zrobił szczena opada a taki miał być super węgiel. |
|||
|
||||
gmaj22
![]() |
PAndrzej Masz zawór za pompą kotłową? możesz nim przymknąć trochę przepływ.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Na kalafior pomaga zmiana trybu spalania , na Retortowy-Ręczny albo Grupowe
![]() |
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
nie mam zaworu żałuję że nie założyłem ale jak przyjdzie lato to popracuję nad tym.
dodane 2021-12-30 10:15w kominie zainstalowałem wkład kominowy https://askot.krakow.pl/pl/p/WKLAD-KOMINOWY-POMPOWANY-GIETY-REKAW-Z-PLASZCZEM-SPALINY-WENTYLACJA-ALU-CERFOL-P-720-CERMAS/23286, aby mieć pewność że nic mi się nie przedostanie do domu. ![]() |
|||
|
||||
faco
![]() |
Ok sprawdziłem zawór i sterownik pokazuje 79 a sam zawór 9. Dałem na ręczny ale coś tym obrócić nie mogę na 8.
Jak się obraca ręcznie takim zaworem? |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona7 / 9Następna stronaOstatnia strona | ||||