Forum eCoal.pl v3.5 Czujnik temperatury wylotu spalin Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona6 / 9Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
gmaj22
![]() |
Masz wpisany czas otwarcia zaworu 60 sek. To jest AFRISO a one zwykle mają 120 sekund. Sprawdz, co jest napisane z boku obudowy siłownika lub zdjęcie
|
|||
|
||||
faco
![]() |
Ok widzę ze się coś zwiesił chyba jednak na prawo dam i zobaczymy.
Dam na prawo zresetuje go w piwnicy i zobaczę ten zawór. Ale widzisz próbuje go otwierać ale nadal 0% dodane 2021-12-30 01:036Nm, 60s Jest ma prawo po resecie. dodane 2021-12-30 01:17Chyba się normuje jak myślisz ? Jakiś czas temu mu, może z tydzień do tyłu, te nowe oprogramowanie wgrałem może od tego czasu miał jakiegoś zamuła i potrzebował ponownego resetu. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Dobry dziyń. Coś tam chopie napsuł
![]() |
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
faco Posty: 51Ostrzeżenie: 0Ignoruj: Zmieniłem a jak zrobić restart ? coś mi się nie podoba w tym podłączeniu możesz zrobić kilka zdjęć. ja postaram się postaram przesłać moje wykonanie. |
|||
|
||||
faco
![]() |
A jeszcze jedno jak wyłączyć tą pompę CWU co się włącza jak kocioł ma 75°C?
Dobry verb, hehehe walka była do końca, hmm i jedyna myśl jaka mi przychodzi to chyba ze po uaktualnieniu tego oprogramowania sterownika trzeba było zrobić ponowny reset. Bo praktycznie nic innego nie zrobieli my co resetowali tego dziada ![]() ![]() ![]() PAndrzej No ja tego nie robiłem ze to nie ma moje wykonanie. Jak tam sleza potym to co cykna. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Nie da się tego wyłączyć, to zabezpieczenie przed przegrzaniem. Musisz innym sposobem to obejść. Zimno masz w domu jak za zaworem niższa temp ?
|
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
||||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Ooo, kolektorek zrobiony, podoba mi się. Jednego elementu bym nie montował, szkoda kasy.
|
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
jeszcze mam bałagan z okablowaniem ale jak widać robię rozszycie bezpieczników i tutaj mam zamiar dołączyć awaryjne zasilanie z agregatu dlatego dwie tablice, na razie agregaty poszły w górę czekam po nowym roku może potanieją wtedy ogarnę tablice, instalacje jeszcze muszę poprze dłużąc przewody do niektórych czujników dlatego takie siano powoli ogarnę i wtedy postaram się przesłać konkretne foto.
![]() dodane 2021-12-30 08:40nie chwaląc się całą kotłownię wykonałem sam malowanie, układanie płytek i fugowanie. ![]() dodane 2021-12-30 08:42może przedobrzyłem ale chciałem dobrze. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
To się chwali, niektórzy mają lewe ręce i nogi do roboty.
|
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
za manometrem jest odpowietrznik na prosto od wylotu zasilania.
|
|||
|
||||
faco
![]() |
Rurki bez otulin to tam masz cieplutko i same chyba 28 za daleko żebym lepiej widział a ja mam 2" stalowo kotłowe grubościenne w piwnicy. Ja mam cała instalację praktycznie za piecem ze u mnie mało co widać.
No obszedłęm teraz pokoje jest po 22°C ale muszymy wziac pod uwaga ze jest +4°C za łoknem. Nie wiem jak bydzie jak się pokoze -4°C. No właśnie nie potrzebnie mi wychładza kocioł i piłuje ten bojler, mosz moze jakieś inne obejscie jak to unicestwic? |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Obejście to relikt przeszłości, zupełnie zbędny i potencjalnie problematyczny element. Jak będziesz robił kolejną to nie dawaj
![]() |
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
lubię pracować no i oczywiście nowe wyzwania to mnie motywuje i dodaje sił.
![]() dodane 2021-12-30 08:48dałem z uwagi na to że przy zaniku napięcia w sieci na starym kotle dawał radę przepchnąć ciepłą wodę na dom jakoś tak mi to utkwiło że może się przydać. dodane 2021-12-30 08:51spróbuj jak mówiłem przeskanować dom będziesz wiedział gdzie można uszczelnić nawet głupia pianka wiele może. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
faco napisał » 2021-12-30 08:45 Wg mnie 50 dych na grzejniki starczy nawet jak będzie zimniej, ale rzeczywiste 50, a nie wskazywane błędnie przez czujnik. Ja bym obniżył zadaną kotła o 5st i powinno przestać ździwiać. Możesz też zmienić tryb pracy palnika na taki, w którym histereza plus nie jest tak długa.No obszedłęm teraz pokoje jest po 22°C ale muszymy wziac pod uwaga ze jest +4°C za łoknem. Nie wiem jak bydzie jak się pokoze -4°C. No właśnie nie potrzebnie mi wychładza kocioł i piłuje ten bojler, mosz moze jakieś inne obejscie jak to unicestwic? |
|||
|
||||
PAndrzej
![]() |
otulinę mam czasu brak.
![]() dodane 2021-12-30 08:55jak będzie ten gość leON22 to pomoże mi pomógł z ustawieniem i wszystko śmiga aż miło możesz zobaczyć na wykresach. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ten "gość" jest tu stałym bywalcem
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Troszkę jesteś niesprawiedliwy, przypisując leonowi zasługi, bo wsio dostałeś szybciutko na tacce
![]() |
|||
|
||||
faco
![]() |
Dobra obniża o 5°C zobaczymy czy ta pompa przestanie się włączać.
Jak w piwnicy masz ciepło to może i nie potrzebna ta otulina ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Endriu żeby było na 100% , to wprowadź jeszcze korektę, którą wcześniej Ci podałem na tacy ![]() leON22 napisał » 2021-12-29 09:05
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona6 / 9Następna stronaOstatnia strona | ||||