Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Ustawienie sterownika eCoal 3,5 piec Eko Plus+ 38kw Subskrybuj | ||||
|
||||
Danielgraca
![]() |
Witam. Mam problem z ustawieniami mianowicie kiedy dom nagrzeje się do odpowiedniej temperatury i grzejniki miały by już nie grzać to w jednym pionie grzejniki nadal zostają gorące co potem daje w kość jak się włącza pompa rozprowadzająca na cały dom bo w jednych pokojach skwar a w drugich zaczyna się dogrzewać. Co może byc problemem? Dom 360m2 instalacja: grzejniki żeliwne orurowanie miedziane. Z góry dziękuje za pomoc
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Toś pojechał z tym kotłem
![]() |
|||
|
||||
Zawiaty
![]() |
Prawdopodobnie należy zmniejszyć przepływ wody w przegrzewanych pomieszczeniach. Słowo, klucz: Kryzowanie grzejnika.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Słowo klucz, to ciągła praca pomy CO i odpowiednio zadana temp.za zaworem 4D, tym bardziej, że w instalacji są grzejniki żeliwne. Chyba, że 4D brak to może termostaty na grzejnikach i stała temp.na kotle ale nikt tu wróżyć nie będzie
![]() |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Heyka. Lepiej cały czas mieć załączoną pompę na instalacji ale ustawić niską temp. za 4D. W moim przypadku miałem na noc zmniejszoną temp. o 3 stopnie a rano podbicie o te 3 st.C. Kocioł dogrzewał instalację parę godzin z wysoką temp. na kotle i małą na powrocie. Kocioł zanim się ustabilizował znowu zmniejszałem temp. na noc i znowu to samo .... bez sensu. Teraz mam cały czas 39st. C. ustawione za 4D no i kocioł pracuje stabilnie i przewidywalnie. Grzejniki żeliwne i stara instalacja grawitacyjna z pompą wspomagającą 300m2 z piwnicą. Pozdrawiam. |
|||