Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Dolot powietrza do kotła. Subskrybuj | ||||
|
||||
gwarek
![]() |
Witam. Zakończyłem prace przy "czerpni powietrza". Udostępniam moje dzieło. Dolot zaopatrzony w kratkę z drobną siatką. Rura fi 200. Pozdrawiam. |
|||
|
||||
janjan
![]() |
nie za blisko wentylatora?
|
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Jakie widzisz potencjalne problemy z takiej odległości ??
|
|||
|
||||
janjan
![]() |
zimne i bardzo zimne powietrze, chłodzące wszystko w pobliżu, z tego co wiem do spalania jest lepsze ,,, ciepłe a wręcz gorące powietrze Jednak patrząc na zdjęcia to droga od wejścia do wyjścia powietrza jest długa, może zdąży się trochę ogrzać, spróbujesz i sam ocenisz. Na marginesie, super to wygląda. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Kiedyś kierownik dystrybucji tirów powiedział mi że bardzo lubi zimę. Byłem zaskoczony bo chodziło o okres gdzie ciężarówki mało palą. Oby to też dotyczyło kotłów. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Tak. Turbodoładowane w zimie potrafią mniej spalić, i mają więcej mocy. Wiem po swoim doładowanym na max gracie. A kocioł... no cóż, inna bajka ![]() |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Z tej czerpni leci tak delikatnie powietrze że aż miło. Nie chłodzi piwnicy tylko zasila kocioł. Będę to obserwował prz innej konfiguracji dolotu to się wypowiem co zaobserwowałem. |
|||