Forum eCoal.pl v3.5 Ogniwo Eko Plus 16kW - zrywa zawleczki Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
A bez zawleczki się kręci? Jeszcze pytanie pytanie czym kręcisz palcem czy jakimś kluczem z dźwignią?
|
|||
|
||||
marceli
|
Tak, bez zawleczki leciutko. I z zawleczką motoreduktor kręci ślimakiem bez zrywania zawleczki (no ze 2 obroty zrobiłem więc 100% pewności nie mam).
Ale wydawało mi się że wcześniej nawet z zawleczką dało się ręcznie obracać ślimakiem... |
|||
|
||||
leON22
|
Nie no tak lekko to nie ma, czyli jest ok
|
|||
|
||||
marceli
|
OK. Thx
|
|||
|
||||
marco755
|
Chyba tak ma być , ponad tydzień temu też miałem akcję z zerwaną zawleczką pierwszy raz od trzech sezonów , kawałek pręta stalowego tak może z 6cm. musiałem zdemontować motoreduktor , wyciągnąć ślimak i takie tam . Po zmontowaniu i dokręceniu , zabierak sprzęgło ślimaka (ten element w moto z kwadratowym otworem na ślimak) z ślimakiem kręciły się praktycznie bez oporu , po założeniu zawleczki która przechodzi przez zabierak i wał przekładni silnika czy jak to tam się nazywa, ręcznie kluczem nie do ruszenia ale w automacie pracuje ponad tydzień i wszystko OK . Może tam jest jakieś sprzęgło , hamulec ? który puszcza przy włączeniu silnika ? , nie wiem , tego nie rozbierałem .
|
|||
|
||||
karoka65
|
Tak ma być bo to przekładnia ślimakowa, po założeniu klucza i nawet użycia "gwałtu" ( ramienia ) prędzej urwiecie zawleczkę niż pokręcicie ślimakiem.
|
|||
|
||||
marco755
|
No i wszystko wiadomo .
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||