Forum eCoal.pl v3.5 Za 8 lat nie kupimy węgla do naszych pieców!! Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
himeroza
|
@leON22 tak czy siak wszystko upadnie jeśli chodzi o PGG , nie zostaje nic poza żółtą rurą z gazem
|
|||
|
||||
luck
|
no nie wiem bo z gazem też dzieje się nieciekawie a to dopiero początek.Mam czas z moim kotłem do 2027 o ile prędzej się nie rozpadnie także zobaczymy co nam przyszłość przyniesie ale mam przeczucie że ekogroszek będzie z nami jeszcze dużo lat i będzie jednym z tańszych rozwiązań na ogrzewanie domu albo swoja mini elektrownia w domu z panelami fotowoltaicznymi i akumulatorem
|
|||
|
||||
himeroza
|
@luck jak to masz czas do 2027? rozumiem, że boisz się że przyjdzie kontrola i każe ci wymienić oep? na 5klase?
|
|||
|
||||
luck
|
do końca 2027 roku trzeba wymienić na nowe kotły 3 i 4 klasy.Kominki niespełniające wymogów Ekoprojektu trzeba wymienić na Śląsku do końca 2022 roku, chyba że, ich sprawność będzie utrzymana na poziomie 80%.
W 2027 mój kocioł będzie miał i tak 11 lat także zobaczymy w jakim będzie stanie |
|||
|
||||
bodziasty
|
oj tam - próbuj dalej - za pierwszym razem mi też sie nie udalo
ja wczoraj kupilem znowu tonę - mam juz zapas na zimę dziś polowałem na pieklorza, ale był tylko karlik - o 13:30, o 13.31 juz nie bylo |
|||
|
||||
karoka65
|
Roman mówi że Karlik jest teraz ujowy
|
|||
|
||||
bodziasty
|
kurde nie w tym temacie to miało być
|
|||
|
||||
MateoKoc
|
karoka65 napisał » 2021-11-17 22:17 Roman mówi że Karlik jest teraz ujowy Ja mam Karlika i co bym nie ustawił, to kalafiorki się robią. Są kruche i niezbyt duże, ale uniknąć się ich nie da. Już się z tym pogodziłem. Tak jakby były dwa różne groszki zmieszane. Takie mam wrażenie... |
|||
|
||||
bodziasty
|
Retopal czy karlik - jeden ciul lekkie spieki są - co by nie robić - ten typ tak ma.
|
|||
|
||||
mariuszlol23
|
Ja palę skarbkiem i jest na razie okej
|
|||
|
||||
himeroza
|
Karlik spoko kupiony w 06.2021 ładnie się pali pyłek jak z papieroska u mnie
|
|||
|
||||
mis_dj
|
U mnie Karlik w tym roku (2021) tragedia. Wygląda po spaleniu jakby połowa popiołu była z kamieniem. Popielnik trzeba wyrzucać 2x częściej niż w 2020.
|
|||
|
||||
himeroza
|
mis_dj napisał » 2021-12-15 12:23 może źle palisz u mnie bardzo spoko w tym rokuU mnie Karlik w tym roku (2021) tragedia. Wygląda po spaleniu jakby połowa popiołu była z kamieniem. Popielnik trzeba wyrzucać 2x częściej niż w 2020. |
|||
|
||||
karoka65
|
Himeroza może jeszcze z dobrych czasów Ci się ten karlik trafił. Węgiel co dostawa może mieć inne parametry a worek niby ten sam
|
|||
|
||||
pablo
|
bodziasty: pierdo... czy na poważnie tak jest ))) ?. to może podjadę i zrobię CI zlecenie
dodane 2021-12-16 00:05karoka65 : tka jak mówisz , kolega ma Silver a pali sie jak grenpal dodane 2021-12-17 20:11bodziasty : w obi dzisiaj byl Rubin po 760 zł ) od 7 do 15 |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||