Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Korekty na czujnikach "kablowych" Subskrybuj | ||||
|
||||
gwarek
![]() |
Witam. Prośba o pomoc w doborze korekt czujników. Mam zamontować czujnik zewnętrzny i wewnętrzny na kablach ok. 15m. Pewnie zależy to od długości kabli ale nic ciekawego nie znalazłem. W kotle są już uwzględnione korekty czujników zamontowanych fabrycznie. Wiekie dzięki. Pozdrawiam. Adam.
|
|||
|
||||
mnich
![]() |
Witam
Po zamontowaniu czujników (zew/wew) proszę je zestawić z wzorcowym czujnikiem temperatury, porównać wskazania i wprowadzić odpowiedniej wartości poprawkę kalibracyjną. Idealnie nie będzie - tolerancja przy 25 °C ±1% |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jeżeli uznać za wzorcowy czujnik bezprzewodowy jaki posiadam BT2A , który obecnie wskazuje 4*C , to poprawka kalibracyjna na czujniku przewodowym wynosi u mnie -3,5*C . Jak pisze @mnich "idealnie nie będzie"
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Przeprowadziłem testy i wyniki są następujące. Do kalibracji użyłem stacji pogodowej. Pomiary od -25st.C do 35st.C. Dla 5m kabla powinna być korekta -0.5 st.C. W moim przypadku kabel 15m i korekta -1.5 st.C. Pozdrawiam. |
|||