Forum  Pello v3.5  Po aktualizacji do 1.1.34.28 nie widać czujników radiowych bt1 i bt2 Subskrybuj
2021-10-19 13:55
  radek-ka Posts: 135 Ostrzeżenie: 0
Da się to rozwiązać bez ponownego parowania?
2021-10-19 15:06
  Michal86 Posts: 130 Ostrzeżenie: 0
Po aktualizacji bt2 musisz sparować z poziomu sterownika w kotle. Jeżeli bt1 ma służyć jako regulator pokojowy także z poziomu kotła dodajesz do danej strefy czyli jak jest dla CO1 to strefa1. Jeżeli ma służyć tylko jako termometr dodajesz pokój w apce.
dodane 2021-10-19 15:06Po aktualizacji polecam także ponownie zrobić kalibracje podajnika😉
2021-10-19 15:30
  radek-ka Posts: 135 Ostrzeżenie: 0
Usunąłem pokój z bt1 i utworzyłem nowy i sparowałem, ale dalej nie mogę go ustawić
2021-10-19 16:21
  Michal86 Posts: 130 Ostrzeżenie: 0
Idź do kotła na głównym panelu wybierz czujniki i stefa1 tam go sparuj. Będzie przypisany do co1.
2021-10-19 16:57
  radek-ka Posts: 135 Ostrzeżenie: 0
Nie wiedziałem że doszła nowa opcja "Czujniki" w sterowniku, ciekawe czy coś się jeszcze zmieniło. Przydała by się aktualizacja tego tematu *** Automatyczne aktualizacje - opis zmian *** przez ES oraz info jak ogarnąć te czujniki 


Sparowałem je ale musiałem usunąć pokoje, teraz nie mam podglądu na wilgotność z poziomu apki ani WWW
2021-10-19 17:16
  Michal86 Posts: 130 Ostrzeżenie: 0
No wiem z tym kicha. W pokojach same termometry lub do głowic. Do obwodów trzeba ze stera. Napisz do ES może jeszcze jakoś da to się zrobic aby były widoczne w apce w pokojach te czujniki. Zrób sobie jeszcze na nowo kalibracje podajnika bo trochę inaczej teraz przesypuje.
2021-10-21 17:32
  greg_13 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Jakie poprawki wprowadza ta aktualizacja? Ja na razie palę wersją 1.1.30.11 i nie wiem, czy warto aktualizować, jeśli takie są problemy, jak wyżej opisane...
2021-10-21 17:48
  leON22 Posts: 5379 Ostrzeżenie: 3
Właśnie sam się nad tym zastanawiam , dla mniej zaawansowanych instalacji nie potrzeba zbytnich "fajerwerków" z Pokojami dla czujników było wszystko jasne i czytelne , w Rozszerzeniach już tak nie jest ( brak wskazań wilgotności powietrza )  teraz testujemy najnowszą aplikację i póki co ma dużo błędów , miejmy nadzieję że będzie dopracowana i lepsza od poprzedniej pewny
2021-11-06 18:14
  Urobert Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Wszyscy piszecie o aktualizacji, może podpowiecie jak ją zrobić? Pytałem już wcześniej jednak bez odzewu. Mam wersję 1.1.33.6. Z góry dziękuję 
2021-11-06 18:22
  leON22 Posts: 5379 Ostrzeżenie: 3
Wystarczy kliknąć TU

2021-11-07 10:06
  Urobert Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję za odpowiedź. Ikonę widać dopiero na ekranie komputera, wcześniej bezskutecznie szukałem jej na telefonie
Users on-line: