Forum eCoal.pl v3.5 Najnowsza wersja oprogramowania 1.1.34.30 ? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
Witam , widzę że niektórzy użytkownicy mają już na pokładzie swoich sterowników w/w wersję firmware . Dlaczego nie ma jej w aktualizacji i co nowego wnosi
|
|||
|
||||
MateoKoc
|
Pewnie beta-testerzy dostali do testów.
|
|||
|
||||
leON22
|
Możliwe , że tak ale nic mi w tej sprawie nie wiadomo Jak dostali to pewnie bez ich wiedzy , albo z nowym sterownikiem pewny
PS. Dobrze , że nie Delta albo Kappa _powiem |
|||
|
||||
ramzes28
|
Jak jest taka możliwość to bym potestował
|
|||
|
||||
Rybson
|
Ja ledwo co się zarejestrowałem, podłączyłem sterownik i mam tą wersje.. nie wiem czy to dobrze :I
|
|||
|
||||
seba
|
Jest nie pojawia się ikonka aktualizacji na panelu estetownik, zawsze można zalogować się na lokalną stronę sterownika i tam wymusić aktualizację klikając w przycisk: Aktualizuj oprogramowanie w sterowniku.
|
|||
|
||||
ramzes28
|
Czyli każdy może zaktualizować sobie do tej wersji?
|
|||
|
||||
Rybson
|
Na to wychodzi że tak, ale z tego co zauważyłem są braki; np brak strzałki przy obniżonej temperaturze.
|
|||
|
||||
MateoKoc
|
seba napisał » 2021-10-17 19:32 Jest nie pojawia się ikonka aktualizacji na panelu estetownik, zawsze można zalogować się na lokalną stronę sterownika i tam wymusić aktualizację klikając w przycisk: Aktualizuj oprogramowanie w sterowniku. Co nowego w nowej wersji, jeżeli można zapytać? |
|||
|
||||
ramzes28
|
ktoś już instalował ?
|
|||
|
||||
Jowtek
|
Ja właśnie instaluje
|
|||
|
||||
ramzes28
|
Daj znać czy wszystko dobrze działa
|
|||
|
||||
Jowtek
|
Na razie wygląda ok. Zawór 4D jakoś z opóźnieniem ale reguluje niskie skoki po 2 %
|
|||
|
||||
faron4
|
Wszedłem na stronkę wewnętrzną sterownika. Kliknąłem aktualizację i jest nowy FW
Nie zauważyłem zmian w działaniu względem mojej poprzedniej wersji. |
|||
|
||||
juzo
|
Mi po aktualizacji zdechła komunikacja z czujnikami temperatury w pokojach, muszę je usunąć i dodać ponownie czy jak?
dodane 2021-10-20 16:06Nie mogę wybrać czujnika w salonie do sterowania temperaturą za zaworem 4D przez co ustawia mi podwyższoną temperaturę za zaworem. Jak to zmienić? dodane 2021-10-20 16:07 |
|||
|
||||
leon
|
juzo Od poprzedniej aktualizacji czujniki radiowe przypisywane są do rozszerzeń Kliknij w pokoje i pokarze Ci się Rozszerzenia (tu przypisać dany czujnik) |
|||
|
||||
juzo
|
||||
|
||||
leon
|
Robiłeś aktualizację 3 miechy temu?? Jeśli nie, zrób i poczekaj 2 h na ustabilizowanie sterownika potem zrób
dodane 2021-10-20 20:12Ja po każdej aktualizacji robię restart sterownika tak jak po aktualizacji w laptopie |
|||
|
||||
juzo
|
Leon - resetowałem sterownik zarówno z aplikacji jak i też przez wyjęcie z gniazdka i to nie raz. Kasowałem i dodawałem czujniki. Więcej chyba nie wymyślę, pozostaje czekać na pomoc ES. Sterownik aktualizowałem wczoraj.
PS. jaką wersję oprogramowania wyświetlacza powinienem mieć przy wersja oprogramowania sterownika 1.1.34.30? u mnie pokazuje 1.1.28.2 |
|||
|
||||
twalczak
|
U mnie po aktualizacji na dwóch kotłach przestały działać wykresy i statystyki. Przed aktualizacją wszystko działało.
dodane 2021-10-22 10:54I na jednym z pieców wolno działa zawór 4d otwiera się po 1%, drugi pięć normalnie jak przed aktualizacją. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||