Forum Pello v3.5 pellet z lusek Subskrybuj | ||||
|
||||
Tomabelski
|
Witam, posiadam kociołek ecopellet 18 kW. Stoję przed możliwością kupna pelletu z łusek gryki po bardzo atrakcyjnej cenie. Ale pytanie do forumowiczów, czy to nie zniszczy mi pieca i/lub palnika ?? wkońcu to nie jest pellet drzewny tylko odpad rolniczy.
pozdrawiam
|
|||
|
||||
Michal86
|
Palnikowi raczej nic się nie stanie. Oby nie był to pellet ze słomy. Minus to niska kaloryczność, ogrom popiołu i więcej trujących gazów. Poszukaj w necie Kamil Miernik robił kiedyś chyba test.
|
|||
|
||||
makler74
|
Witaj! Tomabelski udostepnisz gdzie kupic pelet z gryki o ktorym piszesz ? Po ile kupujesz teraz ? Ja testuje ale moj producent papsze z czyms i mocno dymi mi komin
|
|||
|
||||
leon
|
Tomabelski Nie wiesz jeszcze??? Co jest tanie to potem jest drogie
|
|||
|
||||
karoka65
|
Michal86 napisał » 2021-09-15 17:54 Palnikowi raczej nic się nie stanie. Oby nie był to pellet ze słomy. Minus to niska kaloryczność, ogrom popiołu i więcej trujących gazów. Poszukaj w necie Kamil Miernik robił kiedyś chyba test. Słuchaj Miernika to będziesz zimą w tanisówkach chodził Wszystko jest złe tylko u niego wszystko dobre i testy zawsze ma najlepsze. Gwiazdor youtube. |
|||
|
||||
Michal86
|
karoka65 napisał » 2022-07-25 20:25 Michal86 napisał » 2021-09-15 17:54 Palnikowi raczej nic się nie stanie. Oby nie był to pellet ze słomy. Minus to niska kaloryczność, ogrom popiołu i więcej trujących gazów. Poszukaj w necie Kamil Miernik robił kiedyś chyba test. Słuchaj Miernika to będziesz zimą w tanisówkach chodził Wszystko jest złe tylko u niego wszystko dobre i testy zawsze ma najlepsze. Gwiazdor youtube. Nie potwierdzam, nie zaprzeczam 😅 zwyczajnie widać na filmiku ile jest popiołu po takim pellecie. Poza tym parę osób na różnych grupach testowało takie paliwo. Ogrom popiołu i zasyfiony kocioł. To od nich. Od siebie nic nie dodam bo nie testowałem. |
|||