Forum Aplikacje mobilne Brak widzenia kotła na telefonie Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
brawo102
|
Witam.
Mam taki problem. Zarejestrowałem swój kociołek i ściągnąłem aplikację na telefon. I tak jak telefon jest podłączony do internetu domowego wszystko działa poprawnie i widzę parametry pieca na telefonie. Ale zaczyna się problem kiedy jestem po za miejscem zamieszkania i korzystam z internetu mobilnego w tedy nie widzę kociołka a nie jego parametrów a na aplikację pojawia się informacja żeby podać hasło i login do urządzenia po wpisaniu loginu i hasła hwilę myśli i dalej nic i chce dalej login i hasło.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
brawo102 napisał » 2021-02-22 22:25 Witam. Mam taki problem. Zarejestrowałem swój kociołek i ściągnąłem aplikację na telefon. I tak jak telefon jest podłączony do internetu domowego wszystko działa poprawnie i widzę parametry pieca na telefonie. Ale zaczyna się problem kiedy jestem po za miejscem zamieszkania i korzystam z internetu mobilnego w tedy nie widzę kociołka a nie jego parametrów a na aplikację pojawia się informacja żeby podać hasło i login do urządzenia po wpisaniu loginu i hasła hwilę myśli i dalej nic i chce dalej login i hasło. Do aplikacji musisz zalogować się danymi do platformy esterownik.pl. Jeżeli logujesz się danymi lokalnymi do sterownika (domyślnie root / root) to dostęp jest tylko w sieci lokalnej. |
|||
|
||||
pawel1136
|
Mi tez sizal tylko na wifi w domu ... Na danych mobilnych nie widzi aplikacja sterownika. ;( A mam Jasło i login takie jak na stronie
|
|||
|
||||
leON22
|
Przecież na stronie nie widać, nie ma Twojego urządzenia , to jak chcesz je widzieć w aplikacji
|
|||
|
||||
pawel1136
|
To jak to zrobić ? Żeby działało na danych mobilnych
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
pawel1136 napisał » 2021-08-15 07:31 Mi tez sizal tylko na wifi w domu ... Na danych mobilnych nie widzi aplikacja sterownika. ;( A mam Jasło i login takie jak na stronie Z tego co widzę, nie masz dodanego sterownika do platformy. W takim układzie będzie tylko działało w lokalnej sieci. Żebyś miał dostęp do swojego sterownika spoza domowej sieci lokalnej, musisz dodać go do platformy. |
|||
|
||||
pawel1136
|
No ale jak go dodać ? Każdy gada na ten temat a nikt nie odpowie konkretnie jak go dodać ?
dodane 2021-08-15 14:59Gdy się loguje adres strony po IP z pieca to nie ma takiej strony mi wyskakuje |
|||
|
||||
PrzemekP
|
pawel1136 napisał » 2021-08-15 14:59 No ale jak go dodać ? Każdy gada na ten temat a nikt nie odpowie konkretnie jak go dodać ? dodane 2021-08-15 14:59Gdy się loguje adres strony po IP z pieca to nie ma takiej strony mi wyskakuje A jakie to IP się pokazuje na panelu sterownika? Strzelam, że będzie to 192.168.0.129 ?? Napisz jak jest podłączony sterownik do internetu |
|||
|
||||
Pelekris
|
Mam to samo nie mogę połączyć z piecem poza wifi
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Pelekris napisał » 2021-11-13 14:30 Mam to samo nie mogę połączyć z piecem poza wifi Napisz jak sterownik jest podłączony do internetu. Napisz czy sparowałeś swój sterownik ze swoim kontem na platformie. Napisz czy zrobiłeś cokolwiek innego poza napisaniem postu na forum. |
|||
|
||||
lukolo85
|
mam podobny problem. Mianowicie do czasu zaktualizowania aplikacji na iOS widziałem normalnie parametry kotła, od dwóch dni wyskakuje mi informacja " urządzenie niepodłączone".
Jak włączę wifi w telefonie to poprzez aplikacje działa normalnie. Aplikacja na telefonie - eSterownik. Zauważyłem pewien niuans i nie pamiętam czy z przed aktualizacji aplikacji też było : Ethernet ( ustawienia ) różnią sie od Ethernet aktualne. |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Jest jakaś awaria bo też tak mam urządzenie niepodłączone
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
lukolo85 napisał » 2021-11-21 18:25 mam podobny problem. Mianowicie do czasu zaktualizowania aplikacji na iOS widziałem normalnie parametry kotła, od dwóch dni wyskakuje mi informacja " urządzenie niepodłączone". Jak włączę wifi w telefonie to poprzez aplikacje działa normalnie. Aplikacja na telefonie - eSterownik. Zauważyłem pewien niuans i nie pamiętam czy z przed aktualizacji aplikacji też było : Ethernet ( ustawienia ) różnią sie od Ethernet aktualne. Sprawdzimy aplikację iOS czy uda nam się powtórzyć ten błąd. Co do ustawień Ethernet: Ethernet ustawienia - są to wartości ustawione i brane pod uwagę gdy DHCP jest wyłączony Ethernet aktualne - są to wartości przy włączonym DHCP - przydzielone przez router w sieci lokalnej. |
|||
|
||||
Sebastian150182
|
Witam tez mam problem ze u mnie działa w sieci lokalnej a poza nią nie. Czytam to forum i nie wiem do końca co mam zrobic ?
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Sebastian150182 napisał » 2021-11-27 20:25 Witam tez mam problem ze u mnie działa w sieci lokalnej a poza nią nie. Czytam to forum i nie wiem do końca co mam zrobic ? Jakiej aplikacji używasz ? Pobrałeś nową aplikację eSterownik.pl ? |
|||
|
||||
Seveks
|
Miałem podobne problemy jak w tym wątku, po przejściu bruli 3.5 do wersji 1.1.35.1 i do nowej usługi, z nowej aplikacji esterownik (1.1.0.28 (266)) nie mogłem wejść do mojego urządzenia (był na liście, zielona ikona ale nie logowało) No więc usunąłem moje urządzenie z listy urządzeń na koncie na eSterowik.pl i to dało możliwość wejścia do urzadzenia w sieci lokalnej i tutaj wszystko jest ok... Po drodze pełno razy próbowałe resetu urządzenia. Problem w tym, że nie mogę teraz ponownie dodać urządzenia do konta...Brak opcji "Powiąż kontem" jak się loguję lokalnie przez przeglądarkę. Jest tylko "eSterownik.pl, zapisz zmiany" a pod tym pusto. Jakieś rady?
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Seveks napisał » 2021-11-28 21:05 Miałem podobne problemy jak w tym wątku, po przejściu bruli 3.5 do wersji 1.1.35.1 i do nowej usługi, z nowej aplikacji esterownik (1.1.0.28 (266)) nie mogłem wejść do mojego urządzenia (był na liście, zielona ikona ale nie logowało) No więc usunąłem moje urządzenie z listy urządzeń na koncie na eSterowik.pl i to dało możliwość wejścia do urzadzenia w sieci lokalnej i tutaj wszystko jest ok... Po drodze pełno razy próbowałe resetu urządzenia. Problem w tym, że nie mogę teraz ponownie dodać urządzenia do konta...Brak opcji "Powiąż kontem" jak się loguję lokalnie przez przeglądarkę. Jest tylko "eSterownik.pl, zapisz zmiany" a pod tym pusto. Jakieś rady? Jakim loginem / hasłem logujesz się do sterownika lokalnie ? |
|||
|
||||
Seveks
|
PrzemekP napisał » 2021-11-29 07:07 Jakim loginem / hasłem logujesz się do sterownika lokalnie ? Jako admin, swoim hasłem zmienionym. |
|||
|
||||
PrzemekP
|
||||
|
||||
Andrzej62
|
Witam jestem nowy czyli podłączyłem piec do sterownika wczoraj wszystko działa,odpaliłem aplikacje na smartfona i nie widzi pieca? dodane 2021-12-12 13:05Tzn. na laptopie widzi a na smartfonie nie znajduje. dodane 2021-12-12 13:14Okey zaskoczyło! |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||