Forum  Aplikacje mobilne  Brak widzenia kotła na telefonie Subskrybuj
2021-02-22 22:25
  brawo102 Posts: 0 Ostrzeżenie: 0
Witam.
Mam taki problem. Zarejestrowałem swój kociołek i ściągnąłem aplikację na telefon. I tak jak telefon jest podłączony do internetu domowego wszystko działa poprawnie i widzę parametry pieca na telefonie. Ale zaczyna się problem kiedy jestem po za miejscem zamieszkania i korzystam z internetu mobilnego w tedy nie widzę kociołka a nie jego parametrów a na aplikację pojawia się informacja żeby podać hasło i login do urządzenia po wpisaniu loginu i hasła hwilę myśli i dalej nic i chce dalej login i hasło.
2021-02-23 06:57
  PrzemekP Posts: 1281 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
brawo102 napisał » 2021-02-22 22:25
Witam.
Mam taki problem. Zarejestrowałem swój kociołek i ściągnąłem aplikację na telefon. I tak jak telefon jest podłączony do internetu domowego wszystko działa poprawnie i widzę parametry pieca na telefonie. Ale zaczyna się problem kiedy jestem po za miejscem zamieszkania i korzystam z internetu mobilnego w tedy nie widzę kociołka a nie jego parametrów a na aplikację pojawia się informacja żeby podać hasło i login do urządzenia po wpisaniu loginu i hasła hwilę myśli i dalej nic i chce dalej login i hasło.

Do aplikacji musisz zalogować się danymi do platformy esterownik.pl. 
Jeżeli logujesz się danymi lokalnymi do sterownika (domyślnie root / root) to dostęp jest tylko w sieci lokalnej.
2021-08-15 07:31
  pawel1136 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Mi tez sizal tylko na wifi w domu ... Na danych mobilnych nie widzi aplikacja sterownika. ;( A mam Jasło i login takie jak na stronie
2021-08-15 10:06
  leON22 Posts: 5125 Ostrzeżenie: 1
Przecież na stronie nie widać, nie ma Twojego urządzenia , to jak chcesz je widzieć w aplikacji 
2021-08-15 12:25
  pawel1136 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
To jak to zrobić ? Żeby działało na danych mobilnych 
2021-08-15 12:34
  PrzemekP Posts: 1281 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
pawel1136 napisał » 2021-08-15 07:31
Mi tez sizal tylko na wifi w domu ... Na danych mobilnych nie widzi aplikacja sterownika. ;( A mam Jasło i login takie jak na stronie

Z tego co widzę, nie masz dodanego sterownika do platformy. W takim układzie będzie tylko działało w lokalnej sieci. 
Żebyś miał dostęp do swojego sterownika spoza domowej sieci lokalnej, musisz dodać go do platformy.
2021-08-15 14:59
  pawel1136 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
No ale jak go dodać ? Każdy gada na ten temat a nikt nie odpowie konkretnie jak go dodać ?
dodane 2021-08-15 14:59Gdy się loguje adres strony po IP z pieca to nie ma takiej strony mi wyskakuje 
2021-08-15 15:57
  PrzemekP Posts: 1281 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
pawel1136 napisał » 2021-08-15 14:59
No ale jak go dodać ? Każdy gada na ten temat a nikt nie odpowie konkretnie jak go dodać ?
dodane 2021-08-15 14:59Gdy się loguje adres strony po IP z pieca to nie ma takiej strony mi wyskakuje 

A jakie to IP się pokazuje na panelu sterownika? Strzelam, że będzie to 192.168.0.129 ??
Napisz jak jest podłączony sterownik do internetu
2021-11-13 14:30
  Pelekris Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Mam to samo nie mogę połączyć z piecem poza wifi 
2021-11-13 14:35
  PrzemekP Posts: 1281 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Pelekris napisał » 2021-11-13 14:30
Mam to samo nie mogę połączyć z piecem poza wifi 

Napisz jak sterownik jest podłączony do internetu.
Napisz czy sparowałeś swój sterownik ze swoim kontem na platformie.
Napisz czy zrobiłeś cokolwiek innego poza napisaniem postu na forum.
2021-11-21 18:25
  lukolo85 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
mam podobny problem. Mianowicie do czasu zaktualizowania aplikacji na iOS widziałem normalnie parametry kotła, od dwóch dni wyskakuje mi informacja " urządzenie niepodłączone".
Jak włączę wifi w telefonie to poprzez aplikacje działa normalnie.
Aplikacja na telefonie - eSterownik.
Zauważyłem pewien niuans i nie pamiętam czy z przed aktualizacji aplikacji też było : Ethernet ( ustawienia ) różnią sie od Ethernet aktualne.
2021-11-21 20:06
  sq9tbu Posts: 1231 Ostrzeżenie: 0
Jest jakaś awaria bo też tak mam urządzenie niepodłączone
2021-11-22 07:18
  PrzemekP Posts: 1281 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
lukolo85 napisał » 2021-11-21 18:25
mam podobny problem. Mianowicie do czasu zaktualizowania aplikacji na iOS widziałem normalnie parametry kotła, od dwóch dni wyskakuje mi informacja " urządzenie niepodłączone".
Jak włączę wifi w telefonie to poprzez aplikacje działa normalnie.
Aplikacja na telefonie - eSterownik.
Zauważyłem pewien niuans i nie pamiętam czy z przed aktualizacji aplikacji też było : Ethernet ( ustawienia ) różnią sie od Ethernet aktualne.

Sprawdzimy aplikację iOS czy uda nam się powtórzyć ten błąd.
Co do ustawień Ethernet:
Ethernet ustawienia - są to wartości ustawione i brane pod uwagę gdy DHCP jest wyłączony
Ethernet aktualne - są to wartości przy włączonym DHCP - przydzielone przez router w sieci lokalnej.
2021-11-27 20:25
  Sebastian150182 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam tez mam problem ze u mnie działa w sieci lokalnej a poza nią nie. Czytam to forum i nie wiem do końca co mam zrobic ?
2021-11-27 20:45
  PrzemekP Posts: 1281 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Sebastian150182 napisał » 2021-11-27 20:25
Witam tez mam problem ze u mnie działa w sieci lokalnej a poza nią nie. Czytam to forum i nie wiem do końca co mam zrobic ?

Jakiej aplikacji używasz ? 
Pobrałeś nową aplikację eSterownik.pl ? 
2021-11-28 21:05
  Seveks Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Miałem podobne problemy jak w tym wątku, po przejściu bruli 3.5 do wersji 1.1.35.1 i do nowej usługi, z nowej aplikacji esterownik (1.1.0.28 (266)) nie mogłem wejść do mojego urządzenia (był na liście, zielona ikona ale nie logowało) No więc usunąłem moje urządzenie z listy urządzeń na koncie na eSterowik.pl i to dało możliwość wejścia do urzadzenia w sieci lokalnej i tutaj wszystko jest ok... Po drodze pełno razy próbowałe resetu urządzenia. Problem w tym, że nie mogę teraz ponownie dodać urządzenia do konta...Brak opcji "Powiąż kontem" jak się loguję lokalnie przez przeglądarkę. Jest tylko "eSterownik.pl, zapisz zmiany" a pod tym pusto. Jakieś rady?
2021-11-29 07:07
  PrzemekP Posts: 1281 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Seveks napisał » 2021-11-28 21:05
Miałem podobne problemy jak w tym wątku, po przejściu bruli 3.5 do wersji 1.1.35.1 i do nowej usługi, z nowej aplikacji esterownik (1.1.0.28 (266)) nie mogłem wejść do mojego urządzenia (był na liście, zielona ikona ale nie logowało) No więc usunąłem moje urządzenie z listy urządzeń na koncie na eSterowik.pl i to dało możliwość wejścia do urzadzenia w sieci lokalnej i tutaj wszystko jest ok... Po drodze pełno razy próbowałe resetu urządzenia. Problem w tym, że nie mogę teraz ponownie dodać urządzenia do konta...Brak opcji "Powiąż kontem" jak się loguję lokalnie przez przeglądarkę. Jest tylko "eSterownik.pl, zapisz zmiany" a pod tym pusto. Jakieś rady?

Jakim loginem / hasłem logujesz się do sterownika lokalnie ?
2021-11-29 07:34
  Seveks Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-11-29 07:07

Jakim loginem / hasłem logujesz się do sterownika lokalnie ?



Jako admin, swoim hasłem zmienionym.
2021-11-29 08:04
  PrzemekP Posts: 1281 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Seveks napisał » 2021-11-29 07:34
PrzemekP napisał » 2021-11-29 07:07

Jakim loginem / hasłem logujesz się do sterownika lokalnie ?

Jako admin, swoim hasłem zmienionym.

Zaloguj się jako root
Users on-line: Alcapone1960, Doldacz, emes, interauto24, janekpalka, jjanuszby, jurkus, Lulek, Marcelgod666, miedziusian, ogniwo46, pg57, Profil68, RBachul, rycho210, sekom12kW-MiAK, sladkowski1984, Smok, Tomek90, wpociecha7