Forum  eCoal.pl v3.5  Nagły brak statystyk Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 3Next pageLast page
2021-01-15 07:25
  k-nar Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
Dalej brak wykresów i statystyk.
Ostatni odczyt 11.01.2021, 9:00
2021-01-17 13:36
  nodark Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
W dalszym ciągu brak wykresów i statystyk - szkoda :(
2021-01-17 18:38
  kinlor Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Od 2021-01-11 godz;15.58 brak wykresów 
jak długo jeszcze trzeba czekać żeby wróciły???
2021-01-17 19:29
  laki88 Posts: 48 Ostrzeżenie: 0
Czy to takie ważne? Jak są to są a jak nie ma to nie ma ważne żeby w dupke było ciepło 
2021-01-17 22:12
  pitaszek Posts: 87 Ostrzeżenie: 0
@laki88
Kolega nie korzysta ze statystyk, więc dla kol. laki 88 nie jest to ważne.
W momencie kiedy nie ma statystyk, nie działają najczęściej wykresy oraz brak jest danych temperatur z głowic termostatycznych oraz czujników radiowych. A są to dla mnie ważne informacje.
Przypominam, że jednym z najważniejszych kryteriów przy wyborze pieca - sterownika, była możliwość zarządzania piecem przez internet, jak również palenie na ruszcie awaryjnym (po monitach ES przywrócił mi możliwość korzystania z trybu ZASYPOWY (jestem prawie cały czas w delegacji, a w domu żona z dzieckiem i 80 letni rodzice)).
więc nie gadaj "czy to ważne". Dla mnie i pewnie dla jeszcze innych jest to ważne.
Platforma pracuje niewydajnie, czasem podejrzenie co się dzieje na piecu graniczy z cudem.
ES od zeszłego sezonu "naprawia" i coś nie bardzo może/chce.
Do k...y n..zy! KIEDY TO WRESZCIE ZACZNIE DZIAŁAĆ TAK JAK POWINNO!
PANOWIE Z ES? MOŻE KOLEJNA (CHOCIAŻ) OBIETNICA?!
2021-01-17 23:10
  niv86 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Mi się skasztaniło od kiedy wczoraj zaktualizowałem sterownik. Wcześniej nie miałem problemu. Teraz jest dramat. Dla mnie obserwowanie wykresów itd. jest bardzo ważne.
2021-01-18 07:03
  laki88 Posts: 48 Ostrzeżenie: 0
Kolego pitaszek nie stresuj się tak Nie korzystam faktycznie bo jest mi to zbędne. Ale sam widzisz co się dzieje i jakoś poprawy nie widać w tym kierunku. Niby 21 wiek a jest jak jest 
2021-01-18 07:04
  krzych_boch-og20 Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
To już przesada. Ludzie nie po to kupowałem piec z tym sterownikiem żeby teraz mieć przerwy w wykresach. To nie pierwszy raz . Od 2018 roku ni potrafią z tym nic zrobić. Jedyne co słyszałem to"proszę czekać" ale na co pytam się??? Tamtego roku nie było bo modernizacja serwerów a tego co??? Nawet telefonów nikt nie odbiera. Oj nie ładnie. Może trzeba by wreszcie ogarnąć temat a nie robić ludzi w bambuko. Człowiek kilometry od domu a tu czekać. Śmiech na sali. Jak tak dalej pójdzie to nikt tego kupował nie będzie bo wieści sie szybko rozchodzą. Nie wspomnę już o tym że zamula jak diabli. Dodatkowo pojawia się alarm "6" czujnika temperatury a okazuje się ze tego alarmu nie ma. Bajzel i tyle.

2021-01-18 08:39
  budgie1 Posts: 704 Ostrzeżenie: 0
Też mi się czujnik zewnętrzny "przegrzał"
2021-01-18 08:50
  krzych_boch-og20 Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
No i widzę że u większości na platformie są nie połączone urządzenia czyli awaria nad awariami.
2021-01-18 08:51
  PrzemekP Posts: 1300 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
krzych_boch-og20 napisał » 2021-01-18 08:50
No i widzę że u większości na platformie są nie połączone urządzenia czyli awaria nad awariami.

Czyli reset usługi
2021-01-18 09:28
  krzych_boch-og20 Posts: 131 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2021-01-18 08:51
krzych_boch-og20 napisał » 2021-01-18 08:50
No i widzę że u większości na platformie są nie połączone urządzenia czyli awaria nad awariami.

Czyli reset usługi

Jak zwał tak zwał. Wracają zielone kropeczki ale u mnie nadal brak wykresów i statystyk.
Dobrze że przynajmniej widzę układ.
2021-01-18 10:10
  pitaszek Posts: 87 Ostrzeżenie: 0
@PrzemekP
Jeżeli restart usługi miał coś pomóc, to nie pomógł.
Z kulawo działającej usługi zrobiła się martwa usługa. Brak wykresów (w tym wykresów z radiówek) oraz statystyk.
Wniosek - nie pyskować bo możesz mieć gorzej? 
2021-01-18 10:19
  PrzemekP Posts: 1300 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
pitaszek napisał » 2021-01-18 10:10
@PrzemekP
Jeżeli restart usługi miał coś pomóc, to nie pomógł.
Z kulawo działającej usługi zrobiła się martwa usługa. Brak wykresów (w tym wykresów z radiówek) oraz statystyk.
Wniosek - nie pyskować bo możesz mieć gorzej? 

Słuszna uwaga - nie warto nic mówić - więc pominę wywód milczeniem.
2021-01-18 10:19
  jdabrowski85 Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
pitaszek napisał » 2021-01-18 10:10
@PrzemekP
Jeżeli restart usługi miał coś pomóc, to nie pomógł.
Z kulawo działającej usługi zrobiła się martwa usługa. Brak wykresów (w tym wykresów z radiówek) oraz statystyk.

Wniosek - nie pyskować bo możesz mieć gorzej? 



Kolego sprawdź, czy np. z wczoraj nie dobyło Ci np. statystyk spalania. Mi zatrzymały się wczoraj bodajże o 11, a teraz widzę, że mam do 14. Może pobiera się wszystko teraz i trzeba trochę poczekać.

2021-01-18 12:38
  pitaszek Posts: 87 Ostrzeżenie: 0
@PrzemekP
I właśnie tak milczycie od 17 stycznia 2020

PrzemekP napisał » 2020-01-17 20:55

Co do poprawy działania - to tak jak pisałem w pierwszym poście. Pracujemy żeby poprawić sytuację. 
Zmiany większe planujemy dopiero po zakończeniu sezonu grzewczego.

Sezon grzewczy się zakończył, rozpoczął się nowy (trwa w najlepsze) i dalej NIC.
Nie dziw się proszę, że poziom frustracji sięga zenitu.
Wystarczyłoby informować o postępie prac (lub napisać wprost, że nie chcecie/nie da się).
Byłoby to uczciwsze niż udawanie, że problemu nie ma. Resetowanie usługi chyba niewiele daje.
2021-01-18 12:46
  Djack Posts: 33 Ostrzeżenie: 0

@jdabrowski85
problem musiał być grubszy, bo ja niemiałem statystyk od 11.01 ~22.45, a teraz już są, czyli co, przez tydzień nie dało rady, a dziś w parę godzin się jednak udało ?
2021-01-18 12:48
  pitaszek Posts: 87 Ostrzeżenie: 0

Przepraszam: tu odpowiadasz na dręczące nas pytania. Ale usługa w dalszym ciągu nie działa tak jak powinna!
2021-01-18 17:15
  janjan Posts: 123 Ostrzeżenie: 0
Jak kupowałem kocioł cieszyłem się że mam mercedesa wśród sterowników, a okazuje się, że mam , pozwolicie że nie skończę bo jestem wkur..ny
2021-01-18 17:35
  bliski Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
brak statystyk od 22.12.2020. ostatnio jak u kolegów wywala błąd czujnika temperatury szybciej jestem w stanie zmienić jakiekolwiek parametry spalania idąc do kotłowni 3 pietra niżej niż przez stronę jeśli wogóle działa. porażka
First pagePrevious page2 / 3Next pageLast page
Users on-line: artur1973, Darek2, dstany, januszprzybyla57, Kornel2, lrat, mariangroszek, MarioT, mirekp44, Ohnik, Raszczyk, skyfire, sladkowski1984, stan0755, Zeb223F