Forum eCoal.pl v3.5 Nagły brak statystyk Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
kinlor
|
Doczekałem się dziś o 2. 12 powróciły wykresy i dotarły powiadomienia z dnia 16-10-2021 o alarmach
|
|||
|
||||
Tdeusz1
|
Ja dziś w alarmach zauważyłam że mam od 15 stycznia ciągle alarm o uszkodzonym czujniku wewnętrznym. Co to w ogóle za czujnik. Alarm pojawia się i znika
|
|||
|
||||
leON22
|
Jak sama nazwa mówi, alarm czujnika wewnętrznego, czyli temp.wew. którego o dziwo nie posiadasz Może robi się jakieś zwarcie na płycie sterownika, w miejscu podłączenia tego czujnika pewny Dzwoń do serwisu ES
|
|||
|
||||
mus102
|
Znowu nie ma, i powiadomienia na e-mail też nie przychodziły, a później w jednej wiadomości przyszły chyba z całego tygodnia.
|
|||
|
||||
janjan
|
Panowie i Panie czy ten bałagan ze statystykami widmo kiedyś się skończy?
|
|||
|
||||
budgie1
|
Też od wczoraj nie mam statystyk. Upierdliwe kurde
dodane 2021-02-12 19:19Wróciły |
|||
|
||||
Rotaz
|
W nocy był zanik napiecia u mnie (widze po wyświetlaczach na innych urzadzeniach).Statystyk nie prowadze,ale chciałem zobaczyc jak reagował OEPM na brak napiecia (na wykresach i zdarzeniach) .Nadal tylko schemat jest.
|
|||
|
||||
Tdeusz1
|
A czy u was jest problem z dobiciem do zadanej temperatury pieca? Mam wrażenie że przy większym mrozie było łatwiej mu dobić. Palę silwerem barteksa i jak jest ciepłej to chyba powinno być latwiej
|
|||
|
||||
leON22
|
Tak Ci się tylko wydaje Przy prawidłowo ustawionych parametrach spalania w trybie auto , kociołek nie powinien osiągnąć temp. zadanej , tylko oscylować w jej granicach , a przy braku odbioru ciepła przez CO lub CWU przebijać temp. zadaną o 5st
|
|||
|
||||
Tdeusz1
|
Czyli nie musi dobijać do zadanej plus 5 ? Zawsze myślałam że tak ma być. Już się martwiłam że coś nie tak bo całe dnie na dmuchawiec a w domu max 20st
dodane 2021-02-13 20:11To może mu zwiększyć żądaną jeszcze trochę |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||