Forum  Aplikacje mobilne  Uszkodzony czujnik temperatury Subskrybuj
2020-11-11 21:27
  Tomciotere Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Witam serdecznie po dwóch latach użytkowania pieca pojawił się problem z uszkodzenie czujnika temperatury wewnętrznej.kupilem kilka i każdy pokazywał ze jest niesprawny. Wczoraj juz myslalem ze kabel jest gdzieś przeciety wiec dałem nowy krótszy i to samo. Zostawiłem to na noc i okazało się że nadal nie pokazuje temperatury ale jak wejdę na kalibracja czujników, nagle sie pojawia. A teraz założyłem te same czujniki na tym samym kablu co wcześniej i pokazuje ale tylko nadal w kalibracji. Tylko byl przy tym jeden mankament piec pokazywał alarm od godz 8 do 19 no i oczywiście wył. Proszę o pomoc  piec tobogniwo eco plus z Systemem ecoal.
2020-11-11 21:52
  marcinbb Posts: 1623 Ostrzeżenie: 1
Włącz i wyłącz sterownik kotła. Miałem to samo podobno czujniki aktywuj się tylko podczas startu sterownika.
2020-11-12 14:21
  Tomciotere Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Ale sam sterownik czy caly komputer sterujący?? Ale teraz sprawdzałem i jest widoczna temperatura w kalibracji czujników  jednak w aplikacji czy na sterowniki na piecu nadal nie pokazuje temperatury
2020-11-12 16:37
  pitaszek Posts: 87 Ostrzeżenie: 0
Ja w miejscu zaznaczonym mam: czujnik na płycie. O Ciebie nic nie ma. Może trzeba go wybrać...


2020-11-24 17:03
  Tomciotere Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Przepraszam że tak późno odpisuje i sprawdzałem to w tej pozycji mam tylko czujnik temperatury albo termostat zewnętrzny 
2020-11-24 17:13
  leON22 Posts: 5128 Ostrzeżenie: 1
Ma być w ustawieniach Obwody CO - Typ obwodu - Pompa CO+reg.pokojowy Zalecam aktualizację sterownika 
2020-11-25 07:55
  Tomciotere Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Ale gdzie zaktualizować sterownik bo ja mam tylko pozycje restart urządzenie i format karty sd
2020-11-25 08:13
  leON22 Posts: 5128 Ostrzeżenie: 1
Na stronie www... po zalogowaniu, górny prawy róg - > zielona starzałka w dół, a pod nią kreska. Wystarczy w nią kliknąć  
2020-11-25 08:35
  Tomciotere Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Zrobiłem i nadal nic sie nie pokazuje w aplikacji moze restart urządzenie by pomogl ale już nie wiem bo to dziwne trochę jest
2020-11-25 08:44
  leON22 Posts: 5128 Ostrzeżenie: 1
Zrobiłeś i zrobione  
dodane 2020-11-25 08:44

Zamiast tych kresek przy Czujnik temp - - - ustaw Czujnik na płycie  
2020-11-25 09:15
  Tomciotere Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Tylko nie mam tam takiej opcji pusto jest
dodane 2020-11-25 09:11
dodane 2020-11-25 09:13
dodane 2020-11-25 09:14
dodane 2020-11-25 09:15Tylko w kalibracji pokazuje temperature jaka jest w rzeczywistosci
2020-11-25 14:36
  leON22 Posts: 5128 Ostrzeżenie: 1
Przecież napisałem, że na stronie internetowej www.estrownik.pl nie w aplikacji. Ustaw Czujnik na płycie, wyłacz sterownik z prądu i ponownie go włącz  
Users on-line: adrianmazda34, Beata1968, Chudinii97