Forum eCoal.pl v3.5 Opał na sezon 2020/2021 r , czyli co polecacie i czym najlepiej palić ? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 21Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Rotaz
![]() |
Kolega mieszka niedaleko Mysłowic i przywozi mu przewoznik po 60 zl/t , luzem groszek II z Wesołej . Aktualna cena na kop. Wesola - 633.45 zl br ba /t. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
ja póki co nabyłem dwie tony grochu z Bobrka.
Za opał luzem zapłaciłem 690 / tonę. paliłem tym w poprzednim sezonie i miałem ogólnie dobre wrażenia. Jesli chodzi o skład - pisałem już o niezgodnościach w dostawie pozdrawiam, Irek |
|||
|
||||
simko1
![]() |
ja mam Karlika. póki co jest ok. na przyszły rok planuje wziąć 4 t greenpala ale z odbiorem osobistym.
kurier to jest 126 zł do każdego baga. transport auto z HDS do mnie 350 zł niezależnie od ilości bagów. ja biorę 4 kuzyn za płotem 4 i transport wyjdzie poniżej 200zł . dzwoniłem na kopalnie jak jest z odbiorem osobistym. nie ma żadnych problemów. ładują wózkiem. odbiór po zaksięgowaniu wpłaty i odtrzymaniu kodu odbioru. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
@simko1 dobry pomysł z tym odbiorem osobistym , mam kupla co ma auto z HDS tylko muszę poszukać , drugiego klienta . Do miejsca odbioru , czyli Woli ul.Kopalniana 10 ode mnie jest 225km , ciekawe za ile pojedzie
![]() |
|||
|
||||
leon
![]() |
leON22 Jest na necie coś takiego jak giełda transportowa POLECAM https://fixly.pl/rejestracja/wykonawca/transport/zlecenia?utm_source=google&utm_medium=paid&utm_campaign=SP_search_transport&gclid=Cj0KCQjwqfz6BRD8ARIsAIXQCf0JdyMJk6gTuhMmjv_m9XuP22iQYQdbmgAs7V1YZsHqK16RxNcJPQkaAumiEALw_wcB
|
|||
|
||||
Walter
![]() |
Paliłem greenpalem w sezonie letnim w tamtym roku, ale u mnie się nie sprawdza, spalał się bardzo dobrze, ale powstawały skropliny, niskie spaliny 50-60 *C, woda się lała z komina wyczystką, musiałem mieszać z wesołą, nie pomagały ustawienia, towar ze składu na Woli, w tym sezonie letnim kupiłem Karlika 2 t workowanego i spala się świetnie, na zimę przywiozłem2 t wesołej luzem bezpośrednio z kopalni, póki co wesoła w zimie spala się najlepiej, komin z cegły.
|
|||
|
||||
Rotaz
![]() |
leON22 Do miejsca odbioru w ZPE Wola od Ciebie chyba 122 km, TiP 225 km? |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Miałem na myśli łącznie 225km , licząc jazdę w dwie strony
![]() |
|||
|
||||
Olek85
![]() |
Częśc.
Zastanawiam się nad kupnem Karlika - przez ostatnie 2 lata palilem Bartex Gold i byłem zadowolony, ale na tą chwilę cena powala - w Obi za tonę 1099zł - Karlik z dostawą troche ponad 900. Ktoś miał z Karlikiem dłuższą przygodę? |
|||
|
||||
babaj
![]() |
||||
|
||||
Olek85
![]() |
babaj napisał » 2020-09-16 07:57 https://www.obi.pl/paliwa/ekogroszek-kamienny-gold-27-29-mj-1000-kg/p/6596860 w Obi 1099, niezły narzut. Zamawiam prosto z bartexu. |
|||
|
||||
himeroza
![]() |
Olek85 napisał » 2020-09-15 22:40 Częśc. Zastanawiam się nad kupnem Karlika - przez ostatnie 2 lata palilem Bartex Gold i byłem zadowolony, ale na tą chwilę cena powala - w Obi za tonę 1099zł - Karlik z dostawą troche ponad 900. Ktoś miał z Karlikiem dłuższą przygodę? Hej ja paliłem Karlikiem zeszłą zimę, powiem tak jest moc fajnie kaloryczny popiół sypki ładny ale ![]() ![]() ![]() Ogólnie Karlik jest moim zdaniem bdb |
|||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
![]() |
Wlasnie zamówilem 5t greenpala ![]() Zobaczymy czy DZIAD przetrawi czy bedzie mu sie odbijac |
|||
|
||||
leON22
![]() |
"Dziad" pewnie tak, gorzej może być z Tobą jak coś będzie nie teges, ale zaszalałeś
![]() |
|||
|
||||
leon
![]() |
leOn22 sprawdzałeś tą giełdę przewozową??? Do Olek85 Ja kupiłem w poniedziałek 2T Bartex Gold,tak samo po 960 zł i w tych pieniądzach transport.To jest masaker z tymi rozbieżnościami cen
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Nie sprawdzałem , bo jeszcze się nie zdecydowałem VP , czy Green...
![]() ![]() |
|||
|
||||
Olek85
![]() |
leon napisał » 2020-09-16 20:07 leOn22 sprawdzałeś tą giełdę przewozową??? Do Olek85 Ja kupiłem w poniedziałek 2T Bartex Gold,tak samo po 960 zł i w tych pieniądzach transport.To jest masaker z tymi rozbieżnościami cen Zamówiłem wczoraj 2 T Golda, ale zastanawiam się jeszcze nad Retopalem na cieplejsze dni ![]() |
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
leON22 napisał » 2020-09-17 15:22 .......Póki co testuję Greena i jestem pod wrażeniem... Burka masz - to będziesz zadowolony - czasami ci będzie lekko spiekał, poza tym spoko. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Wiem jak się pali Greenpal , paliłem nim 2 sezony wstecz , Bodzio jest jak piszesz , czasami robi się popcorn z popiołu , no i ten specyficzny zapach z piekła rodem
![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
himeroza napisał » 2020-09-16 13:42 Hej ja paliłem Karlikiem zeszłą zimę, powiem tak jest moc fajnie kaloryczny popiół sypki ładny ale ![]() ![]() ![]() Ogólnie Karlik jest moim zdaniem bdb Podsumowanie piękne, w pełni się zgadam z tą oceną. Karlikowi trzeba nowe nastawy dać, coby się wykazał i nie brudził. Retopal za to jest bardziej uniwersalny, i to Retopal powinien być nr.1 w rankingu cena /jakość. Drugi w kolejności powinien być green, bo to w zasadzie "drobniejszy" retopal, super jakość w dobrej cenie. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 21Następna stronaOstatnia strona | ||||