Forum eCoal.pl v3.5 Problem z podłączeniem do internetu Subskrybuj | ||||
|
||||
romnix
|
Witam Dziś zakończono montaż całkowicie nowej instalacji piec Ogniwo Eko Plus M ze sterownikiem ecoal 3.5 chciałem połączyć sterownik najpierw lokalnie do swojej sieci żeby mieć podgląd a później do internetu ale mam problem po zalogowaniu do panelu w przeglądarce mam taką jak na zrzucie poniżej brak jakiegokolwiek wyboru i nie wiem co dalej może ktoś pomoże. https://naforum.zapodaj.net/a5df55d07066.jpg.html |
|||
|
||||
leon
|
podaj e-mail na priwat!
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
romnix napisał » 2020-06-01 15:27 Witam Dziś zakończono montaż całkowicie nowej instalacji piec Ogniwo Eko Plus M ze sterownikiem ecoal 3.5 chciałem połączyć sterownik najpierw lokalnie do swojej sieci żeby mieć podgląd a później do internetu ale mam problem po zalogowaniu do panelu w przeglądarce mam taką jak na zrzucie poniżej brak jakiegokolwiek wyboru i nie wiem co dalej może ktoś pomoże. Wyłącz tymczasowo ochronę antywirusową i odśwież stronę. Wszystko się powinno pojawić. |
|||
|
||||
romnix
|
PrzemekP napisał » 2020-06-02 11:35 romnix napisał » 2020-06-01 15:27 Witam Dziś zakończono montaż całkowicie nowej instalacji piec Ogniwo Eko Plus M ze sterownikiem ecoal 3.5 chciałem połączyć sterownik najpierw lokalnie do swojej sieci żeby mieć podgląd a później do internetu ale mam problem po zalogowaniu do panelu w przeglądarce mam taką jak na zrzucie poniżej brak jakiegokolwiek wyboru i nie wiem co dalej może ktoś pomoże. Wyłącz tymczasowo ochronę antywirusową i odśwież stronę. Wszystko się powinno pojawić. Tak zadziałało choć udało mi się wcześniej wszystko ustawić przez telefon, wszystko działało bez problemów ale od wczoraj nie pojawia się schemat w aplikacji a na komputerze mam podwójny schemat główny można coś z tym zrobić ? |
|||
|
||||
Walter
|
Podpinam się pod temat, przy dzisiejszym logowaniu przez telefon wyświetla „ błąd systemu, brak pliku konfiguracyjnego" na komputerze nie próbowałem, sprawdzę jak wrócę z pracy, aplikacja mobilna też nie działa wybija przy próbie włączenia. Jakieś propozycje, rozwiązania? Aktualizacja google sprzed 3dni.
|
|||
|
||||
pitaszek
|
||||
|
||||
MateuszB
|
U mnie od rana to samo. A apka nawet się nie włącza ☹️
|
|||
|
||||
aikon36
|
Walter napisał » 2020-06-14 06:52 Podpinam się pod temat, przy dzisiejszym logowaniu przez telefon wyświetla „ błąd systemu, brak pliku konfiguracyjnego" na komputerze nie próbowałem, sprawdzę jak wrócę z pracy, aplikacja mobilna też nie działa wybija przy próbie włączenia. Jakieś propozycje, rozwiązania? Aktualizacja google sprzed 3dni. Potwierdzam u mnie to samo . Do tego nie mogę wbić przez http . Do wczoraj wszystko było cacy |
|||
|
||||
MateuszB
|
Sprawdziłem wyrywkowo kilka sterowników online. Do większości nie da się wbić. Tylko dwa rodzaje są aktywne. Mój pello niestety bez podglądu
Komuś można to zgłosić? Naprawili 😁 |
|||
|
||||
Walter
|
Już działa, dzięki!
|
|||
|
||||
janjan
|
Koledzy z esterownik nie mam internetowego dostępu do mojego sterownika w czym jest problem?
dodane 2020-06-15 16:08juz ok,dzieki dodane 2020-06-15 16:13znowu nie działa dodane 2020-06-19 05:20Dlaczego notorycznie jestem rozłączany z moim kontem ,po z resetowaniu połączenia na chwilę powraca podgląd i po chwili ponownie jestem rozłączony.,problem w moim sterowniku czy w serwisie ? |
|||
|
||||
leON22
|
Może problem leży po środku , czyli wina Twojej sieci internetowej , routera do którego podłączony jest ster itp. :(
|
|||
|
||||
Aderek
|
Hejka.
Próbuję dobrać się nod-redem do aktualnych danych ze sterownika (ecoal 3.5). Przez przeglądarkę wbijam getregister, jednak muszę się logować - tu nie ma problemu. Jednak 192.168.1.204/getregister.cgi?device=0&tcwu_value node-red ma opcje logowania, jednak cos nie dziala nie można się w żaden sposób zalogować z poziomu skryptu. Ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać? Pozdrawiam |
|||