W dniu 26 maja (wtorek) będą niedostępne schematy dla urządzeń w wersji 3.5. Prace związane będą z aktualizacją serwisu eSterownik
Niedługo również zostanie wyłączona synchronizacja danych do wykresów oraz statystyk. Dane będą zsynchronizowane po zakończeniu prac.
Forum  eCoal.pl v3.5  Problem z podłączeniem do internetu Subskrybuj
2020-06-01 15:27
  romnix Posts: 9 Ostrzeżenie: 0

Witam


Dziś zakończono montaż całkowicie nowej instalacji piec Ogniwo Eko Plus M ze sterownikiem ecoal 3.5 chciałem połączyć sterownik najpierw lokalnie do swojej sieci żeby mieć podgląd a później do internetu ale mam problem po zalogowaniu do panelu w przeglądarce mam taką jak na zrzucie poniżej brak jakiegokolwiek wyboru i nie wiem co dalej może ktoś pomoże.

https://naforum.zapodaj.net/a5df55d07066.jpg.html

2020-06-01 16:12
  leon Posts: 119 Ostrzeżenie: 0
podaj e-mail na priwat!
2020-06-02 11:35
  PrzemekP Posts: 963 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
romnix napisał » 2020-06-01 15:27

Witam
Dziś zakończono montaż całkowicie nowej instalacji piec Ogniwo Eko Plus M ze sterownikiem ecoal 3.5 chciałem połączyć sterownik najpierw lokalnie do swojej sieci żeby mieć podgląd a później do internetu ale mam problem po zalogowaniu do panelu w przeglądarce mam taką jak na zrzucie poniżej brak jakiegokolwiek wyboru i nie wiem co dalej może ktoś pomoże.


Wyłącz tymczasowo ochronę antywirusową i odśwież stronę. Wszystko się powinno pojawić.
2020-06-05 01:16
  romnix Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
PrzemekP napisał » 2020-06-02 11:35
romnix napisał » 2020-06-01 15:27

Witam
Dziś zakończono montaż całkowicie nowej instalacji piec Ogniwo Eko Plus M ze sterownikiem ecoal 3.5 chciałem połączyć sterownik najpierw lokalnie do swojej sieci żeby mieć podgląd a później do internetu ale mam problem po zalogowaniu do panelu w przeglądarce mam taką jak na zrzucie poniżej brak jakiegokolwiek wyboru i nie wiem co dalej może ktoś pomoże.


Wyłącz tymczasowo ochronę antywirusową i odśwież stronę. Wszystko się powinno pojawić.


Tak zadziałało choć udało mi się wcześniej wszystko ustawić przez telefon, wszystko działało bez problemów ale od wczoraj nie pojawia się schemat w aplikacji a na komputerze mam podwójny schemat główny można coś z tym zrobić ? 
2020-06-14 06:52
  Walter Posts: 121 Ostrzeżenie: 0
Podpinam się pod temat, przy dzisiejszym logowaniu przez telefon wyświetla „ błąd systemu, brak pliku konfiguracyjnego" na komputerze nie próbowałem, sprawdzę jak wrócę z pracy, aplikacja mobilna też nie działa wybija przy próbie włączenia. Jakieś propozycje, rozwiązania? Aktualizacja google sprzed 3dni.
2020-06-14 07:05
  pitaszek Posts: 53 Ostrzeżenie: 0
Na kompie to samo. A miało być tak pięknie...
dodane 2020-06-14 07:05
2020-06-14 07:24
  MateuszB Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
U mnie od rana to samo. A apka nawet się nie włącza ☹️
2020-06-14 07:49
  aikon36 Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
Walter napisał » 2020-06-14 06:52
Podpinam się pod temat, przy dzisiejszym logowaniu przez telefon wyświetla „ błąd systemu, brak pliku konfiguracyjnego" na komputerze nie próbowałem, sprawdzę jak wrócę z pracy, aplikacja mobilna też nie działa wybija przy próbie włączenia. Jakieś propozycje, rozwiązania? Aktualizacja google sprzed 3dni.

Potwierdzam u mnie to samo . Do tego nie mogę wbić przez http . Do wczoraj wszystko było cacy 
2020-06-14 07:56
  MateuszB Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Sprawdziłem wyrywkowo kilka sterowników online. Do większości nie da się wbić. Tylko dwa rodzaje są aktywne. Mój pello niestety bez podglądu



Komuś można to zgłosić?

Naprawili 😁
2020-06-14 09:47
  Walter Posts: 121 Ostrzeżenie: 0
Już działa, dzięki!
2020-06-19 05:20
  janjan Posts: 62 Ostrzeżenie: 0
Koledzy z esterownik nie mam internetowego  dostępu do mojego sterownika w czym jest problem?
dodane 2020-06-15 16:08juz ok,dzieki
dodane 2020-06-15 16:13znowu nie działa
dodane 2020-06-19 05:20Dlaczego notorycznie jestem rozłączany z moim kontem ,po z resetowaniu połączenia na chwilę powraca podgląd i po chwili ponownie jestem rozłączony.,problem w moim sterowniku czy w serwisie ?
2020-06-19 12:48
  leON22 Posts: 3708 Ostrzeżenie: 1
Może problem leży po środku , czyli wina Twojej sieci internetowej , routera do którego podłączony jest ster itp. :(
Users on-line: