Forum bruli.pl v3.5 Pompa cyrkulacyjna CWU w lecie Subskrybuj | ||||
|
||||
JacekJI
|
Witam,
Ponieważ zainwestowałem fotowoltaike tego lata mój piec pierwszy raz będzie miał wolne 😁 Pytanie czy da się jakoś ogarnąć pompę dodatkowa do cyrkulacji cwu aby pracowała według programatora pomimo wygaszonego kotła. Wodę ogrzeje grzałka. |
|||
|
||||
mnich
|
Witam
Na chwilę obecną nie mamy sterowania automatycznego pracą pompy cyrkulacyjnej w trybie ręcznym. W przyszłości zostanie wprowadzone takie rozwiązanie, a na teraz proponuje: Ustawić algorytm wygaszania kotła w pozycji Nieaktywny, wypiąć odbiorniki od sterownika zostawiając jedynie pompę cyrkulacyjną. Sterownik przełączyć na tryb pracy auto i powinno zadziałać. Pozdrawiam |
|||
|
||||
JacekJI
|
Dzięki, jutro będę próbował.
Wiem ze temat już był poruszany - fajnie by było gdyby doszło to do skutku. Jak również - aby w zimie była możliwość sterowania pompami według ustawień i programatorow mimo wygaszonego kotła. Nie ukrywam ze będę próbował prądem dogrzać dom... ale myśle ze nie ja jeden bo temat jest na czasie i takie możliwości byłyby miłym ukłonem dla dotychczasowych użytkowników jak również dla nowych - ponieważ sterownik uniwersalny może mieć większe zainteresowanie. Trzeba lecieć za światem... Pozdrawiam |
|||
|
||||
Jerrys
|
Witam, a czy jest możliwość załączenia pompy kotłowej poleceniem setregister w trybie ręcznym, na wygaszonym kotle czy również trzeba stosować powyższy myk?
Potrzebuje załączyć pompę kotłowa w momencie przegrzewu instalacji solarnej - instalacja CO z wymiennikiem ciepła. |
|||