W dniu 26 maja (wtorek) będą niedostępne schematy dla urządzeń w wersji 3.5. Prace związane będą z aktualizacją serwisu eSterownik
Niedługo również zostanie wyłączona synchronizacja danych do wykresów oraz statystyk. Dane będą zsynchronizowane po zakończeniu prac.
Forum  eCoal.pl v3.5  Apka mobilna Subskrybuj
2020-02-15 21:31
  DawidGronclo Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
Nie mam możliwości zmienić ustawień kotła z apki mobilnej. Nie mam opcji ustawienia

2020-02-15 21:50
  anaana Posts: 587 Ostrzeżenie: 0
Mam to samo, może chwilowe bo u kolegi mam podgląd.
U mnie:


dodane 2020-02-15 21:50I u kolegi

2020-02-16 15:44
  DamianOwczarek Posts: 120 Ostrzeżenie: 0
Wogole to ta apka chodzi jak stary wielbłąd... 
2020-02-16 16:02
  Skalaeko Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
U mnie tam chodzi jak należy, nie narzekam. Po grudniowej aktualizacji wydaje się chodzić jeszcze lepiej, zakładka ustawienia jest i działa. Jedna pierdoła jest tylko do poprawy - po zalogowaniu się, trzy kropki u góry z prawem czyli zarządzanie kafelkami. Przydałoby się dodać potwierdzenie przy opcjach usuń wszystkie i ustaw domyślnie. Już kilka razy niechcący w warunkach polowych nacisnąłem co nie trzeba i trzeba było od nowa kafelki ustawiać. A wystarczy dodać potwierdzenie wykonania danej operacji, o co zresztą miałem prosić  zespół ES, dla siebie i wszystkich innych użytkowników apki. Trafiła się właśnie okazja...
2020-02-16 18:43
  YuZJannowitz Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
U mnie bez najmniejszych problemów. Logujesz się z pełnymi uprawnieniami by mieć dostęp do Ustawień?

Jedyną niedogodnością jest to, że wartość temperatury z czujki pogodowej ukazuje się dopiero po ok. 5-10 s. od włączenia apki. Przez te 5-10 s. pokazuje 0.0 st.
2020-02-16 18:49
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Koledzy.. Czujnika musi sie skomunikowac. Moze trwac to chwilke. Czujniki radiowe nawet do 2 minut. Bo co tyle czasu wysylaja sygnal.

Skalaeko.. Przekażemy odpowiedniej osobie  
2020-02-16 19:00
  YuZJannowitz Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
ES_Serwis napisał » 2020-02-16 18:49
Koledzy.. Czujnika musi sie skomunikowac. Moze trwac to chwilke. Czujniki radiowe nawet do 2 minut. Bo co tyle czasu wysylaja sygnal.

Rozumiem. W takim razie na czas komunikacji z czujką proponuję zamiast wyświetlania na kafelku "0.0 st" wyświetlać inny symbol, np. "..." lub "b/d" itp. "0.0" jest mylące.
2020-02-16 21:31
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Jak dla mnie zadna roznica. Jezeli bedzie pokazywalo sie np - - - to beda hlosy ze czujnik sie psuje  
2020-02-17 08:02
  juzo Posts: 54 Ostrzeżenie: 0
Witam. Coś stało się z histogramem w aplikacji? Wcześniej działało wszystko dobrze ale jakiś czas temu zaktualizowałem aplikację i od tego momentu przy histogramie mam "---" i po kliknięciu nic się nie dzieje.
2020-02-17 16:44
  anaana Posts: 587 Ostrzeżenie: 0
ES zabrał głos ale problem przeszedł bez odzewu, dalej brakuje ustawień.
Apka była już odinstalowania i nic to nie dało.
Ustawienia były i już ich nie ma 😭😭😭
2020-02-17 16:49
  PrzemekP Posts: 963 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Jutro powinna być wprowadzona poprawka która naprawi problemy.
2020-02-18 12:59
  anaana Posts: 587 Ostrzeżenie: 0
Dzięki za zauważenie problemu 🤔🙂👍
2020-02-18 13:38
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Anaana to że nic nie napisałem wam w tej sprawie nie znaczy że temat nie był poruszony. 
Ale za czujność plusik
2020-02-18 18:49
  anaana Posts: 587 Ostrzeżenie: 0
Wielkie dzięki ustawienia wróciły na swoje miejsce 💪💪😁👍
2020-02-19 07:24
  juzo Posts: 54 Ostrzeżenie: 0
Ponawiam pytanie - czy coś się stało z histogramem w wersji mobilnej? Czy tylko ja nie mogę go wyświetlić czy inni tez mają taki problem?
2020-02-19 10:19
  Jureq Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
ES_Serwis napisał » 2020-02-16 18:49
Koledzy.. Czujnika musi sie skomunikowac. Moze trwac to chwilke. Czujniki radiowe nawet do 2 minut. Bo co tyle czasu wysylaja sygnal.
 



Mam czujnik na płycie i jak jest ciepło to wszystko działa poprawnie ale jak tylko temp. na zewnątrz spada poniżej zera to mam też 0.0 po włączeniu apki a poprawny wynik pojawia się dopiero po ok. 10 sekundach więc chyba jednak jest gdzieś problem w oprogramowaniu
2020-02-28 10:50
  YuZJannowitz Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Jureq napisał » 2020-02-19 10:19

Mam czujnik na płycie i jak jest ciepło to wszystko działa poprawnie ale jak tylko temp. na zewnątrz spada poniżej zera to mam też 0.0 po włączeniu apki a poprawny wynik pojawia się dopiero po ok. 10 sekundach więc chyba jednak jest gdzieś problem w oprogramowaniu

Potwierdzam. Nie zwróciłem wcześniej na to uwagi. U mnie to samo. Przy temp. dodatnich wartość temp. pojawia natychmiast, przy ujemnych trzeba czekać kilkanaście s. na wynik. Czujnik na płycie.
2020-02-28 16:09
  Hajtaler Posts: 100 Ostrzeżenie: 0
10 sekund wyjęte z życia... U mnie w Mobilnej jest podobnie z temp spalin - jak wejdę pokazuje zawsze 100st, dopiero po paru sek wskakuje rzeczywista, ale żeby to przeszkadzało....? Mi np nie.
Users on-line: PAWEL0042