Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eSterownik.pl  Problemy z aktualnymi statystykami oraz wykresami Subskrybuj
First pagePrevious page11 / 11Next pageLast page
2022-01-06 20:45
  leON22 Posts: 6182 Ostrzeżenie: 3
Spróbuj napisać do @PrzemekP na PW może odpisze i coś poradzi  
2022-01-07 11:44
  MarekKlyk Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Od niedawna mam ecoal 3.5, gdzie i co mam wpisać żeby mi statystyki pokazywało? Bo szukam na forum, szukam w apce na telefonie i nie mogę znaleźć. Pomoże ktoś, jest tu gdzieś jakiś tutorial?
2022-01-07 11:52
  leON22 Posts: 6182 Ostrzeżenie: 3
@Zdenek , widzę że już wszystko OK, możesz napisać co się stało, czy samo się naprawiło   
dodane 2022-01-07 11:52Marek wpisz w szukajkę hasło : Statystyki, znajdziesz tu dużo tematów co i jak. W skrócie musisz dodać zakup i zasyp w statystykach, w zakupie musisz wypełnić wszystkie rubryki z nim związane czyli ilość, wartość opałowa, cena, współczynnik pracy podajnika ( ten musisz sobie wyliczyć odpowiednio do Twojego rodzaju podajnika i palnika ) na początek wpisz średnią wartość 0.23kg/min Nie zapomnij zaznaczyć ptaszka przy opcji domyślne paliwo ! 
2022-01-07 12:12
  Zdenek Posts: 34 Ostrzeżenie: 0
leON22 napisał » 2022-01-07 11:52
@Zdenek , widzę że już wszystko OK, możesz napisać co się stało, czy samo się naprawiło    



Ciekawa sprawa pewny
Naprawiło się samo 
Wczoraj za Twoją radą napisałem do Przemka  a dzisiaj dostałem odpowiedź że wszystko działa, sprawdzam i faktycznie 
Mimo wszystko to ciekawe co się stało 
Najważniejsze że teraz jest ok 
2022-01-12 20:49
  Maik78 Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Witam.
Może ktoś mi podpowie dlaczego nie rysują mi się statystyki pracy kotła. Widać załóżmy ostanie 90 dni do dnia dzisiejszego. Lecz gdy ustawie zakres ostatnie 7 lub 30 dni to nie ma nic na wykresie
2022-01-12 21:44
  MateoKoc Posts: 415 Ostrzeżenie: 0
Maik78 napisał » 2022-01-12 20:49
Witam.
Może ktoś mi podpowie dlaczego nie rysują mi się statystyki pracy kotła. Widać załóżmy ostanie 90 dni do dnia dzisiejszego. Lecz gdy ustawie zakres ostatnie 7 lub 30 dni to nie ma nic na wykresie


Sprawdź ostatni wpis z zakupem paliwa.
Masz znaczone "Domyślne paliwo"
2022-01-12 23:25
  Maik78 Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Faktycznie nie było zaznaczone jako domyślne, lecz myślałem, że jeżeli są statystyki 90 dyniowe to problem będzie gdzie indziej.
Oczywiście ptaszek odznaczony.
Jutro już powinno coś widać.
Dziękuję za pomoc 

2022-01-13 10:48
  fedek61 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam. Coś się dzieje w statystykach, od kilku dni pokazuje mi średnie zużycie po 200 kg. Oczywiście nie spala takich ilości. Sterownik Pello. Pozdrawiam.
2022-01-30 17:45
  neonek4 Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
witam gdzie znajdę w sterowniku priorytet pompy cwu 
nowy sterownik 3,5
2022-01-30 20:57
  MateoKoc Posts: 415 Ostrzeżenie: 0
neonek4 napisał » 2022-01-30 17:45
witam gdzie znajdę w sterowniku priorytet pompy cwu 
nowy sterownik 3,5

W ustawieniach CWU:
Histereza #2
Ustaw jaka wartość cię interesuje. Przy 30 priorytet jest wyłączony.
2022-02-06 15:23
  neonek4 Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
witam a jaka wartosc najlepiej wpisac 
2022-02-06 15:48
  leON22 Posts: 6182 Ostrzeżenie: 3
Odpowiednią do Twoich potrzeb, nie wiem czy rozumiesz zasadę działania priorytetu CWU ? Wartość histerezy#2, to temp.( różna od temp. 30st) o jaką musi spaść zadana temp.CWU, żeby priorytet zadziałał. Wtedy inne pompy zostaną wyłączone, tylko pompa CWU będzie pracować żeby dobić baniak do odpowiednio zadanej temp. oczywiście w tym momencie temp.kotła zostanie odpowiednio podbita o zadaną wartość  
2022-02-07 07:54
  neonek4 Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
rozumiem dzieki wielkie ogarniete
2022-02-08 07:36
  simko1 Posts: 420 Ostrzeżenie: 0

Mam pytanie. Na laptopie mogę dodać i zapisać swój edytowany wykres. niestety nie widać go na smartfonie.
Na smartfonie nie ma możliwości zapisania wykresu (opcja jest ale nie zapisuje).
Ja robię coś źle czy to jest jakiś błąd?
2022-03-15 21:41
  Marzena71 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0

Witam mam sterownik 0,3,1,8 do pieca ogniwo od dłuższego czasu nie mogę wejść w aplikacji w laptopie na stronę urządzenia nie może się połączyć jest cały czas piec podłączony do internetu .Bardzo długo było wszystko ok .Czy ktoś wie co się dzieje i w tej kwestii nie mogę ustawić parametrów zmian .Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam

First pagePrevious page11 / 11Next pageLast page
Users on-line: Adam83, arlen, Artur68, Danio1, Jan46, JarekMr, krzys2005, lapinski_mariusz, michal_paluszek, miedziusian, Pawel999, Szymon2012, unkass