| Forum bruli.pl v3.5 / v4.0 nie działają wykresy ani statystyki Subskrybuj | ||||
| Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|  | ||||
| lukasz1   | 
                                     witam dziś ok 1 w nocy przestały wyświetlać się statystyki i wykresy, wymieniłem kartę na 16Gb zgrałem dane ze starej ale nie pomogło,  co jeszcze może być?
                                 | |||
|  | ||||
| leON22   | 
                                     Jakbyś zetknął kilka postów niżej jest podobny temat z w/w problemem    | |||
|  | ||||
| lukasz1   | 
                                     no tak ale na drugiej stronie   to chyba wrzucę starą kartę | |||
|  | ||||
| leON22   | 
                                     Na pierwszej przyjrzyj się dokładnie   -> https://esterownik.pl/forum/posty,4856/statystyki-oraz-poziom-paliwa | |||
|  | ||||
| lukasz1   | 
                                     temat patrzyłem ale nie czytałem wątku do końca  
                                 | |||
|  | ||||
| Greebo77   | 
                                     Do lukasz1 - uruchomiłeś te wykresy i statystyki ???  U mnie urywają się o 15.55 i na tym koniec. Ponowne uruchomienie sterownika niestety nie pomaga. | |||
|  | ||||
| leON22   | lukasz1 napisał » 2019-12-30 18:44  temat patrzyłem ale nie czytałem wątku do końca   Naprawdę czytanie nie boli , prawdopodobnie to problemy na platformie ES . Mógłby to ktoś w końcu potwierdzić  Bo zaraz będzie tysiąc podobnych postów na ten temat   | |||
|  | ||||
| Greebo77   | 
                                     Po zalogowaniu bezpośrednio do sterownika ( tak jak do ustawień Routera, Modemu itp.) jest zachowana ciągłość wykresów. Prawdopodobnie ( jak napisał Kolega leON22) jest to problem na platformie ES.
                                 | |||
|  | ||||
| pawel3   | 
                                     Być może (nie wiem dokładnie) to problem z platformą. Proszę się uzbroić w cierpliwość i wyrozumiałość. 
                                 | |||
|  | ||||
| lukasz1   | 
                                     zgadzam się, nie pomyślałem o zalogowaniu bezpośrednio do sterownika tam jest ciągłość wykresów, nie potrzebnie kartę kupiłem    | |||
|  | ||||
| Marcek10   | leON22 napisał » 2019-12-30 19:41   prawdopodobnie to problemy na platformie ES . Mógłby to ktoś w końcu potwierdzić   Bo zaraz będzie tysiąc podobnych postów na ten temat  To by tłumaczyło dlaczego nie mogę zmienić parametrów spalania przez stronę  | |||
|  | ||||
| australopito   | 
                                     Dzisiaj od 7.30 brak wykresów. No, no nie podoba mi się to. Ciekawe kiedy i czy w ogóle się pojawia. 
                                 | |||
|  | ||||
| janjan   | 
                                     panowie, czy wy też macie od 2 dni problemy z wykresami i statystykami?
                                 | |||
|  | ||||
| piejar   | 
                                     Ha.... Ciekawostka. Czyli coś jest chyba skiepszczone w tej części softu "serwerowego" u eSterownika, który to soft czyta nasze dane z kart. Dane na kartach się zapisują bo lokalnie na stronce eCoal.pl V3.5 wykresy chodzą tylko tak to wygląda, że jakiś "silnik: po stronie witryny eSterownik nie umie ich odczytać i wysłać do naszych aplikacji mobilnych. dodane 2020-11-02 21:41Ju z się naprawiło. Samo | |||
|  | ||||
| mark53   | 
                                     U mnie nie naprawilo sie | |||
|  | ||||
| piejar   | 
                                     No to ciekawe... Ja robiłem różne tricki: restarty sterownika, odinstalowanie aplikacji, itp itd. Nie robiłem przywrócenia nastaw fabrycznych ani formatowania karty SD | |||
|  | ||||
| nadi920   | 
                                     Też mam problem o 2 dni brak wykresu . Robiłem format i nic | |||
|  | ||||
| piejar   | 
                                     U mnie jest różnie, wczoraj też miałem kilka godzin przerwy, dziś urywają się ok godziny 7. Jeżeli lokalnie masz dane to na 99% brak danych mobilnych leży po stronie ES i nie poradzisz na to nic. Może jakiś admin się wypowie albo jest jakieś info gdzieś na forum-ja nie szukałem. Dane żywe chwilowe działają więc łączność ze sterownikiem jest ale (to moja teoria) nie działa właściwie sczytywanie danych archiwalnych i (być może) gromadzenie ich po stronie ES. Moim zdaniem ES powinien dane historyczne czytać na bieżąco ze sterownika (na każde twoje zapytanie) bez opcji gromadzenia ich u siebie. Ile danych masz to twój problem i twojej karty SD. Możesz sobie robić backup. Wtedy dane zawsze byłyby dostępne, o ile zadbasz sobie o to żeby je mieć. | |||
|  | ||||
| mirekk501   | 
                                     Witam. Też mam problem z wykresem od wczoraj od 17tej i do tej pory nic się nie zmieniło.
                                 | |||
|  | ||||
| artur1973   | mirekk501 napisał » 2020-11-20 21:51 czyli od roku nic się nie zmieniło.....brawo ES Witam. Też mam problem z wykresem od wczoraj od 17tej i do tej pory nic się nie zmieniło. dodane 2020-11-22 15:37 mirekk501 napisał » 2020-11-20 21:51 czyli od roku nic się nie zmieniło.....brawo ES Witam. Też mam problem z wykresem od wczoraj od 17tej i do tej pory nic się nie zmieniło. | |||
| Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||