Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy.
Za wszystkie utrudnienia przepraszamy
Forum  eCoal.pl v3.5  Ustawienia kotła Subskrybuj
2019-12-14 15:02
  szulczyk Posts: 179 Ostrzeżenie: 0
Cześć, 

Możecie podejrzeć ustawienia mojego kotla?

Nowy dom, nie było jeszcze palone z nie znam się,  ale czy obwód co2 dziala? Jest tam podłączona pompa podłogowa,  dlaczego nie wyswiela6mi w sterowniku temperatury?
2019-12-14 16:21
  pawel3 Posts: 491 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Żeby obwód CO2 pokazywał temp musi być zamontowany czujnik w mieszkaniu. Zachęcam do zamontowania czujnika bezprzewodowego,. Który wyeliminuje zbędne okablowanie np. czujnik BT1.

Musisz trochę opisać o instalacji, czy masz jakieś problemy np z palnikiem, zimno w domu itd.
Masz ustawioną ochronę powrotu 4d a na schemacie tego zawory nie ma. Posprawdzaj zamontowane czujniki. Powrotu, kotła spalin itd.
2019-12-14 16:53
  szulczyk Posts: 179 Ostrzeżenie: 0
Opis instalacji mam w tym wątku https://esterownik.pl/forum/posty,4991/podlaczenie-pomp-oraz-czujnikow , mam zawor 4d manualny więc myślałem że przez niego będzie ochrona powrotu , w takim razie jak powinienem to ustawić? Pompy cyrkulacyjnej nie mam w ogóle podłączonej

Dom m 160m2 ,na dole podlogowka oprócz 2 łazienkowych grzejników,  na górze podlogowka tylko w łazience ale góra na razie zakręcona bo jeszcze nie wykończona 
2019-12-15 06:40
  Vitis Posts: 168 Ostrzeżenie: 0
szulczyk sprawdź położenie czujnika temperatury na kotle ( wczoraj około 17 temperatura powrotu przegoniła kocioł) i coś u ciebie nie tak z temperaturą cwu ( chyba że wyłączyłeś pompkę z gniazdka)
A i ta pompka o którą pytałeś to cyrkulacyjna cwu ( możesz podłączyć jako dodatkową i zaprogramować czas działania)
2019-12-15 08:26
  gmaj22 Posts: 2084 Ostrzeżenie: 0
cyt: "Opis instalacji mam w tym wątku https://esterownik.pl/forum/posty,4991/podlaczenie-pomp-oraz-czujnikow"


To nie można było kontynuować w tamtym wątku? Zresztą dodałem tam wpis - przeczytaj sobie.
2019-12-15 10:15
  szulczyk Posts: 179 Ostrzeżenie: 0

Vitis napisał » 2019-12-15 06:40
szulczyk sprawdź położenie czujnika temperatury na kotle



W jaki sposób powinien byc on zamontowany? wsunięty do konca w otwór w kotle?
2019-12-15 10:32
  karoka65 Posts: 3106 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
Kolego szulczyk Ty sam montowałeś ten kocioł?
2019-12-15 10:42
  szulczyk Posts: 179 Ostrzeżenie: 0

karoka65 napisał » 2019-12-15 10:32
Kolego szulczyk Ty sam montowałeś ten kocioł?



Nie,  kociol montowal hydraulik , ale powiedzial ze na elektronice sie nie zna , wiec odpalenie kotla i ustawienie sterownika spadlo na mnie .

2019-12-15 11:04
  gmaj22 Posts: 2084 Ostrzeżenie: 0
Obawiam się, że na hydraulice też nie za bardzo....
Users on-line: 0933, AdamJas, Albatun, cipis177, gsolarski, kolejarz75, Lacina, Marek16, Miczajki, tadwit