W dniu 26 maja (wtorek) będą niedostępne schematy dla urządzeń w wersji 3.5. Prace związane będą z aktualizacją serwisu eSterownik
Niedługo również zostanie wyłączona synchronizacja danych do wykresów oraz statystyk. Dane będą zsynchronizowane po zakończeniu prac.
Forum  eCoal.pl v3.5  Wysoka temperatura podajnika Subskrybuj
First pagePrevious page4 / 4Next pageLast page
2019-12-25 14:32
  GREG1983 Posts: 32 Ostrzeżenie: 0
Zmiana trybu spalania z e-coal na grupowe załatwiła sprawę, nawet mniej eko idzie  
Dziękuję za każdą poradę i życzę wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT!
2019-12-25 15:11
  leON22 Posts: 3708 Ostrzeżenie: 1
Histereze temp.kotła zmień na 0.2st , a pracy zaworu 4D na 1st i wyłącz priorytet CWU w obwody CWU ( histereza #2 inna niż 30st , u Ciebie 6st ) chyba, że włączyłeś specjalnie i będziesz miał podobnie stabilnie jak @DobryLas73 z RBR-K 20kW


2019-12-25 16:19
  GREG1983 Posts: 32 Ostrzeżenie: 0
leON22 napisał » 2019-12-25 15:11
Histereze temp.kotła zmień na 0.2st , a pracy zaworu 4D na 1st i wyłącz priorytet CWU w obwody CWU ( histereza #2 inna niż 30st , u Ciebie 6st ) chyba, że włączyłeś specjalnie i będziesz miał podobnie stabilnie jak @DobryLas73 z RBR-K 20kW


0,2 ustawione i praca zaworu 4d na 1 st. jest jak wyłączyć priorytet CWU i obwody CWU? no i ta histereza#2 jak inna niż 30? 
2019-12-25 16:25
  leON22 Posts: 3708 Ostrzeżenie: 1
Jak jest inna niż 30st ( u Ciebie 6st ) wtedy jest włączony priorytet CWU , wyłaczenie priorytetu histereza#2 =30st , poczytaj instrukcję obsługi Jej znajomość, to podstawa wszelkich ustawień i zmian w sterowniku  
PS. Jak chcesz mieć temp.wew. jak w ustawionym programatorze , czyli komfort 22st , to albo obniż krzywą grzania o 2st albo ustaw temp.obnizoną za zaworem 2st
2019-12-25 16:26
  GREG1983 Posts: 32 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję, ustawione  
2019-12-26 18:33
  Inter-qrwa-nauta Posts: 320 Ostrzeżenie: 0
Brawo-qrwa-wy. Lipok źle zostawił kocioł na na rozruchu ? Słuchej chopie ze Sosnowca: idzie mniej eko, boś (wreszcie) włączył automatykę dla zaworu, Tobie nie jest potrzebne żadne grupowe, bo w tym kotle (i i kilku jeszcze) ecol radzi sobie nadzwyczaj dobrze. Gość z priva ma niebieskiego, wali matrycą, a nie wie nic o kotłach który masz, choć wydaje mu się ze wie wszystko. Pozdrawiam serdecznie.
2019-12-26 21:20
  GREG1983 Posts: 32 Ostrzeżenie: 0
Inter-qrwa-nauta napisał » 2019-12-26 18:33
Brawo-qrwa-wy. Lipok źle zostawił kocioł na na rozruchu ? Słuchej chopie ze Sosnowca: idzie mniej eko, boś (wreszcie) włączył automatykę dla zaworu, Tobie nie jest potrzebne żadne grupowe, bo w tym kotle (i i kilku jeszcze) ecol radzi sobie nadzwyczaj dobrze. Gość z priva ma niebieskiego, wali matrycą, a nie wie nic o kotłach który masz, choć wydaje mu się ze wie wszystko. Pozdrawiam serdecznie.
No dzięki... Ja wiem, że Pan Grzegorz jest doskonałym fachowcem... nie mam co do tego żadnej wątpliwości...

Tylko jak próbowałem się z nim skontaktować gdyż naprawdę nie miałem pojęcia co zrobić, to nie "włączył mi jakiejś automatyki dla zaworu" ani mi nie podpowiedział co przestawić, więc stąd mój post na forum...
Ja się nie znam na ecoal i RBR-K bo jest to mój pierwszy sezon z tym kotłem a mam 3 miesięczne dziecko w domu i nie mam czasu siedzieć na dole i obserwować i szukać przyczyny, pytałem nawet o cenę serwisu by do mnie przyjechał... 
2019-12-27 00:17
  minertu Posts: 1974 Ostrzeżenie: 0 MINERTU.EU
Że to niby czego nie włączyłem Panie Grzegorzu?
Zawsze po montażu kocioł rozpalam i instalację wygrzewam aby sprawdzić czy wszystko jest ok. Czy było inaczej?
Co do odzywania się to pisaliśmy do siebie na messengerze czy było inaczej? Wie Pan doskonale czym się zajmuje a nie jest Pan jedynym, któremu zamontowałem kocioł!
A co do problemu z podajnikiem to proszę wszystkim napisać co było tego przyczyną. 
dodane 2019-12-27 00:17
anaana napisał » 2019-12-18 11:53
Dokładnie zaklej zaspawać otwory antyspalinowe i będzie dobrze.
Ciepłej na dworze lepszy kalorycznie eko u są problemy.
Jedyne rozwiązanie  bez klejenia i spawania to słabszy kalorycznie eko.
Tam nie trzeba nic spawać. To palnik Batory i nie ma potrzeby w nim grzebać. Poza tym palnik był rozebrany i sprawdzany.



Panie Grzegorzu jak już się zbiornik wyczyścić z tego "g...a" to proszę przywrócić ustawienia do stanu w jakim go zostawiłem. Tylko dla mojej ciekawości. Potem powróci Pan do grupowego i ustawień zaworu jak koledzy podpowiedzieli. 
First pagePrevious page4 / 4Next pageLast page
Users on-line: Modem16, MONAT, Rafaeloo12