Forum Sklep esterownik.pl Czujnik zerwania zawleczki Subskrybuj | ||||
|
||||
Ziemowit
|
Witam
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak zamontować czujnik zerwania zawleczki. Szukam po forum i internetach i nic nie znalazłem. Mam schemat podłączenia do sterownika i z tym nie ma problemu ale co z drugim końcem, jak to zamontować do motoreduktora? Z góry dzięki za pomoc.
|
|||
|
||||
Panicz
|
Witam.
Czy podpowie ktoś na jakiej zasadzie działa poziom paliwa w zasobniku? wpisuje np. 125 kg i nic, czy trzeba jakiś czujnik zamontować ? |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Panicz napisał » 2021-09-10 13:27 Witam. Czy podpowie ktoś na jakiej zasadzie działa poziom paliwa w zasobniku? wpisuje np. 125 kg i nic, czy trzeba jakiś czujnik zamontować ? Info tutaj Musisz podać czas do opróżnienia zasobnika (pełnego). Założenie jest takie, że zawsze zasypujemy do pełna. |
|||
|
||||
Panicz
|
Ok sprawdzę na sterowniku, bo na aplikacji mogę tylko kg wpisać dzięki pozdrawiam
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Panicz napisał » 2021-09-10 13:40 Ok sprawdzę na sterowniku, bo na aplikacji mogę tylko kg wpisać dzięki pozdrawiam Można w aplikacji: Ustawienia -> Zaawansowane -> Na samym dole w grupie Podajnik jest odpowiednia opcja. |
|||
|
||||
Panicz
|
Faktycznie jest w minutach, dzięki za info
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
PrzemekP napisał » 2021-09-10 13:33 Czemu nie zrobicie w końcu tego parametru jak należy ? Skoro jest znana pojemność zasobnika w kg, to co stoi na przeszkodzie, aby każdy zasyp dodawał do tego co zostało ? Jedynie błędne podanie przez usera kilogramów, może powodować "jakby nadmiar" paliwa. Ale to wystarczy zablokować ten nadmiar, i pokazywać 100%. Jak trzeba to bardziej rozjaśnić, to jestem do dyspozycji.Musisz podać czas do opróżnienia zasobnika (pełnego). Założenie jest takie, że zawsze zasypujemy do pełna. |
|||
|
||||
Panicz
|
Witam czy podpowie ktoś do czego jest wyjście na sterowniku, czujnik T1, czujnik T2 ? co mogę tu podłączyć ?
|
|||
|
||||
leON22
|
Proponuję lekturę instrukcji obsługi sterownika, a Twój problem jest na stronach od 27-30, - - > Instrukcja obsługi eCoal 3.5 T1 - czujnik temp.za zaworem 4D , T2 - czujnik temp.wew.dla obwodu CO2 albo termostat zew .
|
|||
|
||||
Panicz
|
Czy są jakieś ulepszenia po migracji w nowej aplikacji?
|
|||