Forum eCoal.pl v3.5 Kablibracja podajnika Subskrybuj | ||||
|
||||
pikpik
|
Witam Próbuje skalibrować podajnik. Dosypałem paliwa, w statystykach wybrałem zdarzenia i zasyp paliwa - dodalem 125kg. Na schemacie czas pracy podajnika nie zresetował się. O czym nie wiem ?
|
|||
|
||||
karoka65
|
Poczytaj forum a na pewno się dowiesz
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Należy odczekać aż paliwo w zbiorniku się skończy( zostawiamy sobie mały zapas) odczytujemy czas pracy podajnika i daną wartość wpisujemy w parametry zaawansowane >> cxzas pacy podajnika do opróżnienia zasobnika.
Po następnym zasypie i wprowadzeniu wartości zasypu będzie pokazywał % paliwa w zbiorniku oraz przewidywaną datę zasypu. |
|||
|
||||
karoka65
|
Ciekawe czy jeszcze dzisiaj powstanie taki sam wątek czy dopiero jutro?
|
|||
|
||||
pikpik
|
Tak właśnie robiłem ale odczyt czasu pracy podajnika zostaje poprzedni przez co nowy się dodaje i nieprawidłowo oblicza poziom w zasobniku.
|
|||
|
||||
karoka65
|
Jak napisałem czytaj: "parametry zaawansowane >> cxzas pacy podajnika do opróżnienia zasobnika" ES_Serwis dopiero pisał.
|
|||
|
||||
pikpik
|
karoka65 napisał » 2019-10-10 19:15 Zasypuje, wprowadzam 350 min. i pokazuje mi 7% zasobnika i nie zeruje czasu pracy na schemacie.Jak napisałem czytaj: "parametry zaawansowane >> cxzas pacy podajnika do opróżnienia zasobnika" ES_Serwis dopiero pisał. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Wyzeruje się po wprowadzeniu wartości zasypu. Robimy to na panelu sterownika ew przez www na schemacie.
|
|||
|
||||
pikpik
|
ES_Serwis napisał » 2019-10-10 19:22 I tutaj popełniałem błąd, wprowadzałem zasyp w statystykach. Dzięki za pomoc ES.Wyzeruje się po wprowadzeniu wartości zasypu. Robimy to na panelu sterownika ew przez www na schemacie. |
|||
|
||||
karoka65
|
Albo ja jestem ślepy albo masz tam wpisane ZERO?
|
|||
|
||||
pikpik
|
Swoją drogą skoro wiele osób ma z tym problem może warto przykleić instrukcję.
|
|||
|
||||
karoka65
|
Teraz jest 350 i baniak się napełnił.
dodane 2019-10-10 19:28Pikpik to było tu pisane z tysiąc razy i pewnie dalej co jesień będzie pisane aż cierpliwość tych pisząco-wyjaśniających się skończy. |
|||
|
||||
pikpik
|
karoka65 napisał » 2019-10-10 19:28 Wiec niech ktoś napiszę RAZ temat pt. Klibracja podajnika, szybka instrukcja i przypnie na górze forum lub doda do faq. Imho problem zniknie. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.Teraz jest 350 i baniak się napełnił. dodane 2019-10-10 19:28Pikpik to było tu pisane z tysiąc razy i pewnie dalej co jesień będzie pisane aż cierpliwość tych pisząco-wyjaśniających się skończy. |
|||
|
||||
leON22
|
Problem nie nazywa się kalibracja podajnika , tylko Statystyki i taki temat jest na forum -->> STATYSTYKI
Pewnie nie uzupełniłeś wszystkiego przy zakupie paliwa , łącznie z ptaszkiem o paliwie które będzie dodawane automatycznie przy zasypie |
|||