W związku z problemami z dostępnością statystyk oraz wykresów prosimy o zapoznanie się z tym wątkiem
Forum  bruli.pl v3.5  Statystyki oraz poziom paliwa Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
2019-10-07 21:13
  leON22 Posts: 3430 Ostrzeżenie: 1
W każdym pomieszczeniu , to raczej ciśnienie 
2019-10-07 21:17
  Sa1666 Posts: 81 Ostrzeżenie: 0
Na szczescie w zime nikt kopal nie bedzie.. A jak beda dlugie przerwy w dostawie to polecam zmienic dostawce internetu  
2019-10-07 22:03
  PLUS-MAD Posts: 69 Ostrzeżenie: 0
Sa1666 awarie każdemu się zdarzają. Oprócz internetu mogą wyłączyć prąd. Ja mam piec na upsie spiętym z agregatem. Zauważ proszę, że coraz częściej się trąbi, że ileś tam tysięcy ludzi jest bez prądu. Jak dla mnie sterownik bruli i listwa HB2 nie są dopracowane. Na schemacie ( w internecie )wyświetla mi, że pompa CO2 uruchomiła się a tak faktycznie stoi. Dopiero wejście w zakładkę rozszerzenia wykaże nam czy ta pompa chodzi czy nie. Z poziomu panelu operatorskiego nie ma opcji uruchomienia pompy podłogowej podłączonej prze HB2. 
2019-10-07 22:11
  Sa1666 Posts: 81 Ostrzeżenie: 0
Rozumiem ze temat zgloszony do osob odpowiedzialnych? 
2019-10-07 22:34
  PLUS-MAD Posts: 69 Ostrzeżenie: 0
W zeszłym roku rozmawiałem przez telefon z Panem Markiem Kowalskim,który wiedział o tym problemie i wspomniał że poprawią to przy okazji wprowadzenia dodatkowych obwodów. Dzisiejsza aktualizacja nie naprawiła błędu. 
2019-12-28 14:12
  Kulin Posts: 91 Ostrzeżenie: 0
3 lata temu prosiłem o taką funkcję, że nie zawsze dosypuje się do pełna, a on i tak pokazuje że pełny zasobnik. Czasami człowiek chce potestować kilka rodzajów ekogroszku i wtedy nie ma co patrzeć na te wskazania.
Tak samo jak się w wydarzeniach wpisuje np. ilość zakupionego opału, też by mogło pokazywać ile jeszcze zostalo... taki bajer ale dlaczego nie skoro jest wiele innych.
2019-12-28 16:09
  CzeslawH Posts: 20 Ostrzeżenie: 0

Witam
Może nie dokładnie w tym temacie bo mam kocioł na pellet, ale zrobiłem to następująco.
Przy pustym zasobniku wsypuje 1 worek pelletu , rozgarniam do równego poziomu i zaznaczam markerem wewnątrz zbiornika poziom. Następnie dosypuje 2 worek, rozgarniam, zaznaczam i tak do 10 worka ( zasobnik 150 kg ).
Co jakiś czas wyrównuje poziom bo zsypuje się w rogu podajnika i wiem ile mi jeszcze pozostało. I to działa
2019-12-28 20:41
  anaana Posts: 583 Ostrzeżenie: 0
Jak to boli 😢😢😢😭😭😭
Brak odzewu jest gorszy od jakiejkolwiek odpowiedzi.
2019-12-29 19:46
  Kulin Posts: 91 Ostrzeżenie: 0
CzeslawH mamy 21 wiek i sterownik Bruli... Zaznaczanie poziomu markerem to może i dobry sposób, ale dla programistów bruliego to strzał w policzek.... a może i dobrze 
Ostatnio dużo współpracuje z programistami ale na dużo większej skali, powiem tylko że nie ma rzeczy niemozliwych... kwestia chęci, kto wie może z nowym rokiem przyjdą - kolejnym nowym rokiem
2019-12-30 11:40
  LiMat Posts: 151 Ostrzeżenie: 0
Od 00:54 mam brak wykresów i statystyk. Ma ktoś ten problem?
2019-12-30 12:11
  leON22 Posts: 3430 Ostrzeżenie: 1
U mnie wszystko OK  
2019-12-30 12:58
  pitaszek Posts: 50 Ostrzeżenie: 0
Brak statystyk od 5.00, wykresów od 7.00.
Coraz częściej zdarzają się takie problemy, ale jak zauważyłem u części użytkowników jest wszystko ok.
Ciekawe dla czego tak wybiórczo pada platforma? 
2019-12-30 14:54
  LiMat Posts: 151 Ostrzeżenie: 0
Dzięki. Trzeba cierpliwie czekać, jak mówili w serwisie.
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
Users on-line: asekmistrz, Chrysiu, fredimko, jakuboski, klapio, KubaStar, Martivw, TiborTeam, wowas