Forum eCoal.pl v3.5 Najnowsza wersja oprogramowania 1.1.30.4 :) Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
Dla zainteresowanych jak w temacie, najnowsza wersja już dostępna i do pobrania W końcu dodano sterowanie więcej niż jednym zaworem n-drożnym w kilku zdefiniowanych obwodach CO
|
|||
|
||||
juzo
|
Fajnie by było gdyby ktoś opublikował jakąś listę zmian Wprawiony użytkownik pewnie szybko zauważy co się zmieniło ale nowy (czyli ja) nie będzie wiedział zbytnio co zyskał dzięki aktualizacji
|
|||
|
||||
lan123
|
Witam,po aktualizacji nie mam statystyk ,ktos pomoze
|
|||
|
||||
leON22
|
Strzelam, czy przy zakupie paliwa jest zaznaczony "ptaszek" do automatycznego dodawania przy kolejnym zasypie ? Czy robiłeś zasyp w tym dniu może się coś pokiełbasiło, może trzeba dodać kolejny a tamten usunąć pewny
|
|||
|
||||
lan123
|
Dzieki,moje roztargnienie juz dziala :
|
|||
|
||||
leON22
|
Możesz jaśniej z tym roztargnieniem, każdy czasami to ma a Twoja wskazówka może się komuś przydać
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
nie używam kotła latem co jakiś czas puszczę tylko pompe i podajnik ,dzis załączyłem sterownik pali się alarm pusty zasobnik pokazuje czas pracy 6500000 w min nic nie pomaga wyłączanie powót do ustawień fabrycznych resetuję dosypanie węgla alarm się wyłączy ,wyłącze ster i włączę znowu alarm
|
|||
|
||||
leON22
|
Miałem to samo Kolejny zasyp - Data z kosmosu 2106, pomogło dodanie kolejnego zasypu
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
leon dodałem kolejny zasyp alarm zgasł ale jak wyłączyłem sterownik i włączyłem ponownie alarm znów się zaświecił ,to mnie tak nie martwi gorzej jak ster się sypnie w czasie zimy
|
|||
|
||||
leON22
|
Ile lat ma ster , może coś z baterią podtrzymującą pamięć w sterowniku
PS. Bateria CR 1220 3V |
|||
|
||||
konto usunięte
|
kocioł uruchomiony 30.12.2015 , wyłączany na sezon letni nie mem bojlera
|
|||
|
||||
leON22
|
Jak masz możliwość sprawdź miernikiem , czy bateria jest OK ( czy ma odpowiednie parametry , 4 lata to jednak sporo ) , a najlepiej od razu wymień na nową Po tym zabiegu jak dalej coś będzie nie tak , to możesz zacząć się martwić
|
|||
|
||||
PROMETEUSZ
|
a do bruli nic nie ma?
|
|||
|
||||
pawel3
|
Do bruli też będzie w najbliższym czasie. Proszę uzbroić się w cierpliwość.
|
|||
|
||||
PROMETEUSZ
|
Można wiedzieć dlaczego nie ma wykresów i statystyk
|
|||
|
||||
stefan1k
|
A ja myślałem że to tylko u mnie coś się podziało. Od wczoraj od 21:00 brak wykresów.
|
|||
|
||||
juzo
|
Mam tak samo - od 21 brak wykresów :( A szkoda bo pozmieniałem ustawienia przed nocą i chciałem zobaczyć jak odbiło się to na pracy :(
dodane 2019-09-13 07:18Dodatkowo przez stronę logując się do urządzenia pokazuje mi status rozłączony i nie pobiera aktualnych temperatur pieca (chociaż pokoi pobiera). Na aplikacji w telefonie jest ok i widzę wszystko poza wykresami. |
|||
|
||||
naczelnik
|
Przed aktualizacją jeżeli głowice radiowe termostatyczne były zamknięte to pompy co nie pracowały. Po aktualizacji niestety mimo zamkniętych głowic pompy pracują (ta funkcjonalność była dodawana w poprzednich aktualizacjach teraz znikła, prośba o ponowne dodanie).
dodane 2019-09-14 09:27Przed aktualizacją jeżeli głowice radiowe termostatyczne były zamknięte to pompy co nie pracowały. Po aktualizacji niestety mimo zamkniętych głowic pompy pracują (ta funkcjonalność była dodawana w poprzednich aktualizacjach teraz znikła, prośba o ponowne dodanie). |
|||
|
||||
wiktoriano
|
A Defro Smart II to co? Nie będzie aktualizacji?
|
|||
|
||||
pawel3
|
naczelnik napisał » 2019-09-14 09:27 Sprawdzimy w poniedziałek
dodane 2019-09-14 09:27Przed aktualizacją jeżeli głowice radiowe termostatyczne były zamknięte to pompy co nie pracowały. Po aktualizacji niestety mimo zamkniętych głowic pompy pracują (ta funkcjonalność była dodawana w poprzednich aktualizacjach teraz znikła, prośba o ponowne dodanie). |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||