Forum eCoal.pl v3.5 Kalibracja czujników - ale krok po kroku - Kto wyjaśni jak ? Subskrybuj | ||||
|
||||
wowas
|
Witam wszystkich, Wiele się tutaj pisze o kalibracji czujników jak niezwykle ważny to etap w całym procesie późniejszego spalenia i zapewne całkiem słusznie, Niestety prześledziłem większość wątków i nie trafiłem na dokładny opis/tutorial jak tego dokonać... Czy zatem mogę prosić osoby dysponujące taką widzą o krótki opis krok po kroku w jaki sposób skalibrować czujniki ? Zapewne nie tylko ja będę wdzięczny! Pozdrawiam wszystkich
|
|||
|
||||
pawel3
|
Witam W tym temacie jest opisane na temat kalibracji link Czujniki są kalibrowane fabrycznie. Ważne jest aby zamontowane czujniki były zamontowane we właściwe miejsca i prawidłow sposób (aby dobrze przylegały do źródła ciepła tak jak czujnik kotła, powrotu Cwu, podajnika Zaworu). Należy też starać się o zachowanie czystości czujnika Spalin i zwrócić uwagę aby koniec czujnika spalin był środkiem średnicy czopucha. Tak więc kalibracja czujników, oprócz czujnika przewodowego Wewnętrznego i Zewnętrznego nie jest konieczna. Chyba że ktoś chce sprawdzić to bardzo proszę jest taka możliwość. Nie raz potrzeba czujnik przedłużyć albo dochodzi do wymiany czujnika to można kalibrować Pozdrawiam |
|||
|
||||
wowas
|
Bardzo dziękuję pawel3 za to wprowadzenie i linka! Na pewno dokładnie prześledzę ten wątek |
|||