Forum eCoal.pl v3.5 Sprawdzenie ustawień Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Pink01
|
leON22 napisał » 2019-03-09 21:27 ?Przełącz pompę od CO na 1 bieg |
|||
|
||||
leON22
|
Pytasz dlaczego ? Chciałem sprawdzić jak zmiana przepływu w co wpłynie na temp. powrotu
PS. volton możesz zmienić kierunek otwierania zaworu na przeciwny, potem restart sterownika ? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
moge , zejde do piwnicy
|
|||
|
||||
leON22
|
Nie musisz możesz to zrobić w ustawieniach na platformie
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
zrobione, zawor się otworzył na skale 10
|
|||
|
||||
leON22
|
Ok, wróć ponownie do kierunku w prawo wydaje mi się że z tą przegrodą jest coś nie tak, co to jest za zawór ?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Afriso DN32 + ARM343
|
|||
|
||||
leON22
|
Jak możesz to zdemontuj siłownik i sprawdź w jakim położeniu znajduje się przegroda przy ustawieniu siłownika na 0 w/g skali na pokrętle ?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
leON22 napisał » 2019-03-09 23:46 Jak możesz to zdemontuj siłownik i sprawdź w jakim położeniu znajduje się przegroda przy ustawieniu siłownika na 0 w/g skali na pokrętle ? W linku masz zdjęcia tego zrobionego https://drive.google.com/folderview?id=1-O3QVWJEngq8yi3pJ8Lv3dP_Wq9RinAC wyciecie jest na zawoze w górnej od lewej częsci po środku |
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
schemat sie zgadza jak jest na skali 0 to jest ustawione na Z wyjscie z kotla prawa strona wejscie powrot do kotla od dolu , od gory wyjscie na CO , z lewej powrot CO
Czyli jak jest srodek to ma byc 5 |
|||
|
||||
leON22
|
Ok , zapomniałem że kazałem Ci skręcić na 0
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
czyli dobrze jest zalożony
|
|||
|
||||
leON22
|
Z tego wynika, że z zaworem wszystko w porządku
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
to ja juz nie wiem czemu tak to skacze może pompa mieszajaca za mocna tak jak kolega wczesniej pisal
|
|||
|
||||
leON22
|
Możliwe , ja też się poddaję Wrzuć z powrotem na 2-kę w pompie CO , podnieś temp na kotle na 65st Fakt , że coś jest nie teges
PS. Ten czujnik powrotu powinien być zamontowany na króćcu powrotnym , przy samym kotle . U Ciebie jest w miejscu łączenia dwóch powrotów , pewnie dlatego masz taką "piłę" na wykresie pewny |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Wyłącze ochrone przez pompę mieszajaca i dam na cwu jak było po staremu a w tygodniu będę patrzył na to
|
|||
|
||||
leON22
|
To zjedź z ustawieniami w dół ( przy ochronie przez CWU ) , na obecne warunki wystarczy 55st na kotle , cwu podobnie , powrót 50st , moc 12/16kW po 5 podań dmuchawa 40/42% , jakby nie dobijało do zadanej zwiększ moce i dołóż wiatru
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Ok, Dziękuje za poświęcony czas
|
|||
|
||||
leON22
|
Jak widać przy załączonej ochronie powrotu przez pompę CWU i przejściu na spalanie grupowe praca zaworu 4D oraz kociołka się ustabilizowała
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||