Forum  eCoal.pl v3.5  Czy montować zawory termostatyczne? Subskrybuj
First pagePrevious page8 / 8Next pageLast page
2019-04-13 21:00
  leON22 Posts: 2575 Ostrzeżenie: 1
U mnie również OK , jak widać po dzisiejszych postach problem na "Platformie" , pewnie już rozwiązany
2019-05-22 15:01
  krzych_boch-og20 Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
Witam
Czy u Was także jest w dniu dzisiejszym problem z wykresami i statystyką. Kolejny raz. Od ostatniego czasu wszystko było ok i tu nagle przerwa. Tym razem jest podobnie czy to u mnie problem. Nie chciałbym grzebać przy karcie jak ostatnio bez sensu. Prosze o info jak ktoś to przeczyta.
2019-05-22 16:06
  leON22 Posts: 2575 Ostrzeżenie: 1
Krzychu u mnie też wykresy zatrzymały się o godz. 13.23 , widocznie coś "na górze" szwankuje i nikt nie jest w stanie tego potwierdzić , pewnie jakiś ktoś wyskoczy z tekstem ,  że znowu nabijam sobie licznik 
PS.  Panowie z ES  może następna "gwiazdka" pewny  
2019-05-22 18:30
  krzych_boch-og20 Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
Haha no proszę i znowu ja i Ty😂. To czekam nic nie roszam jak by się pojawiły o Ciebie daj znać. Ja też rzucę info. 
dodane 2019-05-22 18:30U mnie ruszyło. Wykresy statystyki i zdarzenia na te chwile działają. 😉👍
2019-05-23 12:25
  ES_Serwis Posts: 362 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Problemy staramy się rozwiązywać tak szybko jak tylko się da. 

Za wszelakie niedogodnośći przepraszamy. 

Kolego leON22 akceptując regulamin forum zgodziłeś się przestrzegać jego zasad.. więc w czym jest problem ? czy ostrzeżenie ew usunięcie posta nastąpiło bezprawnie ? 
Na bieżąco staramy się czyścić forum tak żeby nowi użytkownicy mogli łatwo znaleźć pomoc i rozwiązanie swoich problemów. 
Po co te teksty w stylu "może następna gwiazda ? " zapewniam Cię że jeżeli będzie do tego powód to ją otrzymasz  
Forum jest po to żeby pomagać a nie przeszkadzać. 

Serdecznie pozdrawiam 
2019-05-23 18:05
  krzych_boch-og20 Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
ES_Serwis Zdaję sobie z tego sprawę że czasami to złośliwość rzeczy martwych i że palę pierwszy sezon to dziękuję za wszelką pomoc i informację.
Pozdrawiam. 
dodane 2019-05-23 18:05No to się długo nie nacieszyłem od 13.30 brak zdarzeń od około 14.00 brak wykresów i statystyk. Może to wina pogody. Sam już nie wiem. 😥😱😭
2019-05-23 23:25
  Gustine Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
polecam sie słuchac leona, mi tak skorygował ustawienia że piec hula az milo , bez zadnych zaworów 3d/4d, same termostaty na kazdym kaloryferze
2019-06-01 08:25
  krzych_boch-og20 Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
No pewnie leON22 wiele i mnie pomógł. 
Zakończyłem okres grzewczy. Wyczyściłem piec lecz niepokoi mnie błyszczący nalot na wewnętrznych blachach kotła. Taka skorupka miejscami dochodzi pewnie do 0,5 mm a miejscami czyszcząc to odpryskiwała do gołej blachy. Pytanie moje takie  czy to jest normalną rzeczą w takich kotłacz i czy skrobać to na siłę do gołej blachy. Gdy próbowałem to skrobać to z kolei kanceruje się blacha . I w sumie to nie wiem.
W starym kopciuchu to jak miałem podobną rzecz to sypałem na palenisko gdy był żar taki zielony proszek i potem większość tego nalotu odpadała i z komina sadza spadała do czyszczaka. Oczywiście nie wszędzie odpadło lecz zauważyłem że piec prędzej po takim zabiegu zachodzi rdzą w okresie gdy nie było w nim palone.
I jeszcze takie pytanie .Co myślicie o zakonserwowaniu retorty żeliwnej smarem miedzianym?
Z góry dziękuję za udzielone informacje.
2019-06-03 12:11
  leON22 Posts: 2575 Ostrzeżenie: 1
Krzych mogłeś na koniec dać mu w przysłowiowe 4 litery , pewnie ten "nalot" odpadłby sam , środki chemiczne również pomagają na takie "zjawiska" przeczytaj -> TEN artykuł może pomoże Ci w "czystym spalaniu" w przyszłym sezonie
2019-08-26 14:02
  michalj82 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0

Witam
Mam pytanie, pokój narożny, dwa okna dwa grzejniki.
Czy montować dwa zawory termostatyczne czy wystarczy jeden?
2019-08-26 15:13
  krzych_boch-og20 Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
michalj82 napisał » 2019-08-26 14:02

Witam
Mam pytanie, pokój narożny, dwa okna dwa grzejniki.
Czy montować dwa zawory termostatyczne czy wystarczy jeden?

Moim zdaniem tak. Ja bym zamontował dwa zawory. W pomieszczeniu temperatura rozkłada się też różnie w zależności na którą stronę mamy ściany. U mnie jest jedno okno na północ a drugie na południe i też tak jest że po stronie północnej pokoju miałem zawsze chłodniej. Ja sugerowałem się radą bardziej doświadczonych kolegów na tym forum. Przypuszczam że coś doradzą.
2019-08-26 21:13
  michalj82 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0

Ok, czyli zakładam dwa termostaty.
Pozdrawiam
2019-08-26 22:16
  halo Posts: 45 Ostrzeżenie: 1
masz zawór 3d to po co termostaty reguluj zaworem, jaka temperatura na grzejniki 
by było ciepło i komfortowo
2019-09-13 08:37
  krzych_boch-og20 Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
Witam po chwilowej przerwie. BRAK WYKRESÓW.
Włączyłem ostatnio aby rozruszać go trochę. Oczywiście na sucho w sterowaniu ręcznym. Dziś zauważyłem że od wczoraj tak od 20.00 nie rysuje wykresów. Kolejny raz znikły i od wczoraj się nie pojawiły. Za każdym razem po jakimś czasie w tamtym sezonie wracały ale tak długo to jeszcze nie trwało. Moje pytanie. Czy u kogoś jeszcze nie ma wykresów i statystyk czy tylko u mnie bo nie chciałbym się bawić z kartą kolejny bez sensu. Za każdym razem wcześniej nie było winy po stronie mojego urządzenia. No ale licho nie śpi. 
2019-09-13 08:41
  leON22 Posts: 2575 Ostrzeżenie: 1
Krzychu spox nie jesteś sam, serwis ES już walczy z problemem Myślałem, że znowu wrócił Twój problem : montować, czy nie  
2019-10-17 20:42
  krzych_boch-og20 Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
Ha ha. No niee. Temat ogarnięty, siłownik robił robotę. Zawory założyłem ale tylko na tym piętrze gdzie nie było żadnych i przegrzewało pomieszczenia. A co będzie jak przyjdzie zima 30 lecia to zobaczymy. Dzięki za info co do wykresów. Muszę się pochwalić że piec bez rdzy przetrwał od maja do tej pory. Ale to chyba tylko dzięki woreczkom z kulkami pochłaniającymi wilgoć które co dwa tygodnie wymieniałem.
dodane 2019-10-17 20:42Powrócił stary problem z wykresami. Od 18.20 stop. Czekam do rana może nie tylko u mnie ale to już w sumie kolejny raz. Denerwujące sprawa. Ktoś ma jeszcze na te chwile problem z wykresami? 
2019-10-19 18:30
  marekt81 Posts: 19 Ostrzeżenie: 0
Przeczytaj mój post o zaworach, nie czytałem całego tego tematu, ale jak będziesz miał zawory wszędzie to konieczny bypass w obiegu pompy.
2019-10-19 18:39
  krzych_boch-og20 Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
marekt81 napisał » 2019-10-19 18:30
Przeczytaj mój post o zaworach, nie czytałem całego tego tematu, ale jak będziesz miał zawory wszędzie to konieczny bypass w obiegu pompy.

Dzięki za info. Zawory założyłem na jednym piętrze a siłownikiem steruję czujka w pokoju gdzie najczęściej przebywam. Tam na grzejnika g nie mam wcale zaworów. Jak na razie wszystko śmiga. Co będzie w zimne dni zobaczymy. Co do bypassa to tak wiem o tym. Można też zostawić grzejniki w łazienkach bez zaworów i podobno to też robi robotę. 
2019-10-19 19:32
  marekt81 Posts: 19 Ostrzeżenie: 0
U mnie grzejnik robił taką robotę że przy 55 st na piecu po jakimś czasie w łazience był ukrop
First pagePrevious page8 / 8Next pageLast page
Users on-line: bedramalinowo, esi71, lidmann1975, MPlenert2019

Recently added

Przemysław - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more