Forum eCoal.pl brak połączenia sterownika kotła z siecią. Subskrybuj | ||||
|
||||
coral
|
Jak w temacie nie mogę połączyć się ze sterownikiem przez aplikację ani przez stronę esterownik. Ruter podmieniłem na inny. Problem pojawił się nagle pierwszy raz od 3 lat. Czyżby padł sterownik. Miał ktoś podobny problem.
|
|||
|
||||
pawel3
|
Masz sterownik 2.1 Diody przy złączu Ethernet świecą. ?
Możesz wyjąć kartę sd skopiować zawartość format i ponownie wkleic na kartę skopiowana zawartość |
|||
|
||||
karoka65
|
Jak diody "śpią" i nie pomoże co Paweł doradza to prawdopodobne że moduł zdechł, sprawdzić też przewód sieciowy czy się gdzieś do czopucha nie przytulił i przypiekł.
|
|||
|
||||
coral
|
witam, diody się palą, format karty nie pomógł, inna karta też nie pomogła. Gdzie kupić można ten moduł? jutro sprawdzę kabel |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Co zwraca polecenie ping z dowolnego komputera w sieci lokalnej na adres IP sterownika?
|
|||
|
||||
leON22
|
coral napisał » 2019-02-26 20:46 Jak w temacie nie mogę połączyć się ze sterownikiem przez aplikację ani przez stronę esterownik. Ruter podmieniłem na inny. Problem pojawił się nagle pierwszy raz od 3 lat. Czyżby padł sterownik. Miał ktoś podobny problem. Jak to podmieniłeś na inny ? Nie możesz się połączyć na starym routerze ,czy na nowym . Jak tak czy ten nowy jest dobrze skonfigurowany ? Czy jak np. podłączysz pod niego laptop tym kabelkiem masz na nim net |
|||
|
||||
coral
|
Nie mogę połączyć się na starym ruterze i na nowym. Myślałem że to wina rutera ale widzę że nie mam rejestracji danych od 21.02 a nowy ruter mam od 24. Jak wpisuje ip sterownika z komendą ping to mam komunikat czas przekroczony. W przeglądarce też nie działa. Zostaje kabel do sprawdzenia. Nowy jest dobrze skonfigurowany wszystko na nim śmiga.
dodane 2019-02-27 19:44Jutro sprawdzę kabel. dodane 2019-02-28 10:12Witam, dziękuje za pomoc. Przeczytałem posty jeszcze raz i widzę że popełniłem błąd. Sformatowałem całą kartę nie kopiując danych i nie wklejając ich z powrotem. Czy to może mieć wpływ. kabla jeszcze nie sprawdzałem. dodane 2019-03-06 07:30Witam, problem rozwiązany. Uszkodzony przewód Pozdrawiam. |
|||