Forum eCoal.pl v3.5 moja kotłownia film na youtube Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
przemekoep10kw
![]() |
player bez klikania
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Sterylna
![]() |
|||
|
||||
przemekoep10kw
![]() |
lubie w miare czysto szkoda ze nie widziales w czasie czyszczenia tak jakbym diabla wyganial😆
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Egzorcysta z ciebie
![]() |
|||
|
||||
przemekoep10kw
![]() |
mozliwe zobacz na czosnek
![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Układ zamknięty ale wężownicy schładzającej czy zaworu DBV nie widać panie?
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Bo to drogie rzeczy są panie Ferdku
![]() |
|||
|
||||
przemekoep10kw
![]() |
bo to tak potrzebne jak dpf w aucie .byly proby i na braku pradu przy duzym spalaniu tp podskoczyla do 70 tylko zawory bez sa sprawdzane co miesiac zbiornik wyrownawczy co rok co moze sie stac to nie zasypowiec
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Jak się stanie, to już będzie za późno.
|
|||
|
||||
przemekoep10kw
![]() |
przy otwartym tez moze sie zdazyc znam przypadki.
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Bo licho nie śpi
![]() |
|||
|
||||
przemekoep10kw
![]() |
jest zabezpieczone dobrze 2 razy przy kotle i zbiorniku podstawa to przeglad zaworow
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
przemekoep10kw napisał » 2019-01-31 17:25 jest zabezpieczone dobrze 2 razy przy kotle i zbiorniku podstawa to przeglad zaworow To Twoje zdanie ze jest dobrze, ja pisze że nie jest, dlatego ja się nie podkładam i nie sprzedaję kotłów na 8% bez fizycznego ich montażu bo dlaczego mam nadstawiać swojego tyłka tylko dlatego żeby ktoś miał taniej? Nie czepiam się Ciebie ale sam widzisz jak to wygląda. Chodzi o to że taki kocioł od ręki pozbawiony jest jakiejkolwiek gwarancji i jego użytkowanie jest niebezpieczne ale każdy ma swój rozum i odpowiada za to co czyni |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Święte słowa
![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Święte to one na pewno nie są
![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Też mi zdarzy sprzedać kocioł...i jeśli jest montowany w układzie zamkniętym ZAWSZE instalator bierze zawór DBV
|
|||
|
||||
przemekoep10kw
![]() |
DBV tez nie jest dobre tylko ominiecie przepisow zeby bylo w zamknietym ukladzie.hmm
dodane 2019-01-31 17:49tak i jak kotly 5 klasy to taka sciema. dodane 2019-01-31 17:51lanie wody do rozgrzanego pieca jest dobre zeby schlodzic? dodane 2019-01-31 17:52a jak braknie wody co wtedy ?to takie gdybanie |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Wiesz jak działa DBV? to nie jest omijanie przepisów a zaspokajanie wymogów normy i wymagań producentów kotłów. Nie tak dawno jeszcze wielu producentów nie zezwalało na instalację swoich kotłów w układzie zamkniętym w tym też firma Ogniwo, pewnie jeszcze dzisiaj są tacy producenci ale nie śledzę wszystkich.
Co do tych klas to od dawna pisałem że to kit ![]() ![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
5 klasa to tylko brak dodatkowego rusztu
![]() ![]() |
|||
|
||||
przemekoep10kw
![]() |
wiem jak dziala dla mnie to i tak lanie.bo takie sa przepisy unijnie to w instrukcji trzeba napisac .wnet to dpf na kominie trzeba zamontowac .jest piec co emituje 10 razy mniej zanieczyszczen niz kotly 5 klasy na nasze 1000 zl kosztuje ale u nas niedopuszczalne pewnie wiecie dlaczego
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||