Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Ogniwo Eko Plus 25 KW - ustawienia pieca Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 8Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
budgie1
![]() |
Czyli nie masz czym sterować temp. w domu?
|
|||
|
||||
Didin150
![]() |
Jest to stara instalacja. Więc nie mam
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
No to kicha. Remont instalacji cię nie minie.
|
|||
|
||||
Didin150
![]() |
Tzn termostaty na grzejnikach , zawór 3 d ?
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Termostaty to dobra myśl.
|
|||
|
||||
Belzebub
![]() |
Witam.
Podepne się pod TEMAT jeżeli pozwólcie ![]() Piecyk ogniwo ekoplus 25kw , powierzchnia domu 200m2. Nazwa pieca w esterowniku Atut. Mam kilka pytań: 1. Czy u was również popiół spada oprócz miejsca do którego powinien wpaść czyli tej szufladki wszędzie do około co powoduje u mnie delikatny wkurw 2. Druga sprawa spieki KTÓRE w okresie zimowym są faktycznie duże i chyba przez nie właśnie ten popiół jest wszędzie 3. Gdzie się zmiana te ustawienia na retortowe grupowe? 4. Zainstalowałem siłownik elektryczny na zaworze jak i regulator pokojowy wifi gdzie po włączeniu wszystkiego i ustawieniu obwodu na pompa co +zawór 4g+ regulator pokojowy zaczyna wszystko szaleć. Temperatura zadana na mieszkanie jest 23 a aktualna jest 21 stopni to nagle sterownik na maksa otwiera zawór 4g za chwile znowu to zamyka do 0 po chwili otwiera. Nie powinno być tak że zawór powinien być otwierany stopniowo żeby pieca nie uszkodzić? A nie od razu na Max. Jakby nie ustawial zaworu w jakiejs dobrej pozycji żeby utrzymać temperaturę tylko skacze. Regulator pokojowy to tech sterownikst290v2. Z góry dzięki za pomoc dodane 2019-01-18 16:28Witam. Podepne się pod TEMAT jeżeli pozwólcie Piecyk ogniwo ekoplus 25kw , powierzchnia domu 200m2. Nazwa pieca w esterowniku Atut. Mam kilka pytań: 1. Czy u was również popiół spada oprócz miejsca do którego powinien wpaść czyli tej szufladki wszędzie do około co powoduje u mnie delikatny wkurw 2. Druga sprawa spieki KTÓRE w okresie zimowym są faktycznie duże i chyba przez nie właśnie ten popiół jest wszędzie 3. Gdzie się zmiana te ustawienia na retortowe grupowe? 4. Zainstalowałem siłownik elektryczny na zaworze jak i regulator pokojowy wifi gdzie po włączeniu wszystkiego i ustawieniu obwodu na pompa co +zawór 4g+ regulator pokojowy zaczyna wszystko szaleć. Temperatura zadana na mieszkanie jest 23 a aktualna jest 21 stopni to nagle sterownik na maksa otwiera zawór 4g za chwile znowu to zamyka do 0 po chwili otwiera. Nie powinno być tak że zawór powinien być otwierany stopniowo żeby pieca nie uszkodzić? A nie od razu na Max. Jakby nie ustawial zaworu w jakiejs dobrej pozycji żeby utrzymać temperaturę tylko skacze. Regulator pokojowy to tech sterownikst290v2. Z góry dzięki za pomoc |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Na schemacie w obwodzie c.o masz tylko pompę.
|
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
gdzie do sterownika wpiąć siłownik 4d kabelki oznaczone 1,2,3 i jeszcze gdzie wpiąć czujnik T1
|
|||
|
||||
Vitis
![]() |
||||
|
||||
budgie1
![]() |
Mazuro, wszystko jest w instrukcji sterownika.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
mazuro2 widzę , że siłownik już zamontowany jakieś problemy
![]() |
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
tak według mnie nie działa jak powinien
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Właśnie widzę , że jest zamknięty
![]() ![]() |
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
kierunek prawidłowy zmieniłem ochronę
dodane 2019-01-19 16:20zmieniłem kierunek otwarcia z lewo na prawo |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ok czy naprawdę potrzebujesz 50st za zaworem żeby ogrzać pomieszczenia ?
|
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
raczej nie ale tak ustawiłem
dodane 2019-01-19 16:23ile dać |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Daj 40st I po zmianie kierunku reset sterownika
![]() ![]() |
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
dałem 40 i nic
dodane 2019-01-19 16:27ok jak zrobić reset dodane 2019-01-19 16:31restart zrobiony dodane 2019-01-19 16:41aktualizaja zrboiona |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jest ok , podnieś temp powrotu na 50 st i CWU na 55st , żeby ochrona ( pompa cwu ) działała non-stop
![]() |
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
no mam tak jak piszesz
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 8Następna stronaOstatnia strona | ||||