Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy.
Za wszystkie utrudnienia przepraszamy
Forum  eCoal.pl v3.5  Ogniwo Eko Plus 25 KW - ustawienia pieca Subskrybuj
First pagePrevious page4 / 8Next pageLast page
2019-01-18 14:33
  budgie1 Posts: 701 Ostrzeżenie: 0
Czyli nie masz czym sterować temp. w domu?
2019-01-18 15:16
  Didin150 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Jest to stara instalacja. Więc nie mam
2019-01-18 15:33
  budgie1 Posts: 701 Ostrzeżenie: 0
No to kicha. Remont instalacji cię nie minie.
2019-01-18 15:39
  Didin150 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Tzn termostaty na grzejnikach , zawór 3 d ?
2019-01-18 15:51
  budgie1 Posts: 701 Ostrzeżenie: 0
Termostaty to dobra myśl.
2019-01-18 16:28
  Belzebub Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Witam.
Podepne się pod TEMAT jeżeli pozwólcie

Piecyk ogniwo ekoplus 25kw , powierzchnia domu 200m2. Nazwa pieca w esterowniku Atut.


Mam kilka pytań:
1. Czy u was również popiół spada oprócz miejsca do którego powinien wpaść czyli tej szufladki wszędzie do około co powoduje u mnie delikatny wkurw
2. Druga sprawa spieki KTÓRE w okresie zimowym są faktycznie duże i chyba przez nie właśnie ten popiół jest wszędzie
3. Gdzie się zmiana te ustawienia na retortowe grupowe?
4. Zainstalowałem siłownik elektryczny na zaworze jak i regulator pokojowy wifi gdzie po włączeniu wszystkiego i ustawieniu obwodu na pompa co +zawór 4g+ regulator pokojowy zaczyna wszystko szaleć. Temperatura zadana na mieszkanie jest 23 a aktualna jest 21 stopni to nagle sterownik na maksa otwiera zawór 4g za chwile znowu to zamyka do 0 po chwili otwiera. Nie powinno być tak że zawór powinien być otwierany stopniowo żeby pieca nie uszkodzić? A nie od razu na Max. Jakby nie ustawial zaworu w jakiejs dobrej pozycji żeby utrzymać temperaturę tylko skacze. Regulator pokojowy to tech sterownikst290v2. Z góry dzięki za pomoc

dodane 2019-01-18 16:28Witam.
Podepne się pod TEMAT jeżeli pozwólcie 

Piecyk ogniwo ekoplus 25kw , powierzchnia domu 200m2. Nazwa pieca w esterowniku Atut.


Mam kilka pytań:
1. Czy u was również popiół spada oprócz miejsca do którego powinien wpaść czyli tej szufladki wszędzie do około co powoduje u mnie delikatny wkurw
2. Druga sprawa spieki KTÓRE w okresie zimowym są faktycznie duże i chyba przez nie właśnie ten popiół jest wszędzie
3. Gdzie się zmiana te ustawienia na retortowe grupowe?
4. Zainstalowałem siłownik elektryczny na zaworze jak i regulator pokojowy wifi gdzie po włączeniu wszystkiego i ustawieniu obwodu na pompa co +zawór 4g+ regulator pokojowy zaczyna wszystko szaleć. Temperatura zadana na mieszkanie jest 23 a aktualna jest 21 stopni to nagle sterownik na maksa otwiera zawór 4g za chwile znowu to zamyka do 0 po chwili otwiera. Nie powinno być tak że zawór powinien być otwierany stopniowo żeby pieca nie uszkodzić? A nie od razu na Max. Jakby nie ustawial zaworu w jakiejs dobrej pozycji żeby utrzymać temperaturę tylko skacze. Regulator pokojowy to tech sterownikst290v2. Z góry dzięki za pomoc
2019-01-18 16:51
  budgie1 Posts: 701 Ostrzeżenie: 0
Na schemacie w obwodzie c.o masz tylko pompę.
2019-01-18 17:34
  mazuro2 Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
gdzie do sterownika wpiąć siłownik 4d kabelki oznaczone 1,2,3 i jeszcze gdzie wpiąć czujnik T1 
2019-01-18 17:51
  Vitis Posts: 168 Ostrzeżenie: 0
Tutaj
Strona 8
2019-01-18 17:53
  budgie1 Posts: 701 Ostrzeżenie: 0
Mazuro, wszystko jest w instrukcji sterownika.
2019-01-19 15:59
  leON22 Posts: 4790 Ostrzeżenie: 1
mazuro2 widzę , że siłownik już zamontowany jakieś problemy 
2019-01-19 16:05
  mazuro2 Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
tak według mnie nie działa jak powinien
2019-01-19 16:10
  leON22 Posts: 4790 Ostrzeżenie: 1
Właśnie widzę , że jest zamknięty  Zmień ochronę powrotu na pompa CWU zobaczymy , czy coś ruszy  Czy kierunek otwarcia prawidłowy ? Przegroda w zaworze 4D prawidłowo zamontowana ?
2019-01-19 16:20
  mazuro2 Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
kierunek prawidłowy zmieniłem ochronę
dodane 2019-01-19 16:20zmieniłem kierunek otwarcia z lewo na prawo
2019-01-19 16:21
  leON22 Posts: 4790 Ostrzeżenie: 1
Ok czy naprawdę potrzebujesz 50st za zaworem żeby ogrzać pomieszczenia ? 
2019-01-19 16:23
  mazuro2 Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
raczej nie ale tak ustawiłem 
dodane 2019-01-19 16:23ile dać
2019-01-19 16:25
  leON22 Posts: 4790 Ostrzeżenie: 1
Daj 40st I po zmianie kierunku reset sterownika Obniżoną daj 2st i zaktualizuj sterownik
2019-01-19 16:41
  mazuro2 Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
dałem 40 i nic
dodane 2019-01-19 16:27ok jak zrobić reset
dodane 2019-01-19 16:31restart zrobiony

dodane 2019-01-19 16:41aktualizaja zrboiona
2019-01-19 16:51
  leON22 Posts: 4790 Ostrzeżenie: 1
Jest ok , podnieś temp powrotu na 50 st i CWU na 55st , żeby ochrona ( pompa cwu ) działała non-stop
2019-01-19 16:56
  mazuro2 Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
no mam tak jak piszesz
First pagePrevious page4 / 8Next pageLast page
Users on-line: