Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Ogniwo Eko Plus 25 KW - ustawienia pieca Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 8Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
mazuro2
![]() |
temperatura 21 / 22 taka może być
regulator salus on tylko jest wpięty na zasilaniu pompy co pomiędzy pompą a sterownikiem pieca budynek ocieplony okna plastiki stropy nie ocieplone poniemiecki z gliny dodane 2019-01-16 17:40może ten sterownik pompy usunąć |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Czy teraz czujnik temperatury wew tego sterownika osiągnął temp. zadaną pomieszczenia , bo pompa jest na off ?
|
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
on nie wyłącza pompy w sterowniku tylko samą pompę
dodane 2019-01-16 17:44pierwszy raz widzę że pompa jest off dodane 2019-01-16 17:45piec nie widzi temperatury wew |
|||
|
||||
leON22
![]() |
To jest czy nie jest ? No nie widzi, bo ten termostat ma chyba wyświetlacz na którym pokazuje temp.wew. i nie jest kompatybilny ze sterownikiem
![]() |
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
tak temperatura osiągnięta sterownik się wyłączył ale pompa na schemacie nie powinna się wyłączać bo sterownik nie jest kompatybilny
dodane 2019-01-16 17:53teraz pompa się włączyła ale co nią steruje? dodane 2019-01-16 17:54i już się wyłączyła |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Dlaczego nie powinna , ster pokazuje faktyczny stan pracy pompy pomimo swojej niekompatybilności
![]() dodane 2019-01-16 18:04mazuro2 chyba nie muszę Ci tłumaczyć , co się dzieje jak pompa się zatrzymuje . Dla mnie to masz drogi termometr temp. wew. ![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
mazuro2 tak jak pisze leon zatrzymanie pompy po dogrzaniu pomieszczeń daj NIE moc min max 16kw 5 powtórzeń dmuchawa 42% hizteryza 0,5-0,7c
|
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
mam pytanie czy do mojego sterownika musi być jakiś konkretny zawór 4d żeby z nim współpracował
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Praktycznie każdy się nada.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
mazuro2 napisał » 2019-01-17 08:48 mam pytanie czy do mojego sterownika musi być jakiś konkretny zawór 4d żeby z nim współpracował Pytasz o zawór 4D czy siłownik zaworu ? |
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
zawór mam ręczny
tzn że wystarczy siłownik? |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Dokładnie wystarczy sam siłownik zaworu
![]() ![]() |
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
pozostał mi czujnik tem. zew czy on nadaje się do montażu za zawór
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Raczej nie
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
mazuro2 napisał » 2019-01-17 11:54 Przecież przy v3.5 masz czujnik T1, przejrzyj kabelki.pozostał mi czujnik tem. zew czy on nadaje się do montażu za zawór |
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
mam czujnik kotła,cwu,podajnika,i powrotu nic więcej
dodane 2019-01-17 13:41jeszcze spalin |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
To Ogniwo nie daje w "swoich" sterach obsługi zaworu ? Weź i sprawdź dokładnie. Albo w Obwody CO, włącz pompa + zawór4D. Jak nie ma, to będzie wył.
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Taki czujnik (T1) jest dostarczany wraz ze sterownikiem.
|
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
ok sprawdzę
|
|||
|
||||
Didin150
![]() |
Witam Posiadam kocioł ogniwo eko plus m 26 kw. Ustawienia retortowo grupowe.Obieg grawitacyjny. Nie ma pompy CWU , zaworu 4d ani żadnych czujników .spala ok 40 kg groszku na dobę.Chyba trochę za dużo ? O Ogrzewam ok 100 m , dom nie ocieplony. W niedalekiej przyszłości będe ogrzewać ok 200 m , stąd taki kocioł. Temperatura zadana 47 stopni. I tu mam następne pytanie. Nawet jeżeli ustawie jakakolwiek niższą temperaturę to i tak nic się nie zmienia i zostaje te 47. O co w tym chodzi ? Pompka co jest ustawiona na taką samą temp. Zmieniałem moc dmuchawy , ilość powtórzeń itd a spalanie i tak zostaje na tym samym poziomie. Dziękuję za podpowiedzi ! ☺️ |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 8Następna stronaOstatnia strona | ||||