Forum eCoal.pl v3.5 Ogniwo Eko Plus 25 KW - ustawienia pieca Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 8Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
budgie1
![]() |
Witam wszystkich.
Jakie ustawienia dla trybu grupowego dla mnie widzą fachowcy? Proszę o sugestie. |
|||
|
||||
lukaszledwon
![]() |
Mass w ustawieniach regulator pokojowy a na schemacie nie pokazuje Ci temp wew?
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Bo to nie czujnik temp. tylko termostat zew. i na nim widzi temp. wew.
![]() ![]() PS. jarek1969 zostaw ten typ obwodu, czujnik temp. za zaworem nie jest wymagany skoro nie masz siłownika, pisałem żebyś go zamontował tylko dla własnej informacji, żebyś wiedział jaką temp. puszczasz w obieg ![]() ![]() dodane 2019-01-15 20:33 budgie1 napisał » 2019-01-15 18:37 Witam wszystkich. Jakie ustawienia dla trybu grupowego dla mnie widzą fachowcy? Proszę o sugestie. Taki fachowiec jak ty powinien to ogarnąć migiem ![]() |
|||
|
||||
kasiajacek
![]() |
kasiajacek
Posty: 2Ostrzeżenie: 0 eco plus m spala tyle samo co 25 kw jak ustawie z tą tylko róznicą że temp. w domu na 25kw jest optymalna a na eko plus m i na eko plus iplus plus nie umie osiągnąć temp. na kotle dodane 2019-01-15 23:02a jeśli chodzi o komin to mam już klapkę do przymykania co spowodowało spadek temp. spalin oraz spalania o kilka łopatek |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Dzięki Leon22, ale raczkuję dopiero w tym temacie
![]() |
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
błagam pomocy mam eko plus 16kw próbowałem już wszystkich ustawień i w grupowym i w ecoal nic nie pomaga piec bardzo dużo spala a w domu zimno dodatkowo bardzo duże spieki czyszczony regularnie w każdą sobotę dokładnie i z pomocą odkurzacza. proszę o pomoc i z góry dziękuję
|
|||
|
||||
Pudelski7
![]() |
Udostępni podgląd sterownika przede wszystkim.
|
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
sory teraz ok ?
|
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Chyba za mocno dmuchasz na ten węgielek mazuro2.
|
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
tylko tyle
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
mazuro2 możesz opisać swoją instalację, ile m2 ogrzewasz, czym palisz
![]() ![]() |
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
ogrzewam ok 100m palę ekogroszkiem kamiennym ale nie wiem jaki jest bo worki są zwykłe bez opisu
zawór czwór drożny ręczny pompa co i cwu dodatkowo do pompy co dałem sterownik bezprzewodowy który ją wyłącza gdy osiągnie temperaturę ustawioną na pulpicie zamieszczonym w sypialni |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Twój problem to właśnie ten czujnik który wyłącza pompę CO i ochrona powrotu zaworem 4D , niewiadomo czy prawidłowo zamontowanym
![]() |
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
zawór raczej dobrze
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Pompa powinna chodzić non-stop , za zaworem powinieneś ustawić taką temp , która leci w obieg żeby ci nie przegrzewało pomieszczeń i odwrotnie . Do ogrzania takiej powierzchni wystarczy moc 8-12kW
![]() PS. Masz jakiś czujnik temperatury za zaworem 4D ? |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
LeON, a ten zawór 4D na schemacie, to w tej szklanej kuli jest widoczny?
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
To zależy od kuli
![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Muszę sobie nową na allegro obstalować
![]() |
|||
|
||||
mazuro2
![]() |
za zaworem nie mam czujnika
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ok , jaką temp wew masz obecnie w domu a jaką chcesz mieć . Jaki to regulator temperatury ? W obwodach CO zmień w obwód CO1 na pompa CO + reg.pokojowy , typ - termostat zew.
![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 8Następna stronaOstatnia strona | ||||