Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Złe ustawienia, czy kiepski groch. Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
OEPM26-Marcin
![]() |
Z tym, że przy tym mocniejszym grochu przy 6 stopniach było 15 kg a nie 30 więc nie wiem czy ten co mam aktualnie widział kiedyś 26mj
![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Hej juz widze ze te ustawienia które CI podałem są złe ,
Daj na kazdej mocy po jednym powtórzeniu wiecej czyli max 6 , i dmuchawe po 2% wiecej dla kazdej mocy dodane 2018-12-03 15:22Słuchaj jak pochodzi kocioł tak ze 2 gdzinki zrob zdjecie palnika podczas pracy |
|||
|
||||
OEPM26-Marcin
![]() |
A po czym stwierdzasz, że jest źle?
![]() |
|||
|
||||
artur1973
![]() |
gmaj22 napisał » 2018-12-02 11:35
Wydrukować i powiesić nad kotłem: ZmieniajZAWSZE jeden parametr: 1/Jak nie dopala ale osiąga zadaną temp. - wydłuż przerwępodawania. 2/Jak nie dopala i nie osiąga zadanej temp. - podnoś nadmuch. 3/Jak spieka popiół (popcorn-szlaka krusząca się w palcach) aleosiąga zadaną temp. -obniżaj nadmuch 4/Jak spieka popiół i nie osiąga zadanej temp. -skracaj przerwępodawania. 5/Jak skleja popiół (twarda stopiona szlaka) - to nadmuch w dół. [/quote skopiować sobie pozwoliłem,rozumiem że to wszystko przy otwartej przesłonie??? |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
OEPM26-Marcin napisał » 2018-12-03 17:00 A po czym stwierdzasz, że jest źle? ![]() CZy na palniku był nie dopalony groch ? |
|||
|
||||
OEPM26-Marcin
![]() |
Wyglądał na dopalony i najgorzej ten popiół nie wyglądał
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Słuchaj na palniku ma być puch z popiołu , płomien ma być zółty leniwy , nie może być czarnego grochu , jeśli teraz zauważysz że coś nie dopala , sciągnij po jednym podaniu z każdej mocy , a dmuchawę zostaw tak jak jest
dodane 2018-12-03 18:26A jeszcze jedno , tak przeleciałem sobie Twoje staty i zgadza sie spalało CI 15kg/doba ale chłopie wez no sie ogarnij , przeciez to było na początku listopada a za oknem to było po 15 stopni w dzien i bez przymrozków w nocy Więc co TY pitolisz i ludzi w H robisz , No chyba że ja sie mylę , to wstaw screena z tego spalania 15kg i screena z temperatury na zewnatrz |
|||
|
||||
OEPM26-Marcin
![]() |
Za chwile mijają dwie godziny to sobie pójdę i zerknę jak to wygląda. Okolice 17 listopada i jakoś po temperatury w dzień 1 do 2 stopnie w nocy -1 do -2 spalanie było średnio 22 kg ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
to juz nagle nie 15 tylko 22 kg
![]() ![]() Patrz u mnie dziś pokazuje że jest 6stopni , a wieje i wolałbym zeby było -5 i słonecznie |
|||
|
||||
OEPM26-Marcin
![]() |
W przyszłym tygodniu jak mają przyjść lekkie mrozy planuję wsypać ten mocniejszy bo jeszcze go mam. Zobaczę jaki będzie efekt
![]() ![]() dodane 2018-12-03 19:34 Tak to aktualnie wygląda ![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Z tymi cegłami lepij juz chyba nie bydzie
![]() |
|||
|
||||
Jowtek
![]() |
||||
|
||||
OEPM26-Marcin
![]() |
Czytałem, że niektórzy w ogóle je usuwają inni jeszcze na te stawiają następne więc różne kombinacje są
![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
JA tam pale miałem
![]() ![]() Po ile buliliscie za ten groch ? |
|||
|
||||
OEPM26-Marcin
![]() |
Też mam znajomego który pali miałem i sobie chwali, a nawet pelletem palił i też sobie to chwalił
![]() ![]() |
|||
|
||||
Jowtek
![]() |
750 energo z bielska
|
|||
|
||||
OEPM26-Marcin
![]() |
No i biorąc pod uwagę to ile było popiołu to ze 150 kg spokojnie z 5 szufladek. Z tym, że wtedy przez te spieki zajmowało to dużo miejsca. Teraz widać, że jest znacznie drobniejszy więc powinno być tego mniej.
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
ten po 750 to luss , ja placilem 710 workek , w sumie to to jest jak groch jesli chodzi o granulacje , frakcji drobnej takiej 5mm -10mm moze ze 20% reszta 25-30mm
|
|||
|
||||
OEPM26-Marcin
![]() |
Minus tego mojego słabszego jest też chyba taki, że z 35% to jest jakieś drobnicy przypominającej dobry miał. Ten 29 był fajny gruby. Ale niby w mojej mieścinie jest to chwalone. Chwalony jest też Skarbek z jednego składu ale ponad 1100 zł za tonę to sporo a cholera wie, czy będzie jakaś różnica która by tą cenę zniwelowała.
|
|||
|
||||
gmaj22
![]() |
OEPM26-Marcin napisał » 2018-12-02 22:11 A mnie w dalszym ciągu nie podoba sie ten 3D. Sciagnij ten siłownik i pokaż os zaworu, albo sprawdż, czy jak przekręcisz maksymalnie w lewo, czujesz, że pompa się dławi albo wyczuwasz uderzenie hydrauliczne? Albo inaczej: nie sledziłem na bieżąco wątka, ale czy wczesniej, zanim ustawiłes maksymalne otwarcie 3 D na 60%, to czy przy 100% otwarciu, temperatura za mieszaczem nie spadała powoli? |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||