Forum eCoal.pl Problem z ustawieniem pompy C.O. Subskrybuj | ||||
|
||||
gary82
|
Witam. Nie mogę ustawić cyklicznej pracy pomp c.o.
Chodzi o to że pomimo ustawienia na cykliczną to pompa chodzi non stop. W załączeniu podsyłam zdjęcia ustawienia |
|||
|
||||
konto usunięte
|
udostępnij do wglądu sterownik
|
|||
|
||||
karoka65
|
Czasy dla cykli ustawione?
I najważniejsze pytanie: czy temp. zadana dla czujnika jest osiągnięta? |
|||
|
||||
gary82
|
||||
|
||||
Kedar13
|
Musisz mieć podłączony czujnik temperatury wewnętrznej, w ustawieniach użytkownika włączony regulator temperatury wewnętrznej i wtedy po osiągnięciu w pomieszczeniu zadanej temperatury pompa przejdzie w pracę cykliczną.
|
|||
|
||||
gary82
|
Wcześniej też nie miałem podłączonego czujnika wew. i pompa chodziła cyklicznie a teraz coś się jej po zmieniało
|
|||
|
||||
Kedar13
|
To sprawdź w ustawieniach użytkownika jak masz ustawiony regulator temperatury wewnętrznej... powinien być pokojowy.
|
|||
|
||||
gary82
|
Dałem na pokojowy i dalej chodzi non stop
|
|||
|
||||
Kedar13
|
Nie wiem jak to działało Ci wcześniej, ale wg instrukcji powinieneś mieć zainstalowany czujnik temperatury wewnętrznej. Włącz na schemacie podpowiedzi i wtedy po najechaniu kursorem na poszczególne okienka w ustawieniach będziesz miał ich opis i tam przeczytasz co i jak.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Witam,bez czujnika wewnętrznego pompa wyłącza się jedynie wtedy kiedy temp na kotle spadnie poniżej temp załączenia pomp ew w trybie letnim albo przy załączeniu priorytetu CWU.
Pozdrawiam |
|||