Forum eCoal.pl v3.5 Jak usprawnic czyszczenie kotła Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
beni226
|
A czy dalo by sie do tych starszych typow zalozyc te usprawnienia jak sa zamontowane w nowszych juz kociolkach?
|
|||
|
||||
leON22
|
W starszych kotłach tak jak mój OEP16 kW kanały wymiennika to rura kwadratowa i tu byłby problem z obracaniem płomieniówkami żeby je dokładnie wyczyścić
|
|||
|
||||
karoka65
|
beni226 napisał » 2018-10-31 07:39 A czy dalo by sie do tych starszych typow zalozyc te usprawnienia jak sa zamontowane w nowszych juz kociolkach? Tak, przetnij go w poprzek i dospawaj tył z M-ki Będziesz miał Eko++ Jak chcesz wyczyścić kwadraciaka płaskownikiem zwiniętym we wstążkę? |
|||
|
||||
bodziasty
|
vmilo napisał » 2018-10-31 06:14 bodziasty, używasz jakiegoś translatora ? Enigmy ? Nie dodane 2018-10-31 20:35 karoka65 napisał » 2018-10-30 19:48 Bodzio po tym filmie Ci "nowi" chyba są podłamani Paleniem czy czyszczeniem dodane 2018-10-31 20:44 beni226 napisał » 2018-10-31 07:39 A czy dalo by sie do tych starszych typow zalozyc te usprawnienia jak sa zamontowane w nowszych juz kociolkach? Musisz niestety tak jak ja 6 lat temu przygryźć wargi, ostudzić emocje i przywyknąć do tego popier...... czyszczenia. Przy każdym czyszczeniu niebieskiego ciśnie mi się stek niecenzurowanych słów ale cóż zrobić- był czas przywyknąć |
|||
|
||||
anaana
|
Beni226 można dorobić takie cudo i to pokazał już gościu w poprzednim forum, to na jego przykładzie ( tsk podejrzewam)Ogniwo eko plus M ma czyszczenie pół automatyczne.
Tenże Kolega zrobił sobie takie czyszczenie w Ogniwie eko plus 16KW jak pamięć mnie nie zawodzi. W starym forum wszystko było pokazane. dodane 2018-11-01 07:40Karoka wystarczy do tej wstążki dospawać np. trzy w różnych miejscach kwadratowe opaski. Nie będzie to idealne czyszczenie jak szczotką drucianą ale będzie podobne jak w M-ce. Pytanie, trzeba zaglądać do tego kanału po roku palenia? |
|||
|
||||
berni641
|
||||
|
||||
energotop
|
Popatrz anaana. 28 postów, grupowe (level amator) ale myśli że wszystko wie.
|
|||
|
||||
berni641
|
energotop napisał » 2018-11-03 18:46 Popatrz anaana. 28 postów, grupowe (level amator) ale myśli że wszystko wie. Chłopie, luzik, nie wyczułeś sarkazmu w moim poście ? Każdy kocioł węglowy trzeba, niestety czyścić - i teraz "wszystko wie", bo się syfi... W M-ce to czyszczenie jest jednak, zdecydowanie mniej uciążliwe - każdy nowy model wnosi jakieś udogodnienia, pod warunkiem, że producent się stara pozdrawiam |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||