Forum eSterownik.pl Inteligentny Dom - ciekawe rozwiązania Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
Dzięki za info zarejestrowałem się na stronie , przeczytałem i jestem spokojny W sumie mam dwie opcje 1) łatwiejsza - montaż w centralce bramy 2) trochę trudniejsza - w kotłowni tam gdzie "lecą" kabelki do centralki i domofonu wymaga znalezienia dwóch wolnych przewodów , na szczęście kupiłem przewód z zapasem
dodane 2018-10-18 09:50Ok, Sonoff dotarł , biorę się za podłączenie i konfigurację , póki aura sprzyja |
|||
|
||||
pab11o
|
Daj znać jak działa. ,,🤩🤩
|
|||
|
||||
Plakat
|
and111 bardzo fajnie napisane mimo, że długo to wszystko co najważniejsze tam zawarłeś
Zamówiłem i ja sobie Sonoffa z wgraną Suplą i mam zamiar podłączyć i zamontować w centralce bramy . Plan był taki, by było widać na aplikacji czy jest otwarta czy zamknięta, wiec zamówiłem taki z kablami do podłączenia do krańcówek, ale pomierzyłem i u siebie w napędzie Nice mam 24V na krańcówkach a w Sonoffie wizualizacja jest rozwiązana beznapięciowo . Dlatego domówiłem konektor z pierwszych postów tego wątku. LeOn22 sam jestem ciekaw jak to zadziała u Ciebie - ja mam napęd Robo500 gdzie elektronika jest przykryta taką plastikową kopułą ( nie hermetycznie zamknięta) i wszystko pięknie działa dlatego swoje sterowanie dołożę tam |
|||
|
||||
leON22
|
Rejestracja urządzenia na stronie Moja SUPLA i konfiguracja urządzenia "na sucho" ( urządzenie podpięte tylko pod zasilanie 230V w domu ) zakończona pomyślnie Teraz pozostaje tylko montaż w obudowie centralki NICE przy bramie i cieszenie się nową zabawką
dodane 2018-10-18 12:36No i po robocie , wszystko gra i buczy |
|||
|
||||
pab11o
|
No ale masz podłączony czujnik otwarcia/zamknięcia bramy?( Cieszę się że mój temat pomógł wam jakimś stopniu)
|
|||
|
||||
leON22
|
Nie montowałem, bo uznałem to za zbędny gadżet, brama i tak po 80s zamyka się sama
dodane 2018-10-19 13:25Wieczorem jak wrócę z pracy powalczę ze sterowaniem głosowym Supla -> SUPLA VOICE |
|||
|
||||
and111
|
||||
|
||||
pab11o
|
Shelly tj zajebisty jak ktoś potrzebuje do puszki włożyc
|
|||
|
||||
leON22
|
Wczoraj odpaliłem sterowanie głosem w Supla Wszystko pięknie śmiga na starszych fonach ( starsze wersje android ) na moim Huawei P20 z android emui 8.1.0 jest problem Aplikacja Automate nie pobiera odpowiednich skryptów do jej działania
|
|||
|
||||
pab11o
|
Ostatnio jak tu bylem wszystkie wątki były po chinsku same znaczki czyżby atak Chińczyków?
|
|||
|
||||
Plakat
|
Witam to i ja napiszę ,że odpaliłem u siebie bajer w postaci zdalnego otwierania
W połączeniu z kamerą super się sprawdza - mogę np. odebrać zamówiony eko gdy mnie nie ma w domu Dodatkowo dołożyłem czujnik zbliżeniowy ( kontaktor ) by widzieć w aplikacji czy brama zamknięta. W aplikacji wygląda tak : Podłączenie bardzo proste. Potestuje jakiś czas jak będzie wszystko ok to dołożę taki sam do bramy garażowej z czujnikiem temperatury. |
|||
|
||||
pab11o
|
Super. Jak to zrobiłeś że w aplikacji supla masz obraz z kamery i jaką masz kamere?
|
|||
|
||||
Plakat
|
Pab11o w telefonie mam dzielenie ekranu i można dwie aplikacje odpalić
Kamera to Dahua od naszych azjatyckich przyjaciół |
|||
|
||||
marleyy
|
STEROWANIE ROLET Jeżeli ktoś zastanawia się nad sterowaniem rolet z pilota + automatyczne zamykanie/otwieranie o określonych godzinach to polecam : http://www.elmes.pl/pl/produkty/sterownik-do-szesciu-rolet Bez zbędnych bajerów, smsów i innych pierdów. Tanie i fajne rozwiązanie |
|||
|
||||
leON22
|
Plakat a dokładnie jaki model masz tego Dahua
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
marleyy napisał » 2018-10-24 18:19 to polecam : http://www.elmes.pl/pl/produkty/sterownik-do-szesciu-rolet Bez zbędnych bajerów, smsów i innych pierdów. Tanie i fajne rozwiązanie Produkt fajny myślałem o nim już wcześniej ale nie ogarnia internetu, opadów atmosferycznych... jak dla mnie szkoda pieniędzy! |
|||
|
||||
Plakat
|
leON22 napisał » 2018-10-24 18:48 Plakat a dokładnie jaki model masz tego Dahua A taką : IPC- HDW4431C-A 4MP i opcji ma sporo na przykład taki bajer: rozpoznawanie twarzy ) czekam na kogoś, wgrywam jego zdjęcia zaznaczam fragment w którym może się pojawić (na przykład koło furtki) jeśli rozpozna tą osobę to przyśle mi powiadomienie na aplikację w telefonie (z listonoszem zadziałało albo na podjeździe zostawiam rower i zaznaczam kwadrat w którym on stoi w momencie gdy z zaznaczonego fragmentu obiekt/rower znika aplikacja alarmuje. Kamera podłączona do domowej chmury/rejestratora Synology DS215 i działa fajnie. Jeszcze dodam w nocy podczerwień ma zasięg 30 m |
|||
|
||||
leON22
|
Plakat , czy można gdzieś u nas kupić ten model , który masz tzn.31C ,czy jest już nowszy 33C i czy tylko kupno na Ali...
|
|||
|
||||
Plakat
|
leON22 kiedy szukałem kamery trafiłem do firmy Eltrox i tam Dahua kosztowała 1400 zł Panowie mówili o gwarancji i takie tam ....... na Ali kupiłem tą samą za 200 zł - nie potrzeba mi gwarancji za 600% marży
Jak coś zamówię następną. W momencie gdy zamawiałem ta była cenowo najlepsza (jakość/cena) wiem ,że teraz są lepsze ,ale ta mi odpowiada znam jej menu i ogólne parametry jakoś mi leży Na Ali zamawiałem pojedynczo - za przesyłki do 50 $ nie robią problemu z cłem. |
|||
|
||||
leON22
|
Plakat, a możesz polecić coś podobnego albo lepszego z Ali budżet do 300 PLN, thx 😉
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||