Forum eCoal.pl v3.5 Najnowsza Aktualizacja Wersja: 1.1.28.1 - pytanie Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Adam_1
|
Witam,
proszę o info gdzie mam szukać i jak ustawić aby poniższa opcja zadziałała * Dodano w Pokojach wybór obwodu CO. Po dogrzaniu wszystkich pomieszczeń dla których zdefiniowano obwód CO pompa zostanie zatrzymana.
wczoraj zrobiłem aktualizację ale nie widzę w pokojach możliwości wyboru obwodu CO. |
|||
|
||||
seba
|
||||
|
||||
Adam_1
|
ok, już znalazłem i dzięki
dodane 2018-10-12 08:48czy oprócz wyboru trzeba coś jeszcze zmienić w ustawieniach ? chodzi o to w CO2 u mnie jest wybrana opcja Pompa CO + reg. pokojowy czy nie powinienem tego zmienić na samą Pompę CO ? |
|||
|
||||
seba
|
Nie ma znaczenia czy regulator pokojowy jest włączony czy nie. Możesz używać reg. Pokojowego i będzie działał, po osiągnięciu temperatury w pomieszczeniu pompa może przejść do pracy cyklicznej ale jeśli wszystkie pokoje, w których jest ustawiony obwód CO2 nie będą ogrzewane to pompa się zatrzyma. Pomimo tego, że np. regulator pokojowy nie dogrzeje jeszcze pomieszczenia. Ogólnie pokoje mają najwyższy priorytet w tym ukladzie.
Jesli masz głowice lub zawory nie musisz używać regulatora pokojowego. |
|||
|
||||
lukaszledwon
|
Po pobraniu aktualizacji na platformie esterownik.pl wyskakuje błąd systemu. Co robić dalej?
|
|||
|
||||
seba
|
Może to jakiś chwilowy problem. Widzę, że sterownik już się zaktualizował.
|
|||
|
||||
lukaszledwon
|
Dziękuję.
|
|||
|
||||
leON22
|
Też tak miałam zaraz po zainstalowaniu aktualizacji :( Po chwili wszystko wróciło do normy Przy okazji zapytam o tą nową funkcję - Kąt otwarcia zaworu 4D, z czym się to je
|
|||
|
||||
seba
|
Określasz jak bardzo może się otworzyć zawór 4D podczas normalnej pracy. Możesz go ograniczyć tym parametrem.
|
|||
|
||||
bigesdiges
|
Te ograniczenie pracy zaworu to super sprawa, czasami jak piec dostał dużo zimnej wody po otwarciu termika albo załączeniu grzania CWU to 4D się otwierał na maxa i cały układ ładnej pracy siadał. Wykresy skakały, zanim wróciło do normy to szpile co 10 minut na zaworze 4D. A tak określasz np. u mnie 55% max i najwyżej spadnie lekko zadana za zaworem na moment ale układ nie oszaleje
|
|||
|
||||
leON22
|
Ok , thx teraz już wiem , bardzo przydatna funkcja . Brawo ES
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
bigesdiges napisał » 2018-10-12 20:24 Te ograniczenie pracy zaworu to super sprawa, czasami jak piec dostał dużo zimnej wody po otwarciu termika albo załączeniu grzania CWU to 4D się otwierał na maxa i cały układ ładnej pracy siadał. Wykresy skakały, zanim wróciło do normy to szpile co 10 minut na zaworze 4D. A tak określasz np. u mnie 55% max i najwyżej spadnie lekko zadana za zaworem na moment ale układ nie oszaleje Całkowita racja , zwłaszcza gdy CWU sie załączy |
|||
|
||||
Yaboo
|
Po pierwszej części ostatniej aktualizacji sterownika zamiast kolorowego panelu do aktualizacji wyświetlacza wyskoczył "Błąd systemu" i nie wiem co z tym robić, bo nie mam możliwości powtórnej aktualizacji ?
|
|||
|
||||
seba
|
Gdzie wyskoczył błąd? Na stronie www, na panelu? Jaki masz panel, z zielonym wyświetlaczem czy kolorowy?
|
|||
|
||||
pab11o
|
U mnie taki problem po aktualizacji. W trybie ręcznym włączam pracę podajnika po chwili się sam wylacza
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
W obwodach CO, zawór 4D.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
dzięki Roman.
|
|||
|
||||
sitkowskib
|
O co chodzi z ta aktualizacją panelu? (mam zielony)
|
|||
|
||||
pab11o
|
no ja też mam zielony nie zmieniły mi się kolory
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||