Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl CO ERROR, Uszkodzony czujnik temp. CO - wystąpienie alarmu Subskrybuj | ||||
|
||||
emerce
![]() |
Witam wszystkich. Panowie, możecie podpowiedzieć co się dzieje z moim sterownikiem. Właśnie dziś startuję z sezonem grzewczym. Kolejny, czwarty albo piąty sezon. Odpalam kocioł, wszystko ładnie się rozkręca, aż tu nagle sterownik przechodzi w tryb ręczny, na wyświetlaczu na kotle pojawia się komunikat CO: ERR, a w alarmach: Uszkodzony czujnik temp. CO - wystąpienie alarmu. Po wyłączeniu sterownika na jakiś czas i ponownym włączeniu wszystko było ok, ale po jakiś 10 minutach pracy problem się powtórzył. Pomyślałem, cóż, po 4-5 latach strzeliło czujnik CO, trudno. Ale że u rodziców jeszcze nie grzeją, a mają taki sam sterownik postanowiłem na jakiś czas skubnąć ich czujnik. Zamontowałem u siebie i wszystko działało. Niestety nie na długo. Kocioł doszedł prawie do zadanej (53) i ponownie wystąpił ten sam błąd. Ma ktoś pomysł co może się dziać? Z góry dziękuję za wszelkie porady. |
|||
|
||||
pawel3
![]() |
Czesc, skontaktuj się rano z nami telefonicznie
|
|||
|
||||
emerce
![]() |