Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Podajnik nie podaje groszku Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Aga72
![]() |
Wybiorę jutro paliwo i zobaczę jak to wygląda. Czy przez tę klapę wyczystną w podajniku jestem w stanie coś zrobić, czy ślimak raczej trzeba będzie wyjąć?
|
|||
|
||||
pablo
![]() |
![]() ![]() |
|||
|
||||
Aga72
![]() |
Wybiorę jutro paliwo i zobaczę jak to wygląda. Czy przez tę klapę wyczystną w podajniku jestem w stanie coś zrobić, czy ślimak raczej trzeba będzie wyjąć?
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Nie odpisałeś mi na pytania z poprzedniej strony, czym obracałaś?
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Nic nie zrobisz przez klapkę w zasobniku. Najpierw spróbuj ruszyć ślimak kluczem w tył, o pół obrotu, załóż potem zawleczkę i spróbuj podawać paliwo. Możliwe że tylko kondensator wysiadł.
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Tyle ze przy kondensatorze silnik nie chciałby ruszyć a pisze że silnik chodzi i tuleja przekładni się kręci?
|
|||
|
||||
Aga72
![]() |
Palcami ruszyłam i się obracał.
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Zastanawia mnie jeszcze to jak mogła pokręcić tuleją ręką, chyba że się dopisać nie możemy co jest co
![]() dodane 2018-10-07 22:54Zastanawia mnie jeszcze to jak mogła pokręcić tuleją ręką, chyba że się dopisać nie możemy co jest co ![]() dodane 2018-10-07 22:55 Aga72 napisał » 2018-10-07 22:53 Palcami ruszyłam i się obracał. Ale co palcami obracałaś? Tą tuleję co z przkładni wystaje i w niej ślimak siedzi? dodane 2018-10-07 22:56Czy końcówka ślimaka palcami dała się obracać? |
|||
|
||||
Aga72
![]() |
Jak się wykręci śmigiełko to wystaje czarny element, do którego się je przykręca i to obracałam, bez zawleczki. Z zawleczką nie idzie. Nie mam pod ręką klucza i nie wiem o jaki klucz chodzi i jak, co nim obracać. Kurcze, to chyba już nie umiem dalej sprawdzić :( Chyba muszę jutro kogoś poszukać do tego. Boję się samodzielnego wyciągania ślimaka, żeby czegoś nie zepsuć.
dodane 2018-10-07 23:05Zastanawia mnie jeszcze to jak mogła pokręcić tuleją ręką, chyba że się dopisać nie możemy co jest co ![]() dodane 2018-10-07 22:55 Aga72 napisał » 2018-10-07 22:53 Palcami ruszyłam i się obracał. Chyba masz rację, czegoś nie mogę chyba pojąć, humanista ze mnie z krwi i kości, choć jako kobieta i włąśnie humanista i tak sporo ogarniam z takich spraw ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
I jak tu wyłuskać prawdę ? Ruszasz palcami silnik - OK, to się da. Jak założysz zawleczkę to się nie da tak ? Ślimak jest zablokowany. Zrób co pisałem wyżej. Jak się znowu zablokuje to masz w podajniku metal albo kamień. Jak przeciągnie to masz padnięty kondensator.
|
|||
|
||||
Aga72
![]() |
Zastanawia mnie jeszcze to jak mogła pokręcić tuleją ręką, chyba że się dopisać nie możemy co jest co
![]() dodane 2018-10-07 22:55 Aga72 napisał » 2018-10-07 22:53 Palcami ruszyłam i się obracał. Chyba masz rację, czegoś nie mogę chyba pojąć, humanista ze mnie z krwi i kości, choć jako kobieta i właśnie humanista i tak sporo ogarniam z takich spraw ![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
No chyba nie możemy się dogadać czym Ty kręciłaś
![]() Teraz zaś śmigiełko. Roman kolażanka nie koniecznie musi pisać o śmigiełku w silniku ![]() Ona może pisać o śmigiełku z magnesikami od czujnika zerwania zawleczki przykręconego od czoła do końcówki zabieraka, szkoda że nie zrobiła zdjęcia czym kręciła. |
|||
|
||||
Aga72
![]() |
![]() dodane 2018-10-07 22:55 Aga72 napisał » 2018-10-07 22:53 Palcami ruszyłam i się obracał. Chyba masz rację, czegoś nie mogę chyba pojąć, humanista ze mnie z krwi i kości, choć jako kobieta i właśnie humanista i tak sporo ogarniam z takich spraw ![]() dodane 2018-10-07 23:17No nic, jutro po południu będę dalej walczyć. Dziękuję Wam za pomoc i poświęcony czas. Jak sprawa się wyjaśni to napiszę co to było. Może komuś kiedyś się przyda, ale oby nikt nie potrzebował takiej pomocy ![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Napisz skąd jesteś to może jest ktoś na forum blisko Ciebie z takim kotłem i Ci to szybko zdiagnozuje albo mała sesja zdjęciowa, czym kręciłaś.
|
|||
|
||||
Aga72
![]() |
Jestem z Kielc, jak ktoś jest z okolic to będę wdzięczna za kontakt.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Kurde widzę , że mnie ominęła niezła batalia zakończona kapitulacją
![]() dodane 2018-10-08 06:58 karoka65 napisał » 2018-10-07 21:47 dodane 2018-10-07 21:47Jak się nie podnosi to spróbuj jak Paweł3 proponuje, oczyść palnik w środku i włóż paliuchy do środka przy włączonym podajniku, tylko spprawdź czy nie jest to gorące bo zrobisz sobie ziazia ![]() Ślimak obraca się bardzo powoli to nic Ci się nie stanie, 1br/min Wiesiu, na serio zaproponowałeś kobiecie wkładać palce w palnik , przy włączonym podajniku ![]() ![]() ![]() dodane 2018-10-08 07:09 pablo napisał » 2018-10-07 21:59 ginekologa potrzeba ![]() W pewnym momencie pomyślałem, że pomyliłem fora ![]() |
|||
|
||||
Aga72
![]() |
Palce mam wszystkie
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Leon ślimak robi raptem 1 obrót na minutę, co tam może Ci się stać?
Wkładałem paluchy i nie tylko już w różne miejsca ![]() ![]() Aga zrób fotki czym kręciłaś bo tak się nie dogadamy. Będę raczej późno bo zjechał tir węgla do rozładunku, jeszcze jest wywózka i serwis za Nysą bo nowy kocioł stoi a ES już mnie pogania ![]() |
|||
|
||||
Aga72
![]() |
Panowie, sprawa wyjaśniła się. Zerwało się sprzęgło, jak na zdjęciach. Dlatego jego końcówkę mogłam wczoraj obracać w palcach. Zastanawia mnie tylko dlaczego, nic nie znalazłam, żadnego kamienia ani metalu przy ślimaku. Wszystko wyczyściłam odkurzyłam i przejrzałam.
dodane 2018-10-08 18:00Panowie, sprawa wyjaśniła się. Zerwało się sprzęgło, jak na zdjęciach. Dlatego jego końcówkę mogłam wczoraj obracać w palcach. Zastanawia mnie tylko dlaczego, nic nie znalazłam, żadnego kamienia ani metalu przy ślimaku. Wszystko wyczyściłam odkurzyłam i przejrzałam. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Sory, czyli potwierdził się mój czarny scenariusz
![]() ![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||