Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Podajnik nie podaje groszku Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
energotop
![]() |
Ukręcił się ślimak?
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Aga72 napisał » 2018-10-07 21:38 Zakładka Forum->Ignorowani użytkownicyI jak cofnąć to ignorowanie ![]() Osobiście nie podoba mi się zaczepianie na privie, ale ja to ja. Powodzenia. |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
To jest nowy kocioł?
|
|||
|
||||
Aga72
![]() |
Ta tuleja, w której jest zawleczka bardzo powoli obraca się, a ślimak, jak go teraz pomacałam nie. Kocioł ma 2 lata. Dotąd bez problemów. |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Aga72 napisał » 2018-10-07 21:55 A czy może byś tak, że ślimak jest zablokowany a nie zrywa zawleczki? Ale wtedy silnik tylko by buczał. |
|||
|
||||
pablo
![]() |
ginekologa potrzeba
![]() |
|||
|
||||
energotop
![]() |
To w jaki sposób zawleczka była cała?
|
|||
|
||||
Aga72
![]() |
No właśnie tego nie rozumiem. Silnik buczy, zawleczka cała a ślimak nie obraca się.
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Aga72 napisał » 2018-10-07 21:57 Ta tuleja, w której jest zawleczka bardzo powoli obraca się, a ślimak, jak go teraz pomacałam nie. Kocioł ma 2 lata. Dotąd bez problemów. Czyli wygląda na zawleczkę. Weź jakąś lampkę i przyświeć tam dobrze na tą końcówkę ślimaka, może być tak że zawleczka cała a pękł slimak na otworze zawleczki, już taki kiedyś widziałem jakby na otworze nożem końcówkę obciął? dodane 2018-10-07 22:05W sumie to nie ślimak a zabierak żeby być dokładnym ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
A nie mógł się zablokować bez zerwania zawleczki ?
|
|||
|
||||
Aga72
![]() |
No właśnie tego nie rozumiem. Silnik buczy, zawleczka cała a ślimak nie obraca się.
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
vmilo napisał » 2018-10-07 22:07 A nie mógł się zablokować bez zerwania zawleczki ? Gdyby się zablokował bez zerwania zawleczki, tulleja też by stała a kobita pisze że tuleja idzie. |
|||
|
||||
Aga72
![]() |
Panowie, włączyłam podajnik, po chwili wskoczył alarm, zerwana zawleczka. Zdjęłam pokrywę, wykręciłam śrubę i jest cała. Może jest pęknięta a ja tego nie widzę. Może tak być? Czy ona zawsze pęka tak, że jest w dwóch kawałkach? Czy to faktycznie może oznaczać ten zbierak? Jeśli chciałaby sprawdzić zablokowanie ślimaka, to po wybraniu paliwa z podajnika co dalej?
|
|||
|
||||
pablo
![]() |
Aga72: a próbowałas wybić całą zawleczkę :?
|
|||
|
||||
Aga72
![]() |
Ja ją wykręcam i w całości wychodzi. Pewnie kolejnym krokiem będzie wyjęcie ślimaka? Mam rację? Jeśli tak to z tym sobie nie poradzę już sama.
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Przeważnie masz 3 części jak się zerwie, łebek śrubki i druga strona z nakrętką leżą w tej plastikowej osłonie z czujnikiem a reszta najdłuższy kawałek zalega w ślimaku, trzeba go wybić.
Wyciągnij zawleczkę i spróbuj pokręcić ślimak kluczem czy idzie. Ta tuleja na pewno się obraca jak włączasz podajnik? |
|||
|
||||
pablo
![]() |
karoka65 : jak Aga złamie paznokcia przy wybijaniu to będziesz płacił za implanta
![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Eeee tam
![]() |
|||
|
||||
Aga72
![]() |
Ta tuleja na pewno się obraca. Jak wyjęłam zawleczkę, to jestem w stanie przekręcić tuleję. Nie bój się Pablo
![]() ![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Możesz pokręcić tuleją, ręką?
Czy ślimakiem? slimak trzeba kluczem ręką nie pociągniesz dodane 2018-10-07 22:42Gdzie Ty mieszkasz Agnieszka? |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||