Forum eCoal.pl Ogniwo Eko Plus+ 16kW - Konfiguracja sterownika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona5 / 9Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
pablo
|
karoka65: widzisz na stronie 2 poprosiłem o to jego ,jak do tej pory tego nie napisał ;]
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
OK, jak kazałeś wklepać identyczny adres jak miał laptop, to ruter mógł się "zburzyć", bo po macu nie rozpoznał. Mój fryc ma takie zabezpieczenie. Niech próbuje lokalnie do skutku, w sterze DHCP, i przez browser na IP jakie ster dostał. Czasem nie załapuje, trzeba kilka razy próbować, albo przepucować browser.
|
|||
|
||||
yaro2004
|
pablo napisał » 2018-10-11 21:37 vmilo :tak masz rację,ale zauważ to ,pobralo mu ip 192.168.x.108 na laptopie tak:?, kazałem mu taki sam wpisac w sterowniku i nie pomogło to, więc wykluczyłem zakres adresów.BO jak włączył sterownik odpiął lana od laptopa dodane 2018-10-11 21:37 yaro2004 : masz może krótki kabel taki który byl w pudełku tplika:? ten orginalny? Właśnie nie mam, kupiłem na allegro cały krążek i sam zarabiałem. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Dobra, ja się wymiksowuję, karoka to ogarnie w mig.
|
|||
|
||||
pablo
|
vmilo: on ma tplinka zwyklego a tam jest fabrycznie arp i sobie zmienia dynamicznie tablice macadresow, jest globusik
|
|||
|
||||
karoka65
|
To teraz spisz albo zapamiętaj sobie IP to z pierwszej linijki.
Otwórz przeglądarkę i w pasku adresów wpisz to IP i daj enter Nie wiem czy żeście coś tam już nie nagrzebali ale zobaczymy |
|||
|
||||
yaro2004
|
karoka65 napisał » 2018-10-11 21:42 To teraz spisz albo zapamiętaj sobie IP to z pierwszej linijki. Otwórz przeglądarkę i w pasku adresów wpisz to IP i daj enter Nie wiem czy żeście coś tam już nie nagrzebali ale zobaczymy No właśnie cały czas chodzi o to że nie działa Ta witryna jest nieosiągalnaSerwer 192.168.0.129 potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź. |
|||
|
||||
pablo
|
karoka65: post dotyczy tylko połączenia do sterownika ,
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
pablo napisał » 2018-10-11 21:41 I dajmy im pracować. Będzie za chwilę w necie. vmilo: on ma tplinka zwyklego a tam jest fabrycznie arp i sobie zmienia dynamicznie tablice macadresow, jest globusik |
|||
|
||||
karoka65
|
Tylko nie na środku oprzy napisie Google tylko w górnym pasku gdzie linki wklejasz
dodane 2018-10-11 21:45Nie wiem czy już coś tam nie nakramowaliście. Wyłacz ten ster na chwilę i sprawdź czy to IP na pewno jest takie jak podajesz bo coś nie takie jest |
|||
|
||||
yaro2004
|
karoka65 napisał » 2018-10-11 21:43 Tylko nie na środku oprzy napisie Google tylko w górnym pasku gdzie linki wklejasz Z całym szacunkiem, ale to robie co najmniej od 19. Problem jest taki, że wg. mnie cmd powinien pingować ten adres a on jest cały czas nieosiągalny. ping 192.168.0.129 Pinging 192.168.0.129 with 32 bytes of data: Reply from 192.168.0.108: Destination host unreachable. |
|||
|
||||
pablo
|
karoka65: Ty dalej nie rozumiesz sprecyzuje CI to:od początku jest problem między sterownkiem a jego routerem,jak widzisz mimo że wpisal IP x129 nie może spingować go z laptopa bo pisze host docelowy nei osiagalny,czyli brak polaczenia fizycznego,router może pingować a tego dziada nie może ,do tego jak widzisz nie pobiera mu dhcp |
|||
|
||||
karoka65
|
Dobra, a laptop i ster łaczą się z tego samego routera?
|
|||
|
||||
yaro2004
|
Sterwnik zresetowany:
IP: 192.168.0.129 nie działa cały czas dodane 2018-10-11 21:50Internet: Radiowy Router: TPLINK Wszystko w domu łączy się po wifi, oprócz sterownika od pieca. On po LAN (żółte gniazdo). |
|||
|
||||
pablo
|
yaro2004: jak masz ochote zrób metrowego zwyklego lana i krosa ,znieść do pieca tplinka i sprawdz z laptopa na którym kablu będa pingi ,bo pomysły mi sie wyczerpały ,jak nie będzie działać to pewnie coś zjebane
|
|||
|
||||
yaro2004
|
Może problem tkwić w kablu ethernet? Kupiłem kat. 5e, może wymaga 6 ? Sam już nie wiem co jeszcze mogę zrobić.
dodane 2018-10-11 21:52 pablo napisał » 2018-10-11 21:50 yaro2004: jak masz ochote zrób metrowego zwyklego lana i krosa ,znieść do pieca tplinka i sprawdz z laptopa na którym kablu będa pingi ,bo pomysły mi sie wyczerpały ,jak nie będzie działać to pewnie coś zjebane Kable mi nie sięgną od anteny (ok 15m). |
|||
|
||||
pablo
|
yaro2004 : to powinno chodzic na 4 zylach a Ty masz 8 , laptop działa to i to powinno działać ,zrób jak mowie zrob kabelki do laptopa i do stera i sprawdz,brak mi juz pomyslow
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
5e jest OK. Włącz w sterze DHCP, wyłącz go an chwilę, włącz, spisz IP, i przez browser się wbijaj do skutku.
|
|||
|
||||
yaro2004
|
Noż k.... jeszcze nigdy tyle czasu nie poświęciłem na taką pierdołę
|
|||
|
||||
karoka65
|
Rozumiem że antena jest wpięta do tego TPLINKa i z niego wszystko się łączy w domu? i z niego drut idzie do stera?
DHCP jest włączone? |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona5 / 9Następna stronaOstatnia strona | ||||