W związku z problemami z dostępnością statystyk oraz wykresów prosimy o zapoznanie się z tym wątkiem
Forum  Pello v3.5  Sterownik Pello Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
2018-11-18 13:56
  Olo74 Posts: 19 Ostrzeżenie: 0
3000g/10 min - zakres jest od 1kg chyba do 200kg na 10 minut
2018-11-18 13:58
  karoka65 Posts: 2682 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
simko i olo piszecie akurat o dwóch różnych rzeczach.
Choć po zrobieniu testu 10 minut można by dokładnie wyliczyć dane do statystyk
2018-11-18 14:16
  Olo74 Posts: 19 Ostrzeżenie: 0
zrobiłem test i podałem tyle co wyszło - gdzies cos nie zagrało i nie mam juz pomysłów.
Niby widze ile mi ubywa fizycznie, ale skoro jest to w aplikacji to chciałbym, żeby działało
2018-11-18 14:46
  karoka65 Posts: 2682 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
A co podajesz do statystyk? zobacz dobrze na jednostki.
/min czy /10min
2018-11-19 07:23
  Olo74 Posts: 19 Ostrzeżenie: 0
w piecu jest na 10min
co ciekawe - nawet zakladając ze 3k idzie na 10 min to podajnik pracujący godzine powinien zabrac 18k a nie 180

dodane 2018-11-19 07:23juz ogarnałem
2018-11-20 19:56
  kiminero Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Sprawdź dane wprowadzone w statystykach, zakładka "Zdarzenia", menu "Zakup paliwa". To stąd brane są dane do obliczeń statystycznych. 
2018-12-04 19:38
  garjar Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Ja zasypuje 120 kg (prawie na pełno) i przy tym zasypie pracuje około 435 minut. Stad skorygowałem podawanie na 2,75 kg na 10 minut. Kalibracja podajnika przy 10 minutach może być mało dokładna, przy większej ilości zasypu łatwiej określić kg na minuty (przy pierwszej kalibracji na 10 minut wyszło mi prawie 3 kg). Lepiej wiec robić to na pełnym zasypie. Tak na marginesie to podejrzewam że przez to mi nie dopalało, podajnik dawał mniej paliwa a nadmuch był ustawiony dla optymalnego podawania 3 kg, teraz mam wrażenie że lepiej dopala. Ale cały czas obserwuje.
2019-11-15 06:44
  owkol Posts: 27 Ostrzeżenie: 0

Witam,

szybkie pytanko, zanim rozpoczne dyskusje odnosnie pracy kotla w innym poscie . Czy ktorys parametr w sterowniku wplywa na to ze pomimo wpisania nizszej temp kotla dalej mi pozostaje zadana 62st. ??
Pzdr
2019-11-15 06:55
  leON22 Posts: 3363 Ostrzeżenie: 2
Oczywiście , ten parametr to : minimalna temp.powrotu Temp. kotła musi być zawsze o min. dwa stopnie wyższa od temp.powrotu
2019-11-15 07:14
  owkol Posts: 27 Ostrzeżenie: 0

tyle juz tu siedze i z tego wszystkiego nie wpadłem na to, thx.
w takim razie czekam na nową pompke i "widzimy sie" po weekendzie
2019-11-15 07:27
  leON22 Posts: 3363 Ostrzeżenie: 2
Tak, cały miesiąc tu siedzisz dlatego się nie dziwię  Mam nadzieję, że to "pompka" do kotła  
2019-11-19 10:54
  owkol Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
no juz wiem ze pierwszy rok to bedzie ogarnianie pieca i o co kaman, zwlaszcza ze nie ma pewnosci czy wszystko dobrze dobrane i poinstalowane, a czekam na słabszą mieszającą bo tymczasowa obecna ma 30W na I biegu wiec  wymusza zeby zwolnic obiegową

dodane 2019-11-19 10:54
kolejna rzecz zanim sie zbiore do podsumowania, jak sie ma sprawa ustawienia w sterowniku mocy minimalnej bo mozna zejsc do 3kW, do pracy palnika, gdzie jak wiekszosc podaje ze praca miedzy 30%-100%, czyli u mnie 7,5-25kW
?????
2019-11-19 13:51
  Michal86 Posts: 42 Ostrzeżenie: 0
owkol napisał » 2019-11-19 10:54

kolejna rzecz zanim sie zbiore do podsumowania, jak sie ma sprawa ustawienia w sterowniku mocy minimalnej bo mozna zejsc do 3kW, do pracy palnika, gdzie jak wiekszosc podaje ze praca miedzy 30%-100%, czyli u mnie 7,5-25kW
?????



Też ciekawi mnie ta kwestia.
W moim przypadku EOP 18kw jest palnik 20.
Zakres pracy podany przez producenta to 5.4-20.


Testuje 4kw obecnie i jest całkiem stabilnie choć czy to bezpieczne to nie wiem.
Na 3kw palnik wygasał.


A ja mam następne pytanie do obytych z tematem.
Przykładowo przy tych 4kw podajnik daje 0.76kg/h.
To jest wartość stała czy maksymalna i np po osiągnięciu zadanej temp zmniejsza podawanie?
2019-11-19 14:24
  owkol Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
Michal86 napisał » 2019-11-19 13:51


Testuje 4kw obecnie i jest całkiem stabilnie choć czy to bezpieczne to nie wiem.
Na 3kw palnik wygasał.




To u mnie na testy smigal wczoraj caly dzien na 3kW ale patrzac na płomien to malutki strasznie
2019-11-19 14:45
  Michal86 Posts: 42 Ostrzeżenie: 0
Jaki nadmuch?
2019-11-19 19:14
  owkol Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
leciało na PIDzie wiec sam dobierał
2019-11-19 19:46
  Michal86 Posts: 42 Ostrzeżenie: 0
owkol napisał » 2019-11-19 19:14
leciało na PIDzie wiec sam dobierał



No tak dobierał do mocy między nadmuchem dla mocy min i max które ustawiłeś. Np u mnie 30 dla 4kw i 39 dla 10kw.
2019-11-20 07:04
  owkol Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
dalej nie wiemy czy taka praca na minimalnych obrotach jest na dluzsza mete ok
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
Users on-line: 3397, ALKO-FHU, downhill, Hecktor2, Katklepacz, michalpasternak, mirdan1, pioter