Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 OEP 25kW nie osiąga zadanej temperatury - zimno w domu Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 6Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
maciejtoya
![]() |
tak. Jedna i druga chodzą.
Mój piec to 25 kW. Co mam ustawić w grupowym ? |
|||
|
||||
olo73
![]() |
dasz radę włączyć priorytet dla cwu?????
|
|||
|
||||
maciejtoya
![]() |
no wlasnie szukam tego. Gdzie to jest w ustawieniach ?
|
|||
|
||||
olo73
![]() |
oki
musisz włączyć priorytet dla cwu w tedy wyłączy ci się pompa od grzejników na czas dogrzania cwu bo tak piec ma ciężko wszystko naraz zagrzać |
|||
|
||||
maciejtoya
![]() |
wiem wiem o co chodzi tylko nie wiem gdzie to się włącza.
|
|||
|
||||
olo73
![]() |
tak, nie znam twojego sterownika ,zaraz zobaczę
dodane 2018-03-02 20:46zaraz zerknę ci w ustawienia |
|||
|
||||
caffe23
![]() |
"maciejtoya" chce mieć ciepło w domu więc zajmijcie się ogrzaniem domu w pierwszej kolejności a później będziecie grzali CWU
![]() |
|||
|
||||
olo73
![]() |
kurde ja też nie mogę znaleźć ale powinno być
|
|||
|
||||
maciejtoya
![]() |
Wyczytałem z instrukcji ze ustawienie w pompie cwu histerezy 2 na mniej niż 30 st. Ustawia priorytet CWU. Co własnie zrobiłem.
Teraz co z ustawieniami grupowego ? Domownicy sie niepokoją już 4 dzień bo jest zimno. |
|||
|
||||
olo73
![]() |
ale jak mu grzeje cwu i co to piec ma ciężko nagrzać
dodane 2018-03-02 20:56albo wyłącz cwu narazie dodane 2018-03-02 20:57ale nadal ci chodzi co razem z cwu dodane 2018-03-02 20:59oki teraz wejdź w ustawienia i zmień na grupowe w trybie pracy gdzieś to musisz mieć dodane 2018-03-02 21:01trzeba teraz znaleźć gdzie to u ciebie jest |
|||
|
||||
pab11o
![]() |
Ustawienia/zawanasowane/typ podajnika tu jest
|
|||
|
||||
maciejtoya
![]() |
zmienione i co dalej
|
|||
|
||||
olo73
![]() |
mam wejdź w ustawienia i zaawansowane
|
|||
|
||||
pab11o
![]() |
Ilość powtórzeń dla 16kw ustaw 6
|
|||
|
||||
olo73
![]() |
teraz ustaw min moc kotła na 20
|
|||
|
||||
pab11o
![]() |
20?? Powaznie ja bym dał na 16
dodane 2018-03-02 21:08Tj zakladka ustawienia/spalanie:retortowe grupowe dodane 2018-03-02 21:09Maciej jakie ty miałeś wcześniej spalanie? |
|||
|
||||
olo73
![]() |
ale nie zmniejszajmy tak dużo jak mu piec nie dawał rade a on ma 26 kw piec ja bym zrobił min.na 20
podań gdzieś 6 dmuchawę na 40 procent |
|||
|
||||
maciejtoya
![]() |
Spalanie ? W przypadku takiej sredniej zimy lekkie temp ujemnie lub lekko na plusie to 2 worki dziennie.
Podejrzałem parametry od innego użytkownika i przepisałem podobnie. Teraz tylko czekać i obserwować tak ? |
|||
|
||||
olo73
![]() |
w dół zawsze może sobie zejść jeśli piec już dogrzeje
|
|||
|
||||
pab11o
![]() |
Jaką on tam może mieć dmuchawę tj jeszcze pytanie
dodane 2018-03-02 21:12No ale to mam jakieś znaczenie jak ustawi 6 pdan dla 16 czy 20kw |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 6Następna stronaOstatnia strona | ||||