Forum eCoal.pl v3.5 Prośba o ocenę ustawień Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
tomaszsewen
|
Witam mam prośbę o ocenę moich ustawień i wprowadzenie ewentualnych poprawek walczę ze spiekami i może da się wyprostować te kreski na wykresie.
Dziękuję |
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
gmaj22
|
Wyprostować kreski jest prościej niż walczyć ze spiekami Myślę, że to drugie jest ważniejsze.
|
|||
|
||||
grzgawl98
|
Witam mam problem z ustawieniem odpowiedniej ilości ekogroszku w zasobniku jak wprowadzam ze wsypałem np. 20 kg po kilkunastu minutach uruchamia się alarm że nie ma węgla jak to skalibrować?
dodane 2018-02-25 22:08mam sterownik eCoal.pl v3.5 |
|||
|
||||
karoka65
|
Poczytaj forum a na pewno znajdziesz.
|
|||
|
||||
bodziasty
|
to ci powinno rozjaśnić co nieco >>>click<<<
|
|||
|
||||
leON22
|
grzgawl98 poczytaj jeszcze -> TU
|
|||
|
||||
tomaszsewen
|
Dziękuję za zainteresowanie mój kociołek to RBR 12kw palnik batory 10 mieszkanie 180m/2 kryte blachą podług rozumu.Opał to miał przesiewany wątpliwej jakości ( lokalny pośrednik ) twierdzą że ma 22kal więcej danych na temat opału brak.Ogólnie to robi za duży kopczyk i w konsekwencji miał przesypuje się, ale nie zawsze.Robią się spieki na szczycie kopczyka powodując tłumienie palnika - spada temp spalin a piec podpycha opał do góry.Próbowałem z czasami podawania na 7 dzieje się to samo.
No właśnie na sterowniku widzę tylko tryb 15kw no i trochę boję się przekomponować. Wizyta w kotłowni kilka razy wciągu doby i strącanie spieków.Dodawane wapno trochę pomogło . |
|||
|
||||
gmaj22
|
A dmuchawa jaka tam jest?
|
|||
|
||||
tomaszsewen
|
sory musiałem wyjechać
WPA 07 ser 080337/2016 230v/50 Hz/34W |
|||
|
||||
gmaj22
|
No to moze sięz nadmuchem nie "przebić" przez ten mial, zwłaszcza jak masz jeszcze dosuszanie.
|
|||
|
||||
tomaszsewen
|
Więc co proponujesz korekta nadmuchy ?
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Ja zakładałem w podobnej sytuacji mocniejszą dmuchawę WPA06. Ale wcześniej sprawdzałem, czy otwory palnika droźne i kanały nadmuchowe popiołem nie zawalone.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Obecny "miał" chyba nie będzie wymagał takiej turbiny ?
Korektę na plus trzeba dać, i będzie wiadomo co i jak. |
|||
|
||||
gmaj22
|
Obecny z PGG z pewnością nie, ale kolega ma miał przesiewany przez lokalnego "handlowca", który z pięciu ton ton mialu mógł "wysiać" dwie tony ekogroszku i trzy tony "ekomiału"
|
|||
|
||||
tomaszsewen
|
dobrze że się kończy nie dobrze bo nowy wydatek
spróbuję korekta dmuchawy +1 i zobaczę co się będzie działo Masz rację gmaj22 każdy orze jak może bez sentymentów |
|||
|
||||
konto usunięte
|
+1 to mało. Spróbuj +3 i daj znać.
|
|||
|
||||
gmaj22
|
A ja uważam, że dopiero +5 ledwo "styknie"
|
|||
|
||||
karoka65
|
Nie licytujcie się bo trzeba luknąć na palnik. Pisze że walczy ze spiekami, nie wiadomo jakimi.
Taka licytacja może skończyć się mega spiekami |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nikt się nie licytuje. Pewnie jest, że dla miału korekta na plus być musi. A jaka, to on sam musi wybadać. Gotowce to ino w plusie.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||