Forum Aplikacje mobilne Brak wyświetlania temperatury. Subskrybuj | ||||
|
||||
anaana
|
||||
|
||||
karoka65
|
anaana napisał » 2018-02-09 10:59 Tak jak w temacie nie jest wyświetlana temperatura wewnętrzna po przez czujnik podłączony kablem. Dodaję pokój i jest tylko dodanie czujnika bezprzewodowego. Bo pokoje obsługują tylko czujniki radiowe. Czujniki przewodowe obsługują tylko poszczególne obwody CO1 i CO2 na zasadzie włącz/wyłącz pompę CO dla danego obiegu. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Co do temp zew. na początku po odpaleniu pokazuje 0deg,po chwili się aktualizuje. nadal problem występuje ? Sprawdzałem na kilku sterownikach i działa.
|
|||
|
||||
karoka65
|
Potrzebna jest tylko chwila cierpliwości
|
|||
|
||||
anaana
|
Aktualizuje się tylko przy wskaźniku kołowym i inna ciekawość temperatura pojawia się i znika.
Nie ma tego problemu przy wyświetlaniu tekstowym. Jak zmusić sterownik żeby wyświetlał temperaturę wewnętrzną z czujnika po kablu. Przewód podłączony pod wejście tem. zew. dodane 2018-02-09 13:07P.S. Nie ma już różncy w wyświetlaniu temperatury przy kotle i w domu. 💪😃👍 |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Czujnik wew. podłączamy pod wejście tem. wew.
Ustawienia > obwody CO > Obwód CO1 > czujnik temperatury > czujnik na płycie |
|||
|
||||
anaana
|
Dzięki, czujnik na płycie schował się id góry i nie było go widać.
Teraz widać że potrzebna jest kalibracja, bo każdy inaczej wskazuje 😃👍 |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Rok temu zglaszałem ze aplikacja jest skopana.
|
|||
|
||||
MONAT
|
Również pisałem że wyświetlanie temperatur w wykresie kołowym jest w aplikacji mobilnej na andka skopane , ale do tej pory bez odzewu, ster v 3.5
dodane 2018-02-09 22:15 poprzedni wpis z 30.10.2017 Witam , zauważyłem ostatnio błędne wskazania w aplikacji na androidzie , chodzi mianowicie o wskazania temperatury kotła na wskaźniku kołowym , zakres temperatur 0-600 wskaźnik pokazuje 100*C zamiast np 180*C, analogiczna sytuacja ze wskaźnikiem kołowym dla temperatury zewnętrznej pokazuje zakres -50-50*C temperatura rzeczywista poniżej 0*C , wskaźnik pokazuje 0*C |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Podłączyłem bezprzewodowy regulator temperatury TECH. Wszystko ładnie działa,tylko nie pokazuje mi temperatury wewnętrznej na schemacie instalacji w aplikacji. Czy jest możliwość w ustawieniach sterownika żeby temperatura wewnętrzna była widoczna w aplikacji, a nie tylko na wyświetlaczu regulatora.
|
|||
|
||||
pawel3
|
Nie ma takiej możliwości. Urządzenie które zskupiles jest urządzeniem zwiernym grzej lub nie grzej. Co jest sygnalizowan na schemacie
|
|||
|
||||
karoka65
|
Pewnie w tej cenie byłby czujnik temperatury i wilgotności BT1 dedykowany do eCola i wszystko byłoby widać.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
pawel3 Dzięki za informację.
dodane 2018-11-27 17:41karoka65 Masz rację , taki miałem zamiar , ale kupiłem ten regulator żeby nie sprawdzać temperatury w smartfonie lub w laptopie tylko mam podgląd na ścianie. |
|||
|
||||
leON22
|
Ciekawe jak sprawdzisz temp. ze ściany jak np. wyjedziesz w delegację, a żona zadzwoni, że jej zimno
|
|||