Forum  Aplikacje mobilne  Brak wyświetlania temperatury. Subskrybuj
2018-02-09 10:59
  anaana Posts: 558 Ostrzeżenie: 0
Tak jak w temacie nie jest wyświetlana temperatura wewnętrzna po przez czujnik podłączony kablem.
Dodaję pokój i jest tylko dodanie czujnika bezprzewodowego.

Druga sprawa to nie wyśwoetla się temperatura zewnętrzna na wskaźniku kołowym, tekstową wartość widać.

dodane 2018-02-09 10:59
2018-02-09 11:40
  karoka65 Posts: 2330 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
anaana napisał » 2018-02-09 10:59
Tak jak w temacie nie jest wyświetlana temperatura wewnętrzna po przez czujnik podłączony kablem.
Dodaję pokój i jest tylko dodanie czujnika bezprzewodowego.

Bo pokoje obsługują tylko czujniki radiowe.
Czujniki przewodowe obsługują tylko poszczególne obwody CO1 i CO2 na zasadzie włącz/wyłącz pompę CO dla danego obiegu.
2018-02-09 11:52
  ES_Serwis Posts: 316 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Co do temp zew. na początku po odpaleniu pokazuje 0deg,po chwili się aktualizuje. nadal problem występuje ? Sprawdzałem na kilku sterownikach i działa.
2018-02-09 12:15
  karoka65 Posts: 2330 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
Potrzebna jest tylko chwila cierpliwości
2018-02-09 13:07
  anaana Posts: 558 Ostrzeżenie: 0
Aktualizuje się tylko przy wskaźniku kołowym i inna ciekawość temperatura pojawia się i znika. 
Nie ma tego problemu przy wyświetlaniu tekstowym.

Jak zmusić sterownik żeby wyświetlał temperaturę wewnętrzną z czujnika po kablu.
Przewód podłączony pod wejście tem. zew. 
dodane 2018-02-09 13:07P.S. Nie ma już różncy w wyświetlaniu temperatury przy kotle i w domu. 💪😃👍
2018-02-09 13:09
  ES_Serwis Posts: 316 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Czujnik wew. podłączamy pod wejście tem. wew.

Ustawienia > obwody CO > Obwód CO1 > czujnik temperatury > czujnik na płycie
2018-02-09 13:36
  anaana Posts: 558 Ostrzeżenie: 0
Dzięki, czujnik na płycie schował się id góry i nie było go widać.
Teraz widać że potrzebna jest kalibracja, bo każdy inaczej wskazuje 😃👍
2018-02-09 14:51
  sq9tbu Posts: 1106 Ostrzeżenie: 0
Rok temu zglaszałem ze aplikacja jest skopana.
2018-02-09 22:15
  MONAT Posts: 116 Ostrzeżenie: 0
Również pisałem że wyświetlanie temperatur w wykresie kołowym jest w aplikacji mobilnej na andka skopane , ale do tej pory bez odzewu, ster v 3.5

dodane 2018-02-09 22:15

poprzedni wpis z 30.10.2017




Witam , zauważyłem ostatnio błędne wskazania w aplikacji na androidzie , chodzi mianowicie o wskazania temperatury kotła na wskaźniku kołowym , zakres temperatur 0-600 wskaźnik pokazuje 100*C zamiast np 180*C, analogiczna sytuacja ze wskaźnikiem kołowym dla temperatury zewnętrznej pokazuje zakres -50-50*C  temperatura rzeczywista poniżej 0*C , wskaźnik pokazuje 0*C


2018-11-27 17:19
  szymek4163 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Podłączyłem bezprzewodowy regulator temperatury TECH. Wszystko ładnie działa,tylko nie pokazuje mi temperatury wewnętrznej na schemacie instalacji w aplikacji. Czy jest możliwość w ustawieniach sterownika żeby temperatura wewnętrzna była widoczna w aplikacji, a nie tylko na wyświetlaczu regulatora.
2018-11-27 17:25
  pawel3 Posts: 272 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Nie ma takiej możliwości. Urządzenie które zskupiles jest urządzeniem zwiernym grzej lub nie grzej. Co jest sygnalizowan na schemacie 
2018-11-27 17:28
  karoka65 Posts: 2330 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
Pewnie w tej cenie byłby czujnik temperatury i wilgotności BT1 dedykowany do eCola i wszystko byłoby widać.
2018-11-27 17:41
  szymek4163 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
pawel3  Dzięki za informację.
dodane 2018-11-27 17:41karoka65  Masz rację , taki miałem zamiar , ale kupiłem ten regulator żeby nie sprawdzać temperatury w smartfonie lub w  laptopie tylko mam podgląd na ścianie.
2018-11-28 01:07
  leON22 Posts: 2245 Ostrzeżenie: 1
Ciekawe jak sprawdzisz temp. ze ściany jak np. wyjedziesz w delegację, a żona zadzwoni, że jej zimno  
Users on-line: mencinas

Recently added

Krzysiek J - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more