Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl brak polaczenia przez serwera proxy przez kabel rs Subskrybuj | ||||
|
||||
jumper313
![]() |
Przy prubie połaczenia kompa ze sterownikiem przez kabel rs aby uruchomic serwer proxy wyskakuje dziwny komunikat:
Nie można uruchomić modułu, ponieważ: System.Net.HttpListenerException: Odmowa dostępu w System.Net.HttpListener.AddAll() w System.Net.HttpListener.Start() w eCoalWWWProxy.WWWServer.HTTPServer.start() czy ktoś wie o co może biegac. przez ten sam kabel bez problemu przechodzi aktualizacja sterownika wiec wykluczam wine kabla lub przelotki usb do rs adres ip taki sam jak w sterowniku hasło i login tez. pozdrawiam |
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
A antywirusa wyłączałeś - próbowałeś ?
|
|||
|
||||
zetbal
![]() |
Tak jak pisze bodziasty wyłącz antywirusa i zaporę w windowsie (na czas tej operacji) - może trochę pomoże a na pewno nie zaszkodzi.
Inna opcja: zrestartuj kompa i sterownik. Być może logujesz się do kompa z konta z jakimiś ograniczeniami. Najlepiej gdybyś spróbował uruchomić system z wbudowanego konta administratora i dopiero wtedy zapuścić serwer proxy. Możesz też spróbować uruchomić go klikając prawym klawiszem myszy i wybierając komendę "uruchom jako administrator". To tak na szybko co mi przyszło do głowy ale przyczyn może być zapewne jeszcze więcej. |
|||
|
||||
jumper313
![]() |
Dzięki ZETBAL. Pomogło uruchamianie w trybie administratora. problemy rozwiązane. Mogę już sobie grupowe ustawiać na nowym ekogroszku. Jeszcze tylko muszę powalczyć żeby podłączyć do pieca router i z lapsa w pokoju się z nim łaczyć. o ile się da.
Pozdrawiam. |
|||
|
||||
zetbal
![]() |
Fajnie, że się udało
![]() jumper313 napisał » 2018-01-31 21:20 Jeszcze tylko muszę powalczyć żeby podłączyć do pieca router i z lapsa w pokoju się z nim łaczyć. o ile się da. Ja mam to zrobione za pomocą 2 routerów. Jeden w kotłowni podłączony kablem do sterownika i zmostkowany przez wi-fi z routerem w domu. Do kotłowni wstawiłem jakiś stary. Muszę tylko przenieść domowy router bliżej kotłowni bo czasami zdarza się mu rwać połączenie. Zrobiłem w ten sposób by uniknąć ciągnięcia dodatkowych kabli. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Czyli , mówiąc krótko główny Router w salonie , a drugi w kotłowni , skonfigurowany jako AP Client , odbierający sygnał Wi-Fi sieci bezprzewodowej z głównego routera . Następnie po kablu do sterownika , też tak mam . Działa znakomicie
![]() |
|||
|
||||
zetbal
![]() |
Dokładnie. Tylko, że router mam na piętrze i jest trochę za daleko od kotłowni. Sufity, ściany itp robią swoje i czasami sygnał się gubi. Muszę przenieść router niżej albo dodać jakiś wzmacniacz.
|
|||
|
||||
caffe23
![]() |
Nie wystarczą wam GSMy, GPSy, mikrofalówki, smartfony przy poduszce w czasie snu, itp. ? Ja już pozbyłem się z domu wifi i mam wszystko po kablu. Stabilne, pewniejsze i zdrowsze. |
|||
|
||||
zetbal
![]() |
Wczoraj w sklepie natknąłem się na coś takiego transmiter.
Nie wiem tylko jak to się sprawdza w praktyce. Ograniczyło by to hulanie fal po domu i dodatkowych kabli nie trzeba zakładać. Może ktoś ma takie urządzenie u siebie i podzieli się doświadczeniami? |
|||